David2k14 Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Witam! Kto mi może podpowiedzieć jaki zestaw kupić muchowkach pod pstrągi 40 cm? Wędka+ linka+ kręcił do 700-800 zł. Nic się nie znam na tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Przejrzyj najpierw dział flyfishing, wytypuj interesujące tematy i poczytaj. Jeśli tam nie znajdziesz odpowiedzi na pytanie (a jestem pewny, że znajdziesz) to ponów pytanie. Co jakiś czas przewijają się tutaj pytania o sprzęt na początek, wiele się nie zmienia. Z mojej strony polecam śledzić tutejszą giełdę, oraz komis na stronie www.flyfishing.pl, a także allegro. Warto kupić używany sprzęt w dobrym stanie. Wiele odpowiedzi znajdziesz również w artykułach na www.flyfishing.pl czy www.namuche.pl, a także w google. Powodzenia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.bednarczyk Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Proponuję Ci pojechać do Lublina, do sklepu wędkarskiego przy ul. Pielgrzymiej (jedyny w regionie z ofertą dla muszkarzy). Tam powiesz czego potrzebujesz, jakim budżetem dysponujesz i coś na pewno wybierzesz. Skoro jesteś z Łęcznej pewnie będziesz łowił głównie na znanych mi akwenach, mogę zatem podpowiedzieć, że optymalnym wyborem będzie wędka w klasie 4 (oznaczenie skrótowe #4) o długości 274 cm (wg oznaczeń angielskich, przyjętych powszechnie w muszkarstwie 9') o średnim ugięciu, które najczęściej powinno być oznaczone na blanku jako "mid". Przyzwoity kołowrotek można kupić za w miarę znośne pieniądze. Druga opcja to szukanie okazji kupna sprzętu używanego - na forach jest sporo ciekawych ofert. Przeszukaj też nasze forum, bo takich tematów trochę już było i jest tam bardzo dużo cennych informacji. Robert. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David2k14 Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2015 (edytowane) Nie,potrzebuję wędki na wakacje w.góry Dunajec/ Soła. W Dunajcu pewnie będę na spina łowil, co dla mnie może będzie lepsze bo lepiej panuje nad spinem, ale w sole mogę tylko mucha. Edytowane 20 Sierpnia 2015 przez David2k14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi