domeldoom Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 HejKonger WC Tango, jak rozróżnić poszczególne modele, zidentyfikować rocznik?pzdrtomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okonhel Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Konger Champion Tango - pierwsza , zielona seria, uchwyt pełny;Konger World Champion Tango - druga, czarna seria, uchwyt pełny;Konger WRX World Champion Tango - ostatnia seria, czarny, uchwyt dzielony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gringo Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 @Okonhel, chyba chodziło Ci o rękojeść... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okonhel Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 @Okonhel, chyba chodziło Ci o rękojeść... Dokładnie - źle się wyraziłem. Generalnie ostatni czyli WRX ma dzielony korek poniżej uchwytu kołowrotka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lipkor Opublikowano 19 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2015 Witam, mam pytanie odnośnie kija Konger World Champion Tango 1-8g (czarna seria) z przeznaczeniem na okonie pod boczny trok i małe gumki. Szukając opinii na forum w kilku wątkach natknąłem się na stwierdzenia, że rozwarstwiają się wklejki oraz, co bardziej mnie martwi są uzbrojone w słabej jakości przelotki demolują cienkie żyłki i plecionki. Prawda to, czy jednostkowe przypadki, wiadomo co wędkarz to inna opinia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okonhel Opublikowano 19 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2015 (edytowane) Kupuj ten kijek, łów okonie i nie czytaj głupot bo internet wszystko przyjmie a drzwi od samochodu czy jego klapa bagażnika rozwarstwią każdą szczytówkę.Mam Championa Tango z pierwszej serii od lat, mam World Championa Tango - nic mi się nie rozwarstwia a żyłkę niszczą zaczepy, skręcają źle przekłute twistery lub przecinają czasami kaczodziobe przyłowy, choć to akurat rzadko. Edytowane 19 Listopada 2015 przez Okonhel 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg1407 Opublikowano 20 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 Te Championy były produkowane bodajze do 2004 roku potem weszła seria World Champion ...prawie jedno i to samo aczkolwiek uwazam ze mimo troche gorszej jakosci wygladu to Jakoscs i trwałosc jest jednak lepsza co prawda to grafit IM 6 ale ,wyrazniej trwalszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ankier Opublikowano 8 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2015 Kupuj ten kijek, łów okonie i nie czytaj głupot bo internet wszystko przyjmie a drzwi od samochodu czy jego klapa bagażnika rozwarstwią każdą szczytówkę.Mam Championa Tango z pierwszej serii od lat, mam World Championa Tango - nic mi się nie rozwarstwia a żyłkę niszczą zaczepy, skręcają źle przekłute twistery lub przecinają czasami kaczodziobe przyłowy, choć to akurat rzadko.Zgadzam się w 100%! Seria World Champion to porządne wędki, nie do zajechania (pomijając może klapę bagażnika ). Można je przeciążać i to sporo bez uszczerbku dla zdrowia. Mam dwa tangusy do 7 i 10g oraz Zanderka. Może i nie są to majstersztyki finezji ale na prawdę przyzwoite wędziska na lata. Jedna mała uwaga... W przypadku Zanderka (miotam nawet 35g + guma choć rzadko )dobrze jest zabezpieczyć rurką termokurczliwą miejsce łączenia wklejki z blankiem... Tylko ostrożnie z wyczuciem... W końcu to węgiel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi