Skocz do zawartości

Konger WC Tango

domeldoom

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 miesiące temu...

Witam, mam pytanie odnośnie kija Konger World Champion Tango 1-8g (czarna seria) z przeznaczeniem na okonie pod boczny trok i małe gumki. Szukając opinii na forum w kilku wątkach natknąłem się na stwierdzenia, że rozwarstwiają się wklejki oraz, co bardziej mnie martwi są uzbrojone w słabej jakości przelotki demolują cienkie żyłki i plecionki. Prawda to, czy jednostkowe przypadki, wiadomo co wędkarz to inna opinia.

Kupuj ten kijek, łów okonie i nie czytaj głupot bo internet wszystko przyjmie a drzwi od samochodu czy jego klapa bagażnika rozwarstwią każdą szczytówkę.

Mam Championa Tango z pierwszej serii od lat, mam World Championa Tango - nic mi się nie rozwarstwia a żyłkę niszczą zaczepy, skręcają źle przekłute twistery lub przecinają czasami kaczodziobe przyłowy, choć to akurat rzadko.

Edytowane przez Okonhel
  • Like 3

Te Championy były produkowane bodajze do 2004 roku potem weszła seria World Champion ...prawie jedno i to samo aczkolwiek uwazam ze mimo troche gorszej jakosci wygladu to Jakoscs i trwałosc  jest jednak lepsza co prawda to grafit IM 6 ale ,wyrazniej trwalszy

• 3 tygodnie później...

Kupuj ten kijek, łów okonie i nie czytaj głupot bo internet wszystko przyjmie a drzwi od samochodu czy jego klapa bagażnika rozwarstwią każdą szczytówkę.

Mam Championa Tango z pierwszej serii od lat, mam World Championa Tango - nic mi się nie rozwarstwia a żyłkę niszczą zaczepy, skręcają źle przekłute twistery lub przecinają czasami kaczodziobe przyłowy, choć to akurat rzadko.

Zgadzam się w 100%! Seria World Champion to porządne wędki, nie do zajechania (pomijając może klapę bagażnika ;) ). Można je przeciążać i to sporo bez uszczerbku dla zdrowia. Mam dwa tangusy do 7 i 10g oraz Zanderka. Może i nie są to majstersztyki finezji ale na prawdę przyzwoite wędziska na lata. Jedna mała uwaga... W przypadku Zanderka (miotam nawet 35g + guma choć rzadko  ;) )dobrze jest zabezpieczyć rurką termokurczliwą miejsce łączenia wklejki z blankiem... Tylko ostrożnie z wyczuciem... W końcu to węgiel :P