Skocz do zawartości

Pracownia,, Pstrągman''

Rekomendowane odpowiedzi

Pan Wojtek to potrafi. Piękny kijek zazdroszczę :) I ta pracownia którą idzie odróżnić od innych ma coś w sobie. Jak kiedyś bedę bogaty to zamówię w Niej wedkę. Na razie tylko blank udało mi się zakupić kilka lat temu od Pana Wojtka i........... fajną wędeczkę złożyłem sobie sam przy pomocy Daniela z XRods. Za co im dziękuję  :) Może kiedyś fotki wstawię w odpowiednim dziale. :)    

Edytowane przez Riqelme

Witam

Wypad był krótki bo udało się wyskoczyć na zaledwie 3 godzinki nad wrocławską Odrę. Na pierwszy ogień poszła linka SA Pike i muchy z syntetyków o długości 12-15 cm z głowami z żywicy lub mosiężnymi oczami. Wędka dość mocna, nawet jak na morski blank - 2 złożonych dolnych sekcji w zasadzie nie jestem w stanie wygiąć. Przy tej masie linki pracuje szczytem. Rzuca się przyzwoicie. Jako że łowiłem z zakrzaczonego brzegu i główek nie było mi dane operować cała głowica w powietrzu wiec kij w zasadzie pracował "nie obciążony". Mam nadzieje, że ochłodzenie które dziś przyszło pozwoli na kolejne testy ale już z tipami tonącymi i szczupakowymi tubami. Po pierwszych testach jestem więcej niż zadowolony.

pozdrawiam

• 7 miesięcy temu...

Panowie, nie wiecie co się dzieje z pracownią Wojtka Grocholi? Już miesiąc temu powinienem mieć u siebie kijek zamawiany u Pstrągmana i do tej pory nic. Nie można się dodzwonić i strona też nie działa. Oby nie, ale coś mi to zaczyna przypominać. Ktoś coś wie na ten temat?

Czy mogę uprzejmie zapytać, po jaką cholerę zawracasz głowę i przy okazji tyłek obrabiasz pracowni tylko dlatego, że nie chciało Ci się skorzystać z jednego z podstawowych środków komunikacji bezpośredniej na odległość, czyli telefonu???  :rolleyes: Najpierw należy wyczerpać wszelkie racjonalne metody kontaktowania się, a dopiero potem brać szklankę wody i robić w niej burzę :angry:

Pierwsza sprawa to forum jest od tego żeby "zawracać głowę". To z forum dowiedziałem się że Wojtek odbiera telefony chociaż ja nie mogę się do Niego dodzwonić od jakiegoś czasu. Z forum także dowiedziałem że zmienia stronę internetową bo poprzednia nie działała jak należy i dostałem nowy adres mailowy do Niego. Starałem się bez wszczynania awantury dowiedzieć się co się dzieje?  Trochę niepokojące jest gdy w zamówienie opóźnia się o miesiąc i z dnia na dzień urywa się wszelki kontakt z pracownią. 

pstragman@wp.pl

pstragman-pracownia@wp.pl

Pod tymi adresami korespondowalem moze maila odbiera powodzenia

Też próbowałem przez te adresy ale bezskutecznie. 

Pierwsza sprawa to forum jest od tego żeby "zawracać głowę". To z forum dowiedziałem się że Wojtek odbiera telefony chociaż ja nie mogę się do Niego dodzwonić od jakiegoś czasu. Z forum także dowiedziałem że zmienia stronę internetową bo poprzednia nie działała jak należy i dostałem nowy adres mailowy do Niego. Starałem się bez wszczynania awantury dowiedzieć się co się dzieje?  Trochę niepokojące jest gdy w zamówienie opóźnia się o miesiąc i z dnia na dzień urywa się wszelki kontakt z pracownią. 

to jak , to w końcu było ?  

• 5 miesięcy temu...

Dzisiaj odebrałem kijek zamówiony w pracowni W.Grocholi.Szczerze polecam!!!!!!Wykonanie na najwyższym poziomie.Konsultacja telefoniczna co do detali i podzespołów i efekt widać????Miała to być typowa sandaczówka.Wybór padł po konsultacji na Matagi TR76 Super Shore M.Przelotki Fuji Torzite KR Titanium,omotki w kolorze drewna,wykończenie z rattanu z wklejoną naklejką opisową blanku Matagi.

Testy niebawem????

Edytowane przez wichu79
  • Like 2

Uchwyt bardzo wygodny,super wyprofilowany.Zapomnialem dodać że gwint był skracany do minimum.Insert drewniany.Chciałem być w posiadaniu wędki nie tylko odpowiedniej do mojego sposobu łowienia ale zarazem zbudowaną z bardzo dobrych komponentów.

Edytowane przez wichu79

• 3 tygodnie później...

A to moja ulubiona wędka, pozwala na finezyjne łowienie okonków jak i nie przestraszyła się ponad metrowych przyłowów:) Uwielbiam ją.

(fotki od Twórcy, nie widziałem by były publikowane więc pozwoliłem sobie, takie cuda należy pokazywać :))

Co to za uchwyt - ten metalowy i gdzie można go dostać ?

• 4 tygodnie później...

Jozi , strona już działa chociaż jeszcze wymaga kilku poprawek .Obiecuje że będzie na bieżąco aktualizowana co tydzień.

Stronka ok . Wysłałem zapytanie odnośnie talona VI plus 76LF2 . Sprawdź czy doszło proszę i przy okazji masz ten blank ?  Mógłbyś także zmienić tytuł tego wątku na Pracownia Pstrągman B)