Skocz do zawartości

Pracownia,, Pstrągman''

Rekomendowane odpowiedzi

Spinning na blanku Xzoga Shitenno 8'2'' 7-40gr 20lb.Uzbrojony w Fuji Torzite , DPS 17  z insertem z woven grafitu. Przy tak lekkich przelotkach wychodzi typowo sandaczowa szpada .Czuła szczytówka pozwala na komfortowe łowienie przynętami poniżej 10gr jak i powyżej 30g.Świetnie prowadzi się jigi jak i przynęty twarde typu duża obrotówka,wahadło czy wobler.Dolnik mocny, ale uruchamiający się pod rybą.Na plus  długość ,trochę krótsza niż w standardzie,moim zdaniem bardziej operatywna.Podsumowując , bardzo uniwersalna wędka sandaczowo-szczupakowa  zarówno do łowienia z brzegu jak i łodzi.

szczyt jest aż tak delikatny że trzeba było użyć Torzlite ? jak z podbiciem w nurcie 20gr plus 3cale guma ? podbija szczytem czy bardziej środkiem , interesuje mnie podbijanie z ręki , w opisie jest że to moderate-fast i taki jest faktycznie ? szczyt zachowuję sie podobnie jak w Lamiglasie Magnum Taper ?

sorki za taką ilość pytań :) , ale zainteresował mnie ten blank jako jesienny uniwersał

Torzitte to nie tylko waga ,która decyduje o założeniu takiego setu przelotek a nie innego . Bardzo cienka ramka tytanowa oraz cieniutki pierścień skutecznie zapobiegają obmarzaniu przelotek ,no może nie do końca ale spowalniają ten proces znacznie .Pierścień jest zdecydowanie bardziej gładki niż w SiCach więc opory mniejsze przez co rzuty dalsze i w portfelu zaoszczędzimy na plecionkach bo pierścienie ich tak nie niszczą .Nie zbierają mikro drobinek piasku w takiej ilości jak inne przelotki bo pierścienie są cieniutkie ,poza tym są bardzo trwałe i opłaca się dołożyć parę złotych i zamontować sobie taki set i nie ważne czy jest to kij sandaczowy M ,sumowy H czy też okoniowy UL

• Like 1

Torzite nie były tu konieczne( Shitenno), użyte były głównie po to żeby maxymalnie odciążyć szczytówkę.To miała być wędka głównie do łowienia gumą.Wędka podbija szczytówką,dolnik jest mocny, pracuje lekko dopiero pod rybą.Cięższe przelotki nadały by wędce uniwersalności do łowienia różnymi przynetami.

Blach Buster 2kg ma mniejszą średnice blanku niz seria Taka G ( nie pamiętam dokładnie). Komfortowo łowi się  ok 4-15g + guma 3'

hmm czuje się dobrze :D

wiem że jest to pełny blank ale chciałem zobaczyć zdjęcie blanku i tyle ;)

Wejdź na mój wątek ,masz tam parę fotek makro ,więc będziesz wiedział jak ten blank wygląda http://jerkbait.pl/topic/15634-mnie-te%C5%BC-ta-choroba-dotkn%C4%99%C5%82a/page-55