Andru77 Opublikowano 4 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2018 Coś więcej o szklaczku możesz napisać, tak mnie zaciekawił ten blank gdy go zobaczyłem na allegro właśnie pod kątem spinningu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pstrągman Opublikowano 8 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2018 Korkogume lakierujesz lakierem do omotek? Nie pęka pod naciskiem czy przy uderzeniach dolnikiem o coś twardsze?Z reguły nie uderzam dolnikiem o twarde rzeczy .Nigdy mi się nie zdarzyło żeby pękło, żywica ma właściwości elastyczne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pstrągman Opublikowano 8 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2018 Coś więcej o szklaczku możesz napisać, tak mnie zaciekawił ten blank gdy go zobaczyłem na allegro właśnie pod kątem spinningu.Jako spinning nadaje się jedynie do łowienia na niedużych łowiskach,do dłubania pod nogami, prowadzenia przynęty na niedużych odległóściach, rzuty raczej tylko spod siebie.Zbyt miękki dolnik do łowienia na większym dystansie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 9 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2018 Ten Blasik F-ka piekny ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 9 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2018 Ten pstrągowy Suzuki jest przepiękny! Jedyna kosmetyczna dla mnie zmiana kształtu foregripa na taki, jak w powyższym trociowym Talonie i byłby dla mnie kijek idealny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pstrągman Opublikowano 10 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2018 Ten pstrągowy Suzuki jest przepiękny! Jedyna kosmetyczna dla mnie zmiana kształtu foregripa na taki, jak w powyższym trociowym Talonie i byłby dla mnie kijek idealny Też takie zakończenie to nie do końca mój gust ale każdemu co innego odpowiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pstrągman Opublikowano 10 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2018 Pewnie fishawk sunburst jednak chyba sunburst 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Wielgus Opublikowano 13 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2018 jednak chyba sunburst Czyli nie ma wyjścia, trzeba zakupić taką 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pstrągman Opublikowano 16 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2018 Podobny efekt daje nić jedwabna, jest cieńsza ,można położyć cieńszą warstwę,ale generalnie transparentna nic jest dużo gorsza we współpracy niż ciemny nylon lub metalic .Teraz już wiem dlaczego niektórzy używają głównie nici metalicznych . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pstrągman Opublikowano 24 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 Standardowy juz u mnie LOOP Cross s1 897-5 . 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pstrągman Opublikowano 24 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 Lamiglas z serii G 1000 PRO .Typowa wędka kleniowo,boleniowa. 290cm 4-14g 10lb. 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pstrągman Opublikowano 24 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 (edytowane) Suzuki RXF 8lb 762 ideał pod pstrągi . Edytowane 24 Lutego 2018 przez pstrągman 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pstrągman Opublikowano 24 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 Suzuki RXF 6lb 702 ideał pod pstrąga do mniejszych przynęt.Uzbrojony w uchwyt mojego pomysły na bazie DPS 16 .Przelotki standardowe Fuji Torzite .Waga wędki 79g. 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pstrągman Opublikowano 24 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 Matagi TR 78 Super Nimble Minnow 234cm 3-14g 12lb. Lekka wędka pstrągowa,świetna również pod okonia ,klenia.uzbrojona w Torzite T2 i Skss z insertem grafitowym. Wędka mimo dzielonej rekojeści z naturalnego korka idealnie wyważa się nawet nawet bez kołowrotka. 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 24 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 :clappinghands: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ms80 Opublikowano 25 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2018 Przepiękny arsenał pstrągowy. Czy ten Matagi mocowo i obsługiwanymi przynętami będzie podobny do Suzuki 8lb 762? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pstrągman Opublikowano 25 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2018 Matagi ma sporo delikatniejszą , cieńszą szczytówkę i ugięcie bardziej szczytowe w porównaniu z Suzuki. Przynęty też obsługuje mniejsze jigi 2-7g wobler 2-6 obrotówka 1-2. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ms80 Opublikowano 25 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2018 Dzięki za odpowiedź. Czy ten Suzuki (8lb) obsłuży np. Kaitech Easy Shiner 3"+ 2g główka (łącznie ok 4.5g), czy będzie to za malo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 26 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 Dzięki za odpowiedź. Czy ten Suzuki (8lb) obsłuży np. Kaitech Easy Shiner 3"+ 2g główka (łącznie ok 4.5g), czy będzie to za mało? Mam tego Suzuki RXF 8LB i podany przez Ciebie ES 3'' + 2g obsłuży, warunkiem jest oczywiście cienka plecionka oraz bezwietrzna pogoda. Minimum jakim łowiłem tym kijem to ES 2'' +2g (ok. 3-3,5g masy łącznej) Oczywiście szału nie było ale łowić się dało. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ms80 Opublikowano 26 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 (edytowane) Dzięki. Jeśli opisujesz wrażenia przy połowie w opadzie, to czucie bedzie wystarczające. U mnie kijek byłby jako uniwersał pod pstrągi, czyli nie obserwuję opadu (jesli już coś to patrzę na plecionkę), a przede wszystkim kijek musi choć minimalnie się ładować, by wykonywać precyzyjne rzuty. Zależy mi by przy większych przynętach np Keitech 4" nie klękał i dawał rade poprowadzić. Edytowane 26 Lutego 2018 przez ms80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pstrągman Opublikowano 28 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2018 Dzięki. Jeśli opisujesz wrażenia przy połowie w opadzie, to czucie bedzie wystarczające. U mnie kijek byłby jako uniwersał pod pstrągi, czyli nie obserwuję opadu (jesli już coś to patrzę na plecionkę), a przede wszystkim kijek musi choć minimalnie się ładować, by wykonywać precyzyjne rzuty. Zależy mi by przy większych przynętach np Keitech 4" nie klękał i dawał rade poprowadzić.Nie klęknie i dopiero wtedy precyzyjnie poprowadzisz.To mocny blank. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 28 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2018 Wojtku, pomimo, ze od kilku lat wędki wykonuje tylko i wyłącznie w gdańskiej pracowni to dla mnie i tak jesteś Mistrzem rękojeści z jasnego korka. Wprawdzie mam kilka swoich uwag ale to raczej kwestia decyzji i woli klientów, a nie Twojego wykonastwa. Te kije są po prostu piękne! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pstrągman Opublikowano 6 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 Wojtku, pomimo, ze od kilku lat wędki wykonuje tylko i wyłącznie w gdańskiej pracowni to dla mnie i tak jesteś Mistrzem rękojeści z jasnego korka. Wprawdzie mam kilka swoich uwag ale to raczej kwestia decyzji i woli klientów, a nie Twojego wykonastwa. Te kije są po prostu piękne!Dzięki , jednak korek naturalny pozostaje dla mnie nr 1. Nie wyobrażam sobie niektórych wędek zrobionych z inna rękojeścią.Warunek taki że musi być dobrej jakości. Największa zaleta ( oprócz wyglądu) to lekkość. Przy pełnej rekojeści róznica wagowa miedzy naturalnym korkiem a burlem, to często kilkadziesiąt gramów. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej 77 Opublikowano 7 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2018 witam zgadza się ale nie raz te kilkanaście gramów lepiej zbalansuje kij , gdy zależy nam na relatywnie krótkim dolniku...........i wtedy samym korkiem trudno to osiągnąć ..... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pstrągman Opublikowano 11 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2018 Długość dolnika powinna być uzależniona od długości i mocy wędki( + - kilka cm), a nie od widzimisię wędkarza. Ciężko zbalansować rekojeść dł 30 cm przy 3 m kiju,a miałem takie przypadki. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi