mkuczara Opublikowano 15 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 Raven idealny nie jest ale udało mi się tam kupić podbierak z gumową siatka (Spro), a nigdziue nie mogłem go dostać. Ta strona anty-raven to wieś jakich mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirek* Opublikowano 15 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 A więc i ja wtrącę swoje dwa grosze w tym temacie. Zamówiłem tam składane krzesełko do łodzi jakoś tak na początku sezonu. Uprzejmie zostałem poinformowany, że w tej chwili nie mają na stanie ale są zamówione. A więc moje zamówienie zostało złożone i tak czekałem miesiąc już się troszkę niecierpliwiłem bo to już prawie połowa sezonu. Później o zamówieniu zapomniałem i dałem spokój poszukiwaniu a nawet nie szukałem. Gdy któregoś dnia dzwoni telefon: czy pan zamawiał krzesełko, tak; czy nadal jest pan zainteresowany kupnem, tak. A więc jestem jak najbardziej zadowolony z obsługi sklepu. Nie wysłali nachalnie zamówionego towaru, bo przecież w tym czasie mógłbym kupić w innym sklepie, zadzwonili, zapytali. A więc serdecznie pozdrawiam obsługę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 15 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 Nie mam zdania o tytułowym sklepie, ale strona anty-raven, to jest jakaś żenująca pomyłka. Wycieranie sobie opasłej mordy narodową flagą jest zwyczajnie obrzydliwe. PozdrawiamGrzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 15 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 Nie mam zdania o tytułowym sklepie, ale strona anty-raven, to jest jakaś żenująca pomyłka. Wycieranie sobie opasłej mordy narodową flagą jest zwyczajnie obrzydliwe. PozdrawiamGrzesiek Prawda. Dodatkowo używanie symboli narodowych w tym wizerunku Orła Białego w celach komercyjnych jest niezgodne z prawem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 15 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 Niby logiczne, ale nie byłem tego świadom, dzięki. Może więc UOKiK będzie zainteresowany interwencją w tej sprawie. Mogę się podjąć, z poczucia obywatelskiego obowiązku, materiał już zabezpieczyłem. <_< Abstrahując od obowiązującego prawa odnoszę wrażenie, że w Polsce postawa nie deptać flagi i nie pluć na godło staje się nieakceptowanym przez większość zwyrodnieniem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacavip Opublikowano 15 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 Raven idealny nie jest ale udało mi się tam kupić podbierak z gumową siatka (Spro), a nigdziue nie mogłem go dostać. Ta strona anty-raven to wieś jakich mało. czy mógłbyś zamieścić jakieś fotki tego podbieraka, bo na stronie ravena go nie widać? Jaka jest wogóle jego cena? pzdr,jacenty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harry Opublikowano 15 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 Ja parę słów odnośnie tej anty strony. Mnie to używanie Polski do tego typu akcji doprowadza do szału, zwłaszcza że, cytuję ze strony: Normark PolskaJesteśmy częścią fińsko-francuskiej firmy Rapala VMC Corporation Jak się wrzuci ten Normark Polska do KRS online to sie okazuje że nazwiska członków zarządu jakoś nie brzmią po polsku http://www.krs-online.com.pl/normark-polska-sp-z-o-o-krs-687 70.html Więc jak się ma do tego hasło Wybierz Polskę <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 15 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 Polacy w tej firmie pracują, a Ci zbierają kokosy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 15 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 Z tego co mi (nieoficjalnie)wiadomo to nie Normark jest autorem tej strony a jeden z okolicznych konkurentów sklepu Raven.Holenderskie szefostwo zaczyna się powoli irytować tą anty stroną , więc zapewne sprawa prędzej czy później znajdzie swój finał w sądzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 15 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 Sektor handlu art. wędkarskimi to musi być jakaś żyła złota, skoro ludzie wpadają na takie pomysły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 15 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 A jak myślisz?To żyła złota- idziesz do sklepu i na drobnicę wydajesz 50zł za nic.A tej drobnicy się trochę kupuje, to droższe jak wędki czy kołowrotki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 15 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 A jak myślisz?To żyła złota- idziesz do sklepu i na drobnicę wydajesz 50zł za nic.A tej drobnicy się trochę kupuje, to droższe jak wędki czy kołowrotki . Kiedyś przy okazji wizyty w jednym bardzo