Skocz do zawartości

Pracownia,, Pstrągman''

Rekomendowane odpowiedzi

Arcydzieło.  :o   :rolleyes:  :)

Co to za niteczka? Przelotki tytany? Hook keeper i spigot sam robiłeś?

Gdzie  tam sam! to oryginał Hardy'ego ,szklaczek,produkcja z roku 1969. Tylko trochę podrasowany tzn zmienione przelotki na podobne druty tylko tytanowe REC ,szczyt Torzite, no i zaczep haczyka.Reszta nie ruszona. Imponująca jest waga tego kijaszka , 104g przy długości 8'.

Tutaj jeszcze 2 moje kijki zrobione na ten sezon pstrągowy( może i na następne?) :) 

1.Shimano power loop zander 8'. Zrobiony od początku. Trochę pracy było( najgorsze to ściągnięcie komponentów),ale efekt mnie zadowala,bo wędka waży teraz niecałe 80 gr .Jest genialna pod delikatne łowienie.Szybka o pełnym ugięciu.No i ma chyba  najwygodniejszy uchwyt jaki trzymałem w ręku. :) 

tVBH2-FuMZw0.JPG?v=3tVBH2-ZcXvJf.JPG?v=3tVBH2-24drq7.JPG?v=3tVBH2-FxyBUY.JPG?v=3tVBH2-D0VAUT.JPG?v=3tVBH2-qAnGFX.JPG?v=3tVBH2-C31y9A.JPG?v=2

• Like 15

Witam

napisz proszę  kilka  słów  o  przerobionym  Power Loopie  / Zander   jak  wypada  jego porównanie  np. z  FX 793  ,  FX  794  czy  CD BLR  8"3' 12 lb    , suzuki  762 8  12 lb   ....miałem takiego 10" i twin poower Loppa też 10 "

i chociaż  opis 10-40 gramów ,  to tak  przy  spiningu  ca 16 g plus wąska  guma 4"  ....ew kopyto 3" ...

przy  likwidacji  przelotek dwustopkowych  nie  było  problemu ze  śladami po  nich   ?, w jakie  przelotki  go  uzbroiłeś  wielkość  i system  ?  Ile  Twoim  zdaniem  uciągnie  w  nowym  wydaniu ...? i jak  porównanie  ew.  z którymś w/w ..?

pozdrawiam

Maciej

Witam

napisz proszę  kilka  słów  o  przerobionym  Power Loopie  / Zander   jak  wypada  jego porównanie  np. z  FX 793  ,  FX  794  czy  CD BLR  8"3' 12 lb    , suzuki  762 8  12 lb   ....miałem takiego 10" i twin poower Loppa też 10 "

i chociaż  opis 10-40 gramów ,  to tak  przy  spiningu  ca 16 g plus wąska  guma 4"  ....ew kopyto 3" ...

przy  likwidacji  przelotek dwustopkowych  nie  było  problemu ze  śladami po  nich   ?, w jakie  przelotki  go  uzbroiłeś  wielkość  i system  ?  Ile  Twoim  zdaniem  uciągnie  w  nowym  wydaniu ...? i jak  porównanie  ew.  z którymś w/w ..?

pozdrawiam

Maciej

Ciężko porównać do tych blanków. .Moim zdaniem moc 6,może 8b, cw 2-8g. Wędka bardzo lekka i szybka z głębokim ugięciem pod obciążeniem. 

Trochę się musiałem namęczyć z zacieraniem śladów po omotkach ale wyszło ok.

Blaas ultalight F 8' 10lb 2-15g. Typowa wędka pstrągowa do przynęt typu obrotówka 1-2, wobler 3-5cm. Finezyjna wędka ale ze spora mocą.

Wojtku jak ten blank poradzi sobie z agresywnym wobkiem 5 cm w silnym uciągu ? Czy szczytówka nie będzie klękać ?

Ciężko porównać do tych blanków. .Moim zdaniem moc 6,może 8b, cw 2-8g. Wędka bardzo lekka i szybka z głębokim ugięciem pod obciążeniem. 

Trochę się musiałem namęczyć z zacieraniem śladów po omotkach ale wyszło ok.

Ten uchwyt to jak powstal ? skad sie wzial ? :)

Czy takie sa dostepne u Ciebie ? 

• 2 tygodnie później...

Ten uchwyt to jak powstal ? skad sie wzial ? :)

Czy takie sa dostepne u Ciebie ? 

To było udoskonalenie tego typu uchwytów,gdzie stopka kołowrotka chowa się w korek.

8DaLR-tc6ORP.JPG?v=2

Fajnie to wygląda ,ale niestety w ręce leży średnio. Przeszkadza ten kant miedzy fore a insertem. I właśnie dlatego powstał insert który jest jakby przedłużeniem foregripu .

Nie mam gotowych uchwytów tego typu, ale zrobienie nie jest problemem( no może tylko jest bardziej czasochłonne). Można użyć gniazda ze zwykłego DPS i zabudowac go korkiem.

• Like 7