Skocz do zawartości

Multiplikator... Jaki?

Sea_Dog

Rekomendowane odpowiedzi

potrzebuje czegos do srednio-lekkiego zestawu z malutkim zaznaczeniem na lekki casting (plus minus 5g). mam duzy dylemat w tej sprawie, bo opcje sa nastepujace:

shimano metanium mg7 stan dobry uzywany

shimano scorpion xt1000 nowy

abu revo premier nowy

te maszynki sa w moim zasiegu (wszystkie ponizej 1000), metanium i premier od reki. scorpiona moge sprowadzic. w gre nie wchodzi zaden tuning, bo nie stac mnie na drogie szpule :D

jesli ktos za was posiada takie mlynki to prosze o jak najwiecej informacji :D tych internetowych i tych wlasnych. interesuje mnie waga szpulki nowego scorpiona, bo nigdzie nie moge znalesc :wacko:

z gory dziekuje :D

rozbierznosc odpowiedzi spora :D zapomnialem dodac, ze krece nietypowo na prawa reke. moze macie jakies linki do testu tego sprzetu. metanium niby uzywany ale to pewniak, scorpion z kolei nowy i bardziej ciekawy. a jesli nie wiesz co kupic to zawsze zostaje abu ;)

prosze o wiecej wypowiedzi :D

może podepnę się pod temat..

Jaki multik z Daiwy spełnia te wymagania?

Magnetyk nie będzie lepszy do takiej roboty?

Calcutta 51 też się nada?

i jeszcze jedno pytanie. Chciałbym mieć jakieś porównanie, więc zapytam, jak się ma rzeczony metanium do antaresa ar?

może podepnę się pod temat..

Jaki multik z Daiwy spełnia te wymagania?

Magnetyk nie będzie lepszy do takiej roboty?

Calcutta 51 też się nada?

i jeszcze jedno pytanie. Chciałbym mieć jakieś porównanie, więc zapytam, jak się ma rzeczony metanium do antaresa ar?

Daiwa Pixy i Presso beda najlepsze do wabikow w okolicach 5g.

Dalej Alphas R edition, choc gorzej niz dwa poprzednie..

Z shimano w wersji 51 lepiej zainwestowac w Conquesta niz w calcutte...

Antares AR i Metanium MG maja identyczne w ksztalcie i pojemnosci szpule. Ta od MG jest jedynie jeden gram lzejsza. Tak wiec roznice w wlasciwosciach rzutowych pomijalnie male.

Ja szukasz czegos do lekkich wabikow to za okolo miesiac mozesz byc posiadaczem Curado 101 uzywanego moze 5 razy nad polskim jeziorem... :D

pozd JW