dobrze zaopatrzonym sklepie, widząc kilogramy sprzętu zalegającego na półkach, naszła mnie taka myśl... Ileż gotówki, zamrożonej na czas nieokreślony musi znajdować się w takim sklepie. Dodając do tego znaczne wahania kursu złotówki, można nieźle dostać po kieszeni działając w tej branży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 15 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 Z tego co mi (nieoficjalnie)wiadomo to nie Normark jest autorem tej strony a jeden z okolicznych konkurentów sklepu Raven.Holenderskie szefostwo zaczyna się powoli irytować tą anty stroną , więc zapewne sprawa prędzej czy później znajdzie swój finał w sądzie. Też myślę, że takie sprawy powinny załatwiać Firmy miedzy sobą, czy w sądzie, nie wiem, może lepiej się dogadać. Natomiast na pewno warto by było do sądu czy raczej Trybunału podać stronę co to ją Holendrzy przeciw Polakom stworzyli. Sorki za OT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 15 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 Ja parę słów odnośnie tej anty strony. Mnie to używanie Polski do tego typu akcji doprowadza do szału, zwłaszcza że, cytuję ze strony: Normark PolskaJesteśmy częścią fińsko-francuskiej firmy Rapala VMC Corporation Jak się wrzuci ten Normark Polska do KRS online to sie okazuje że nazwiska członków zarządu jakoś nie brzmią po polsku http://www.krs-online.com.pl/normark-polska-sp-z-o-o-krs-687 70.html Więc jak się ma do tego hasło Wybierz Polskę <_< To że w Firmie członkami zarządu są obcokrajowcy to jeszcze jej nie dyskryminuje, Firma ma polski KRS, więc podatki płaci u nas. I tak to się ma do wspomnianego hasła, co wcale nie znaczy, że popieram takie działania. Jeśli chcemy walczyć z konkurencją, a w dzisiejszych czasach to standard, powinniśmy to robić używając argumentów merytorycznych a nie demagogii. P.S. Co do wykorzystywania symboli narodowych, to nie ma się do czego przyczepić ponieważ, sprytnie zamieścili fotkę Flagi, która wisi na antenie jakiegoś samochodu, pewnie z okazji domniemanych naszych sukcesów w piłce kopanej, co jak wiemy ostatnio raczej nie wychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 15 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 Z tego co mi (nieoficjalnie)wiadomo to nie Normark jest autorem tej strony a jeden z okolicznych konkurentów sklepu Raven.Holenderskie szefostwo zaczyna się powoli irytować tą anty stroną , więc zapewne sprawa prędzej czy później znajdzie swój finał w sądzie. Też myślę, że takie sprawy powinny załatwiać Firmy miedzy sobą, czy w sądzie, nie wiem, może lepiej się dogadać. Natomiast na pewno warto by było do sądu czy raczej Trybunału podać stronę co to ją Holendrzy przeciw Polakom stworzyli. Sorki za OT Janusz - tego typu strony powstają w Holandii co jakiś czas.Nie dotyczą one tylko problemów polaków ale też bywają strony anty gejowskie,anty marokańskie albo nawet na temat odłączenia się Fryzji od reszty Holandii.Ja bym się tym za bardzo nie przejmował.Już nawet była strona anty-polsko-wędkarska. Że niby to polacy wyjadają wszystkie ryby wiatrakom.Teraz jest nagonka na polaków , którzy jeżdżą samochodami na polskich nr rejestracyjnych i przez to nie płacą podatków drogowych.Takimi sposobami holendrzy chcą zasłonić swoje lenistwo a powód kryzysu zepchnąć na koszt emigrantów.Tymczasem większość polaków pracuje tam gdzie holendrom się nie chce bo pensja prawie taka sama jak socjal.Cała ta strona anty polska to pomysł ich nacjonalisty Wildersa , odpowiednik naszego Tejkowskiego , którego legitymację PWN i opaskę bojówkową sam mam gdzieś w szufladzie. To tyle w temacie obok tematu właściwego Raven. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 15 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 Co do wykorzystywania symboli narodowych, to nie ma się do czego przyczepić ponieważ, sprytnie zamieścili fotkę Flagi, która wisi na antenie jakiegoś samochodu... I tutaj się mylisz, nie jest ważne na czym wisi flaga, ważne jest to że jest pierwszoplanowym i dominującym elementem zdjęcia a więc jest tematem głównym. Wykorzystana została jako symbol narodowy w kontekście nawoływania do korzystania z oferty Normark Polska a takie działania bez zezwolenia są niezgodne z prawem. Zezwolenie na użycie godła dla celów handlowych wydaje wojewoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 15 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 Co do wykorzystywania symboli narodowych, to nie ma się do czego przyczepić ponieważ, sprytnie zamieścili fotkę Flagi, która wisi na antenie jakiegoś samochodu... I tutaj się mylisz, nie jest ważne na czym wisi