dreadknight Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Czy tylko ja nie widzę zdjęć rplx czy się nie załadowały? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Czy tylko ja nie widzę zdjęć rplx czy się nie załadowały?To u Ciebie problem. Ja zdjęcia widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siasiu Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Witam Kolegów.Raczej staram się nie chwalić moimi rybami ale tutaj to zdjęcie wstawię, ze względu na mistrzowskie wykonanie wędki Naszego Kolegi.Prezentuje się super z tym pstrążkiem na 51 cm z marca tego roku.Wędka na prawdę super, jak przedłużenie mojej dłoni, czuć na niej każde nawet muśniecie o kamyczek.Piękna robota.Myślę, że to zdjęcie ożywi trochę ten wątek, nie będą wędki Kolegi prezentowane tylko na blacie stołu .Pozdrawiam Staszek. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pstrągman Opublikowano 1 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2018 Cholera,nie zauważyłem ze nie weszły zdjęcia.Zaraz poprawię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pstrągman Opublikowano 1 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2018 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pstrągman Opublikowano 1 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2018 Witam Kolegów.Raczej staram się nie chwalić moimi rybami ale tutaj to zdjęcie wstawię, ze względu na mistrzowskie wykonanie wędki Naszego Kolegi.Prezentuje się super z tym pstrążkiem na 51 cm z marca tego roku.Wędka na prawdę super, jak przedłużenie mojej dłoni, czuć na niej każde nawet muśniecie o kamyczek.Piękna robota.Myślę, że to zdjęcie ożywi trochę ten wątek, nie będą wędki Kolegi prezentowane tylko na blacie stołu .Pozdrawiam Staszek.Hehe, nie ma już stołu i też przetestowany . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pstrągman Opublikowano 1 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2018 Jak by co to do RPLX zgłaszam prawo pierwokupuWiktor,przecież ty się już nałowiłeś tą wędką . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 1 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2018 Przy #8 opisałeś go 2-15g Tak wychodzi w "praniu"?W stosunku do RPL i RPLXi to jaką wyczuwasz różnicę okiem (ręką) fachowca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pstrągman Opublikowano 1 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2018 Przy #8 opisałeś go 2-15g Tak wychodzi w "praniu"?W stosunku do RPL i RPLXi to jaką wyczuwasz różnicę okiem (ręką) fachowca?Porzucałem chwile na sucho paroma przynętami i tak wyszło.Z reszta mam porównanie do innych blanków i od razu wiedziałem jak go opisać. Taki cw nie znaczy wcale że to wędka do łowienia tylko małych i średnich ryb. Podejrzewam że metrowy szczupak byłby z pompowany na tym w 3 minuty,na trocie tez bym sie nie bał tego zabrać .Porównując do RPL to widać dużo grubszą ściankę blanku,chociaż to inne konstrukcje ,tamte 2 i 4 części ,ta 3 cześciowa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pstrągman Opublikowano 1 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2018 Suzuki RXF 3lb 762 PRO ,230cm 5lb do 4g. Super finezyjna wędka do łowienia micro przynętami.Uzbrojenie uchwyt Fuji DPS 16 z insertem korkowym i przelotki Fuji Torzite. Waga wędki przy tych komponentach 65g. Testowana przeze mnie ,na niedużych pstrągowych łowiskach.Akcja typowy fast,szybka cięta szczytówka ,a po zacięciu ryby progresywnie uginająca się w parabolę. Przynętowo da się prowadzić jigi od 1g , przy 1.5-2g jest już idealnie,obrotówki 00-1, woblerki drobno pracujące do 4-5cm. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pstrągman Opublikowano 2 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2018 Suzuki RXF 8lb 762 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 3 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2018 Porzucałem chwile na sucho paroma przynętami i tak wyszło.Z reszta mam porównanie do innych blanków i od razu wiedziałem jak go opisać. Taki cw nie znaczy wcale że to wędka do łowienia tylko małych i średnich ryb. Podejrzewam że metrowy szczupak byłby z pompowany na tym w 3 minuty,na trocie tez bym sie nie bał tego zabrać .Porównując do RPL to widać dużo grubszą ściankę blanku,chociaż to inne konstrukcje ,tamte 2 i 4 części ,ta 3 cześciowa.______Czyli świetny pstragowy "badyl". Takie lubię. Kusi mnie strasznie zmienić swojego pstragowego "asa" na jeszcze "mocniejszego asa" czyli na blank muchowy GLX lub właśnie Sage. STRASZNIE mnie kusi. Zwłaszcza GLX. Dlatego tez pytałem o wyczucie zakresu bo wydawało mi się że już od szybkiej #6 można by się pokusić na spinningowy kij pstrągowy. Mam RLXi #9 też w trzech częściach wiec jakby ktoś chciał się skusić to za grosze (700) mogę sprzedać. Dziękuje za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pstrągman Opublikowano 4 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2018 Xzoga Taka G 7kg .Typowa szczupakówka pod większe przynęty. Da się rzucać przynętami praktycznie do 100g. Uzbrojona w Fuji sic i uchwyt Matagi. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pstrągman Opublikowano 4 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2018 Point PB701MHF -typowa sandaczówka cw 7’ 7-21 17lb. Wygląda na mocniejszą i daje radę w większymi przynętami niż w opisie.Uzbrojona w najlżejsze i najczulsze komponenty,uchwyt ,,delfin’’ i przelotki Fuji Torzite. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pstrągman Opublikowano 4 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2018 St Croix Legend Xtreme 7’ 12lb 5-18g. Klasyka sandaczowa ,niezwykle szybki blank z progresywnym nieustępliwym ugięciem.Można używać główki do 25g.Uzbrojenie -SKSS16 i Fuji Torzite. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pstrągman Opublikowano 5 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2018 Roboty dużo ,także nie mam bardzo czasu nawet żeby odpisać od razu.Ale coś tam wrzucam. Przeróbki dolkików- T&T seria vector i Savier manufacturing 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pstrągman Opublikowano 5 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2018 St Croix Avid predłużony do 300cm 12lb 7-21g 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maximus Opublikowano 11 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2018 Mój Ci on...Pomysł z przedłużeniem trafiony w 100%.Dzięki Wojtek za super wykonanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 11 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2018 Co można przedłużyć w takim kiju? Dolnik?Z jakiej długości do 3m? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 11 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2018 Patrząc po opisie kija z 9’6”, czyli 10cm przedłużony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maximus Opublikowano 12 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2018 Dokładnie 8 cm.Wędka po testach,spisuje się znakomicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pstrągman Opublikowano 22 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2018 Co można przedłużyć w takim kiju? Dolnik?Z jakiej długości do 3m?No przecież że nie szczytówkę 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pstrągman Opublikowano 22 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2018 Phenix Elixir FX902-2 ,275cm 1-10g 2-8lb. Wędka stworzona pod klenio-jazie. Dosyć szybka pod przynętą o głębokiej pracy pod rybą.Obsługuje nawet najmniejsze przynęty, obrotówki 00,0 ,woblerki 1-2cm. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pstrągman Opublikowano 22 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2018 Matagi TR78 234cm 5-12lb 3-14g .Bardzo podobny projekt już był,ale warty był powtórzenia. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scca Opublikowano 22 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2018 Oooo brat bliźniak[emoji854]Mega patyk. Dzięki raz jeszcze[emoji4] Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi