Skocz do zawartości

Pracownia,, Pstrągman''

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Kolegów.

Raczej staram się nie chwalić moimi rybami ale tutaj to zdjęcie wstawię, ze względu na mistrzowskie wykonanie wędki Naszego Kolegi.

Prezentuje się super z tym pstrążkiem na 51 cm z marca tego roku.

Wędka na prawdę super, jak przedłużenie mojej dłoni, czuć na niej każde nawet muśniecie o kamyczek.

Piękna robota.

Myślę, że to zdjęcie ożywi trochę ten wątek, nie będą wędki Kolegi prezentowane tylko na blacie stołu :D.

Pozdrawiam Staszek.

post-61321-0-78716400-1525115658_thumb.jpg

• Like 7

Witam Kolegów.

Raczej staram się nie chwalić moimi rybami ale tutaj to zdjęcie wstawię, ze względu na mistrzowskie wykonanie wędki Naszego Kolegi.

Prezentuje się super z tym pstrążkiem na 51 cm z marca tego roku.

Wędka na prawdę super, jak przedłużenie mojej dłoni, czuć na niej każde nawet muśniecie o kamyczek.

Piękna robota.

Myślę, że to zdjęcie ożywi trochę ten wątek, nie będą wędki Kolegi prezentowane tylko na blacie stołu :D.

Pozdrawiam Staszek.

Hehe, nie ma już stołu i też przetestowany :) .

• Like 1

Przy #8 opisałeś go 2-15g Tak wychodzi w "praniu"?

W stosunku do RPL i RPLXi to jaką wyczuwasz różnicę okiem (ręką) :) fachowca?

Porzucałem chwile na sucho paroma przynętami i tak wyszło.Z reszta mam porównanie do innych blanków i od razu wiedziałem jak go opisać. Taki cw nie znaczy wcale że to wędka do łowienia tylko małych i średnich ryb. Podejrzewam że metrowy szczupak byłby z pompowany na tym w 3 minuty,na trocie tez bym sie nie bał tego zabrać :).

Porównując do RPL to widać dużo grubszą ściankę blanku,chociaż to inne konstrukcje ,tamte 2 i 4 części ,ta 3 cześciowa.

• Like 1

Suzuki RXF 3lb 762 PRO  ,230cm 5lb do 4g. Super finezyjna wędka do łowienia micro przynętami.Uzbrojenie uchwyt Fuji DPS 16 z insertem korkowym i przelotki Fuji Torzite. Waga wędki przy tych komponentach 65g. Testowana przeze mnie ,na niedużych pstrągowych łowiskach.Akcja typowy fast,szybka cięta szczytówka ,a po zacięciu ryby progresywnie uginająca się w parabolę. Przynętowo da się prowadzić jigi od 1g , przy 1.5-2g jest już idealnie,obrotówki 00-1, woblerki drobno pracujące do 4-5cm.

fUYdY-f0DLJn.JPG?v=2fUYdY-bzkByd.JPG?v=2fUYdY-evHysI.JPG?v=2fUYdY-J7z9Rc.JPG?v=2fUYdY-uk6tBF.JPG?v=2fUYdY-J9offr.JPG?v=2fUYdY-mOwZlP.JPG?v=2

• Like 7

Porzucałem chwile na sucho paroma przynętami i tak wyszło.Z reszta mam porównanie do innych blanków i od razu wiedziałem jak go opisać. Taki cw nie znaczy wcale że to wędka do łowienia tylko małych i średnich ryb. Podejrzewam że metrowy szczupak byłby z pompowany na tym w 3 minuty,na trocie tez bym sie nie bał tego zabrać :).

Porównując do RPL to widać dużo grubszą ściankę blanku,chociaż to inne konstrukcje ,tamte 2 i 4 części ,ta 3 cześciowa.

______

Czyli świetny pstragowy "badyl". Takie lubię. :)

Kusi mnie strasznie zmienić swojego pstragowego "asa" na jeszcze "mocniejszego asa" czyli na blank muchowy GLX lub właśnie Sage. STRASZNIE mnie kusi. Zwłaszcza GLX.

Dlatego tez pytałem o wyczucie zakresu bo wydawało mi się że już od szybkiej #6 można by się pokusić na spinningowy kij pstrągowy.

Mam RLXi #9 też w trzech częściach wiec jakby ktoś chciał się skusić to za grosze (700) mogę sprzedać.

Dziękuje za info.

• 2 tygodnie później...