flaga, ważne jest to że jest pierwszoplanowym i dominującym elementem zdjęcia a więc jest tematem głównym. Wykorzystana została jako symbol narodowy w kontekście nawoływania do korzystania z oferty Normark Polska a takie działania bez zezwolenia są niezgodne z prawem. Zezwolenie na użycie godła dla celów handlowych wydaje wojewoda. Nie twierdzę, że nie masz racji. Natomiast zwróć uwagę na fakt, że oni nie umieścili flagi jako takiej a jedynie jej zdjęcie. Zrobione pewnie przy okazji, o której wspominałem. Nie bronię ich, jednak pewien jestem, że żaden Sąd im niczego nie zarzuci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 15 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 Dokładnie oparłoby się o bezprawne użycie wizerunku Godła Rzeczypospolitej Polskiej. Wizerunek czy to w formie elektronicznej czy drukowanej czy w formie fizycznego przedmiotu, flagi, obrazu ect. jest formą przekazu. PozdrawiamS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacwar Opublikowano 15 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 Co do sprzedawców to nie obrażał bym ich bo ich znam. Są wędkarzami jak my wszyscy i to na prawdę dobrymi. To chyba dlatego nie możesz nic złego na nich powiedzieć - dziadoska obsługa to mało powiedziane - ostatnio byliśmy 3 razy w tym sklepie - zawsze ci ludzie mają zły dzień - tragedia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 15 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 Tak już całkiem pomijając wszystkie wpisy, jednak odnosząc się do nich. Czy nie sądzicie, że nie warto bić piany na temat tego czy innego sklepu. Przecież, My jako konsumenci, mamy o wiele potężniejszą broń w zanadrzu. Nie pasuje nam, nie kupujemy i wszystko na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 15 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 Co do wykorzystywania symboli narodowych, to nie ma się do czego przyczepić ponieważ, sprytnie zamieścili fotkę Flagi, która wisi na antenie jakiegoś samochodu... I tutaj się mylisz, nie jest ważne na czym wisi flaga, ważne jest to że jest pierwszoplanowym i dominującym elementem zdjęcia a więc jest tematem głównym. Wykorzystana została jako symbol narodowy w kontekście nawoływania do korzystania z oferty Normark Polska a takie działania bez zezwolenia są niezgodne z prawem. Zezwolenie na użycie godła dla celów handlowych wydaje wojewoda. Nie twierdzę, że nie masz racji. Natomiast zwróć uwagę na fakt, że oni nie umieścili flagi jako takiej a jedynie jej zdjęcie. Zrobione pewnie przy okazji, o której wspominałem. Nie bronię ich, jednak pewien jestem, że żaden Sąd im niczego nie zarzuci. Z tego co widzę to flagi tam nikt nie zamieścił,są tylko wykorzystane nasze barwy w połączeniu z godłem ,a ta chorągiewka na pierwszym planie to już jakaś totalna przeróbka. http://www.symbolenarodowe.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 15 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 Dokładnie Piotrek, tak jak pisałem, w ich przypadku nie może być mowy o naruszaniu symboli itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 15 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 Janusz sorry, nie obraź się ale bladego pojęcia nie masz o tym co piszesz Użycie flagi a użycie Godła to są 2 różne tematy. Na w/w stronie www wykorzystano bezprawnie Godło RP i to jest fakt. Do użycia Godła RP w celach handlowych należy mieć specjalne zezwolenie które wydaje Wojewoda po konsultacji z właściwym ministrem. S. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 15 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 Janusz sorry, nie obraź się ale bladego pojęcia nie masz o tym co piszesz Użycie flagi a użycie Godła to są 2 różne tematy. Na w/w stronie www wykorzystano bezprawnie Godło RP i to jest fakt. Do użycia Godła RP w celach handlowych należy mieć specjalne zezwolenie które wydaje Wojewoda po konsultacji z właściwym ministrem. S. Ja się nie gniewam, być może się nie znam, raczej na pewno. Ale tak z ciekawości, powiedz mi gdzie oni wykorzystali Godło RP ? I żeby nie było, ja ich nie bronię, chcę po prostu wiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacwar Opublikowano 15 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 Tak już całkiem pomijając wszystkie wpisy, jednak odnosząc się do nich. Czy nie sądzicie, że nie warto bić piany na temat tego czy innego sklepu. Przecież, My jako konsumenci, mamy o wiele potężniejszą broń w zanadrzu. Nie pasuje nam, nie kupujemy i wszystko na ten temat. Dlatego więcej już nie będę sprawdzał czy panowie mają dobry dzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi