Skocz do zawartości

Zestaw dla świezaka z muchami

David2k14

Rekomendowane odpowiedzi

Przejrzyj najpierw dział flyfishing, wytypuj interesujące tematy i poczytaj. Jeśli tam nie znajdziesz odpowiedzi na pytanie (a jestem pewny, że znajdziesz) to ponów pytanie. Co jakiś czas przewijają się tutaj pytania o sprzęt na początek, wiele się nie zmienia. 

Z mojej strony polecam śledzić tutejszą giełdę, oraz komis na stronie www.flyfishing.pl, a także allegro. Warto kupić używany sprzęt w dobrym stanie. 

Wiele odpowiedzi znajdziesz również w artykułach na www.flyfishing.pl czy www.namuche.pl, a także w google. 

Powodzenia

• Like 1

Proponuję Ci pojechać do Lublina, do sklepu wędkarskiego przy ul. Pielgrzymiej (jedyny w regionie z ofertą dla muszkarzy). Tam powiesz czego potrzebujesz, jakim budżetem dysponujesz i coś na pewno wybierzesz. Skoro jesteś z Łęcznej pewnie będziesz łowił głównie na znanych mi akwenach, mogę zatem podpowiedzieć, że optymalnym wyborem będzie wędka w klasie 4 (oznaczenie skrótowe #4) o długości 274 cm (wg oznaczeń angielskich, przyjętych powszechnie w muszkarstwie 9') o średnim ugięciu, które najczęściej powinno być oznaczone na blanku jako "mid". Przyzwoity kołowrotek można kupić za w miarę znośne pieniądze. Druga opcja to szukanie okazji kupna sprzętu używanego - na forach jest sporo ciekawych ofert. Przeszukaj też nasze forum, bo takich tematów trochę już było i jest tam bardzo dużo cennych informacji. Robert.

• Like 1