Przemsol Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 dziś kończyłem trzecią wędkę własnej koncepcji (jak na razie tylko przeróbki) i nagle....... sruuuuuuuuuu przecież to beztroskie dzieciństwo me kiedy z wypiekami na policzkach sklejało i malowało się modele przeróżne - czy to kartonowe czy plastikowe czy z balsy.... i dla mnie stało się jasne co w tym całym przerabianiu, zbrojeniu kobinowaniu wymyślaniu mnie tak cieszy..... to "modelarstwo" z dużą dozą własnej twórczości....ale do brzegu..... ciekawi mnie ilu z was twórców ma korzenie w modelarstwie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Twórcą nazwać się nie mogę ale za dzieciaka sklejałem z Tatą modele samolotów. Pierwszym modelem był nieśmiertelny Łoś kupiony w składnicy harcerskiej. No i nie tylko w budowaniu wędek to pomaga, bo meble z Ikea też nie stanowią problemu Wysyłane z mojego LG-D405 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Ja tak troszkę w szkole podstawowej sklejałem modele kartonowe (głównie samoloty z okresu II WŚ,oraz czołgi i samochody opancerzonet też z tego okresu),że po 2 latach zabrakło mebli innych miejsc w domu na nie .Po szkole podstawowej już nie miałem czasu sklejać (wiadomo z jakich powodów...),ale nie przestałem kupować MM,oraz zamawiać numerów archiwalnych.Do dzisaj nazbierała mi się mała kolekcja (około 150szt.) z okresu 1975-2000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Kleilo sie i samoloty i statki Wedki z leszczyny za dzieciaka tez robilem. Wiecej czasu zajmowalo mi wykonanie takiego patyka, z drucianymi przelotkami itd, niz jego zlamanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszD Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Kleilo sie i samoloty i statki Wedki z leszczyny za dzieciaka tez robilem. Wiecej czasu zajmowalo mi wykonanie takiego patyka, z drucianymi przelotkami itd, niz jego zlamanie Uuu, to coś słabe blanki Tobie się trafiały, czy cuś, ja takie całkiem dobrze wspominam. Relacja ceny do trwałości była też bardzo korzystana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Muszę przyznać że "korzenie" mamy wszyscy .... podobne. Więc i ja mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas81 Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Klejenie samolocików jak i też kombinowanie z kolejkami było za młodu moją małą pasją Więc chyba również wpisuję się nieźle w ten wątek Choć jak przeczytałem temat "modelarz" miałem ciut inne skojarzenia. Ale pozwolę sobie już tego nie rozwijać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Też kilka latek bawiłem się modelarstwem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Durzy Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Do wedki z leszczyny, pasuje szczytowka z jalowca. Nie lamia sie tak☺ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2015 "Mały Modelarz" różne "jaskółki" , "dzięcioły" i inne latające szybowce za dzieciaka , potem przyszły dużo ciekawsze projekty (żaglowce) z balsy zbudowane z kilku tysięcy części a wędkarstwo było od zawsze . Przydały się umiejętności w klepaniu blach ,skręcaniu wirówek i struganiu woblerów a wędki .... to naturalna kolej rzeczy Komuna była dlatego dobra ...bo nic nie było w sklepach i wszystko trzeba było zrobić samemu , teraz wystarczy trochę kasy . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek TJ Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Przed "Jaskółką" był Bolek , Lolek i Zuch .Modelarnia w domu kultury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mc.D Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Strzał w dychę.Ta modelarska przeszłość niesamowicie pomaga.A ja miałem to dodatkowe szczęście że ojciec był modelarzem ale trochę innym [budowa modeli drewnianych urządzeń w celu odlewania ich w żeliwie] ,dzięki czemu wtajemniczył mnie w tajniki obróbki drewna i uczulił na precyzję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi