Doman Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2015 WitamOstatnio zakupiłem tu kołowrotek Penn Atlantis i wyszły niezłe kwiatki.Orientuje się może ktoś czy istnieje serwis Penn w Polsce.Przeglądałem net jakoś wszystko nieaktualne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawgas Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2015 (edytowane) Jedź do hurtowni Meduza na Sosnowej w Szczecinie (dystrybutor m. in. Yorka i Penna ) - tam jest serwis a i pracujący w nim gość ogarnięty. Jak potrzebowałem kilka pierdół do Sargusa to zawsze coś wynalazł od ręki. Edytowane 18 Sierpnia 2015 przez Pawgas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2015 (edytowane) Niestety ten kołowrotek został zakupiony u mnie którego w posiadaniu byłem bardzo krótki okres czasu , nie mając świadomości o jego wadzie.Zresztą poprzedni właściciel , również użytkownik tego forum nie poinformował mnie o tym fakcie ehhhh... Wysłałem PRIV-a odnośnie maszynki Edytowane 18 Sierpnia 2015 przez Karol Krause 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Niestety ten kołowrotek został zakupiony u mnie którego w posiadaniu byłem bardzo krótki okres czasu , nie mając świadomości o jego wadzie.Zresztą poprzedni właściciel , również użytkownik tego forum nie poinformował mnie o tym fakcie ehhhh... Wysłałem PRIV-a odnośnie maszynki To jest godne zachowanie Kolegi wobec Kolegi .Często bywa inaczej, byle tylko sprzedać.... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawgas Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2015 A co jest nie tak z młynkiem? Może coś uradzimy razem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Z opisu kolegi @Doman wynika że: Gwint jest zerwany na śrubce 44 i w elementach w które tą śrubkę się wkręca .Śruba ta trzyma oś główną 39 w elemencie posuwu szpuli 43 Schemat:http://s7d5.scene7.com/is/content/purefishing/407-CQ5000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawgas Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Nie wiem jak to załatwicie ale jak koledze zależy na tym młynku to polecam udać się do Meduzy - mają tam całe stosy pudełek z młynkami dawcami części. Może naprawdę wyjść groszowa sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doman Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Nie wiem jak to załatwicie ale jak koledze zależy na tym młynku to polecam udać się do Meduzy - mają tam całe stosy pudełek z młynkami dawcami części. Może naprawdę wyjść groszowa sprawa.Dzięki za namiaryjutro będę tam pytał . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pendergrast Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Znając życie to gwint jest zrobiony w osi nr 39 trzeba się upewnić czy jest do uratowania. Może wystarczy wymienić śrubkę nr 44. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Znając życie to gwint jest zrobiony w osi nr 39 trzeba się upewnić czy jest do uratowania. Może wystarczy wymienić śrubkę nr 44.Zazwyczaj tak, lub znając inne "życie" to w elemencie 43 jak pisał Karol. Jeżeli na osi posuwu szpuli nie ma gwintu to sprawdziłbym jego stan w elemencie 43. Jeżeli jest OKI to tylko wymienić śrubkę 44. Rzadko zdarza się aby uszkodzić gwint na śrubce i we wkręcanym gnieździe (nakrętce).Zegarmistrz ma gwintowniki i na pewno sprawdzenie (poprawienie) gwintu w gnieździe nie będzie dla niego żadnym problemem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Remek777 Opublikowano 10 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2019 Witam, kto w Polsce serwisuje kołowrotki Penn? Szukam i nie widzę żeby był oficjalny serwis. Macie jakieś informacje gdzie bezpośrednio zwrócić się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 11 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2019 Może wystarczy tę śrubę wkleić na Loctite 243 lub analogiczny klej do gwintów? chyba że luz jest duży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doman Opublikowano 11 Listopada 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2019 Krzysztof dałem radyyy jakieś 4 lata temu . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 11 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2019 Noo tak :-) to najważniejsze. Cieszę się, że mogłem pomóc :-D. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeDDyBoY Opublikowano 7 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2020 Panowie wie może ktoś jak zdiąć knob z korby kołowrotka Penn Captiva cv 2000? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi