Skocz do zawartości

Pracownia,, Pstrągman''

Rekomendowane odpowiedzi

Suzuki RXF 4lb 681  203cm 1-5g 6lb. Jedno częściówka stworzona  do łowienia okoni oraz pstrągów ,głównie na jigi ,ale da sobie radę też z twardymi przynętami typu obrotówka czy wobler.  Piękne paraboliczne ugięcie pod ryba i szybka akcja pod przynętą.

HzLuI-GwLK8f.JPG?v=2HzLuI-OhaRuE.JPG?v=2HzLuI-VqYADx.JPG?v=2HzLuI-5KX8ZN.JPG?v=2HzLuI-KnpvLy.JPG?v=2HzLuI-AqvfCO.JPG?v=2HzLuI-Z2h08C.JPG?v=2

• Like 7

Dokładnie 8 cm.

Wędka po testach,spisuje się znakomicie.

Mój komentarz zdecydowanie po terminie, jednak ...

skoro wędka miała 9'6" czyli dziewięć i pół stopy, to jej długość wynosiła - 9,5 x 30,5 = 289,75 cm, zatem przedłużenie do 300 cm wymaga długości, nie 10 cm i nie 8 cm a 10,25 cm.

No chyba, że ktoś coś ściemnia przy podawaniu długości wyjściowej  ;)  :P

9'6" to nie 9,5 stopy. Stopa czyli ' jest niepodzielna. Dlatego występują cale ".

Czyli poprawnie jest 9 stóp i 6 cali.

Wszyscy się pro amerykanizują i dżapanizują w łowieniu ale są problemy są z podstawami tematu.

9’6” to jest 9,5 stopy ;) Kolega ma racje ;)

Stopa (1’ = 30,5cm) składa się z 12 cali (1” = 2,54cm). W tym przypadku akurat 6” to pół stopy ;)

I zgadza się również długość 9’6” czyli 289,75cm. Zatem kij musiał być przedłużony o 10cm

Edytowane przez Żbiku
  • Like 2

witam

bardzo  dobra  robota   takie  małe  dzieła  sztuki   , aż  strach  z tym pójść   w  krzaki ,  pokrzywy  ,  położyć   na  trawie   .........Napisz  kilka  zdań  o  tym  TR  78  w  przeznaczeniu  pstrągowym  mi się  tak  wydawał  za  szybki

(ale machałem  samym  blankiem ) w  porównaniu  do  suzuki  762 8  11 g

9’6” to jest 9,5 stopy ;) Kolega ma racje ;)

Stopa (1’ = 30,5cm) składa się z 12 cali (1” = 2,54cm). W tym przypadku akurat 6” to pół stopy ;)

I zgadza się również długość 9’6” czyli 289,75cm. Zatem kij musiał być przedłużony o 10cm

OK, zgadza się. Tylko chodzi o to że nie ma czegoś takiego jak "pół stopy".

To pokaż mi blank oznaczony np 6 1/2'.

Wydawałoby się, że to chyba oczywiste co napisałem. No ale tutaj wszystko pisze się na nowo :D

To pokaż mi blank oznaczony np 6 1/2'.Wydawałoby się, że to chyba oczywiste co napisałem. No ale tutaj wszystko pisze się na nowo :D

Taka ciekawostka... ;)

Wędki z pod ręki Pana Wojtka jak zwykle petarda

Pozdrawiam

post-54279-0-14059800-1527105530_thumb.jpg

Edytowane przez snup
  • Like 4

• 2 tygodnie później...

witam

bardzo  dobra  robota   takie  małe  dzieła  sztuki   , aż  strach  z tym pójść   w  krzaki ,  pokrzywy  ,  położyć   na  trawie   .........Napisz  kilka  zdań  o  tym  TR  78  w  przeznaczeniu  pstrągowym  mi się  tak  wydawał  za  szybki

(ale machałem  samym  blankiem ) w  porównaniu  do  suzuki  762 8  11 g

Jest wątek o tym blanku, poszukaj, odśwież, może ktoś coś dopiszę. Trochę już ich jest na ludziach. W samej Pracowni Roztocze  kilkanaście szt. powstało.

TR 78 niestety jest dosyć delikatnym blankiem .Wysoki moduł ,cienka ścianka i krzaki to nie jest najlepsze rozwiązanie. Jest za to bardzo lekki , szybki i poręczny. Osobiście dla mnie za szybki na pstrągi ale ja łowie na co dzień szklakami więc ciężko mi się przyzwyczaić do takich blanków. Nadaje się też na okonie i szczupaki,sandacze na lekko.