Skocz do zawartości

Raven Fishing

KokoN

Rekomendowane odpowiedzi

Oczywiście jest, tylko to jest fotka zrobiona kibolom, którzy to Godło wożą na antenach swoich samochodów. Koniec tematu z mojej strony. :D

Czemu kibolom, a nie kibicom?

KIbol- pojęcie stworzone przez media, które ludzie bezmyślnie powtarzają!

BTW OLE TO MY KIBOLE!:D

• 5 miesięcy temu...

Witam,

Może troszeczkę odgrzebuje wątek, ale ostatnio byłem u chłopaków i muszę przyznać, że byłem zaskoczony.

Moim celem było zbudowanie zestawu castingowego raczej niewielkim kosztem. Za namową Pawła kupiłem Pfluegera Triona i na kij ITT (Rozemeijer) otrzymałem miły rabacik. Ja tu wrócę, chłopaki biorą sobie do siebie sugestie innych i dwa dni temu dokupiłem kilka dragonowskich Reno Killerów w męskich rozmiarach, których wcześniej nie było :mellow:

• 3 miesiące temu...

Byłem dzisiaj w nowym punkcie, i to co zobaczyłem przeszło moje najśmielsze oczekiwania,

1. Wszystko świetnie wyeksponowane (np. kołowrotki na ekspozytorach wbitych w deskę :) mistrzostwo świata)

2. Duży wybór produktów np. Shimano, którego nawet w Normarku nie widzieli na oczy jak wspomniał kolega Kogut

3. Całkiem niezłe ceny + rabaty na otwarcie

4. W ciągu 10 minut zaczepiło mnie trzech sprzedawców (znaczy zależy im na kliencie)

5. Bardzo konkretni sprzedawcy (duża wiedza podparta przykładami)

Ja niczego więcej nie potrzebuję, na pewno będę tam częstym bywalcem przy okazji wiosennych i nie tylko zakupów :)

Dodam tylko że nikogo tam nie znam i nie jestem jednym ze sprzedawców :P

Zmiana lokalizacji dla mnie na plus. Jadąc z Łodzi autostradą będę miał po drodze. Zaglądam tam czasami i faktem jest, iż mają rzeczy niespotykane gdzie indziej.Po przenosinach jeszcze nie byłem, ale na pewno się skuszę przy najbliższej okazji.

Fajnie wiedzieć że 5 min spacerkiem ode mnie powstał sklep wędkarski ;)

"Wszystko, co potrzebujesz w jednym miejscu, w najniższych cenach" Piękny slogan prawie jak z reklamy dyskontu, zobaczymy czy naprawdę jest tak kolorowo jak przedstawia reklama, a może strzał w kolano... po paru miesiącach :)

Szkoda tylko ,że polityka cenowa prowadzona jest inaczej niż ta w Ravenie w Holandii.

Dziś na przykład wszystkie kołowrotki są o 25% taniej.

Za tydzień wszystkie kije Shimano będą o 50% taniej.

Jakiś czas temu wszystkie woblery Salmo za pól ceny były.

A ten holenderski to wysyła poza kraj?

Niestety nie. :(

Edit.

A może i wysyłają bo ktoś kiedyś pisał na forum ,że im kijaszka odsyłał do naprawy tylko nie pamiętam czy z Pl czy z innego kraju.

Edit 2.

Już się doczytałem.

Wysyłka była na kraj skandynawski.

http://jerkbait.pl/topic/10103-oszukany/page__hl__raven#entry1068802

Edytowane przez makamba

Szkoda tylko ,że polityka cenowa prowadzona jest inaczej niż ta w Ravenie w Holandii.

Dziś na przykład wszystkie kołowrotki są o 25% taniej.

W tym tygodniu wszystkie kołowrotki w Raven Polska też były 25% taniej. Stella 2500FE kosztowała 1500 zł !!! Generalnie wiele akcji promocyjnych z Holandii pojawia się w Polsce i bardzo często w tym samym czasie, choć nie zawsze.

Skoro promocje na otwarciu nowego salonu sięgają 30% na cały asortyment, to trudno się spodziewać żeby w tym samym czasie były jeszcze inne promocje.

No to ja się wypowiem bo będąc w Warszawie przez weekend pojechałem tam z nudów.

Jak dla mnie zaopatrzenie sklepu baardzo średnie. Ci którzy go chwalą po prostu mają daleko do Bielska Białej i nie byli nigdy w Fishing Marcie. Porównywanie tych sklepów nie ma sensu bo dzieli je pod względem asortymentu lata świetlne. Owszem może tak jak koledzy piszą są tam rzeczy nie osiągalne gdzie indziej ale jest tego niewiele.

Ceny oczywiście Warszawskie. Paczka Ownerów 36 w rozmiarze 2.0 32zł(po zniżce!!!)-kosmos. W FM 24zeta.

Bardzo skromny wybór woblerów, główek i gum. Z wędkami trochę lepiej. Kołowrotki faktycznie fajnie zaprezentowane, podobał mi się duży wybór Penna. Reszta zaopatrzenia to jak dla mnie wiele krzyku o nic. Plus za sprzedawców mili i pomocni.

FM teraz przenoszą czy nawet już przenieśli bo na powierzchni trochę mniejszej niż Raven nie mieli miejsca na nic i kupę sprzętu trzeba było oglądać na zapleczu. Po nowym otwarciu w większym lokalu chyba nikt nie będzie miał do nich startu a wiem co mówię bo byłem nie tylko w Ravenie ale w CW i paru innych sklepach.

Ja do Ravena już raczej nie pojadę, chyba że będzie jakaś super promocja.