pstrągman Opublikowano 22 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2018 Suzuki RXF 4lb 681 203cm 1-5g 6lb. Jedno częściówka stworzona do łowienia okoni oraz pstrągów ,głównie na jigi ,ale da sobie radę też z twardymi przynętami typu obrotówka czy wobler. Piękne paraboliczne ugięcie pod ryba i szybka akcja pod przynętą. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pstrągman Opublikowano 22 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2018 F.A. Blaas XF nano 315cm 2-6lb 1,5-12g. Wędka kleniowo-jaziowa na większa rzekę.Blank jest dosyć mięsisty i wydaje się trochę mocniejszy niż te 6lb z opisu. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pstrągman Opublikowano 22 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2018 Suzuki TR 96 Super Seabass. 290cm 8-28g 8-20lb. Wędka na dużą wodę, morska troć,boleń,sandacz,szczupak. Uzbrojona w uchwyt Restaffine, korek naturalny flor i przelotki Fuji Torzite. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 22 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2018 Dokładnie 8 cm.Wędka po testach,spisuje się znakomicie.Mój komentarz zdecydowanie po terminie, jednak ...skoro wędka miała 9'6" czyli dziewięć i pół stopy, to jej długość wynosiła - 9,5 x 30,5 = 289,75 cm, zatem przedłużenie do 300 cm wymaga długości, nie 10 cm i nie 8 cm a 10,25 cm.No chyba, że ktoś coś ściemnia przy podawaniu długości wyjściowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 23 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2018 9'6" to nie 9,5 stopy. Stopa czyli ' jest niepodzielna. Dlatego występują cale ". Czyli poprawnie jest 9 stóp i 6 cali. Wszyscy się pro amerykanizują i dżapanizują w łowieniu ale są problemy są z podstawami tematu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 23 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2018 (edytowane) 9'6" to nie 9,5 stopy. Stopa czyli ' jest niepodzielna. Dlatego występują cale ". Czyli poprawnie jest 9 stóp i 6 cali. Wszyscy się pro amerykanizują i dżapanizują w łowieniu ale są problemy są z podstawami tematu.9’6” to jest 9,5 stopy Kolega ma racje Stopa (1’ = 30,5cm) składa się z 12 cali (1” = 2,54cm). W tym przypadku akurat 6” to pół stopy I zgadza się również długość 9’6” czyli 289,75cm. Zatem kij musiał być przedłużony o 10cm Edytowane 23 Maja 2018 przez Żbiku 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej 77 Opublikowano 23 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2018 witam bardzo dobra robota takie małe dzieła sztuki , aż strach z tym pójść w krzaki , pokrzywy , położyć na trawie .........Napisz kilka zdań o tym TR 78 w przeznaczeniu pstrągowym mi się tak wydawał za szybki (ale machałem samym blankiem ) w porównaniu do suzuki 762 8 11 g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maximus Opublikowano 23 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2018 Forumowe biuro detektywistyczne.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 23 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2018 A co to za roznica 2cm w ta czy w tamta? Amerykanie i tak maja dokladnosc co do... cala 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 23 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2018 9’6” to jest 9,5 stopy Kolega ma racje Stopa (1’ = 30,5cm) składa się z 12 cali (1” = 2,54cm). W tym przypadku akurat 6” to pół stopy I zgadza się również długość 9’6” czyli 289,75cm. Zatem kij musiał być przedłużony o 10cmOK, zgadza się. Tylko chodzi o to że nie ma czegoś takiego jak "pół stopy". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 23 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2018 (edytowane) OK, zgadza się. Tylko chodzi o to że nie ma czegoś takiego jak "pół stopy".Jest.Pół stopy to po prostu 6".Od siebie przepraszam za śmiecenie w wątku. Edytowane 23 Maja 2018 przez drag Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 23 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2018 To pokaż mi blank oznaczony np 6 1/2'. Wydawałoby się, że to chyba oczywiste co napisałem. No ale tutaj wszystko pisze się na nowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 23 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2018 Panowie, skonczcie z tymi stopami, ryby czekaja, a ja tu jeszcze bede musial watek przez Was czyscic 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snup Opublikowano 23 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2018 (edytowane) To pokaż mi blank oznaczony np 6 1/2'. Wydawałoby się, że to chyba oczywiste co napisałem. No ale tutaj wszystko pisze się na nowo To pokaż mi blank oznaczony np 6 1/2'.Wydawałoby się, że to chyba oczywiste co napisałem. No ale tutaj wszystko pisze się na nowo Taka ciekawostka... Wędki z pod ręki Pana Wojtka jak zwykle petardaPozdrawiam Edytowane 23 Maja 2018 przez snup 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 24 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2018 Daiwa się nie liczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eginnori Opublikowano 1 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2018 (edytowane) witampiękne wędki mam pytanko czy z blanków muchowych można stworzyć spinning ? Edytowane 1 Czerwca 2018 przez eginnori Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 1 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2018 Tak, można. Zwykle jeden spinning z jednego blanku muchowego, ale można kombinować ... 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 1 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2018 Tak, można. Zwykle jeden spinning z jednego blanku muchowego, ale można kombinować ... Złosliwiec . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pstrągman Opublikowano 1 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2018 witampiękne wędki mam pytanko czy z blanków muchowych można stworzyć spinning ?Jasne że można, chociaż nie wszystkie się nadają do tego celu. Musi być szybki i mieć grube ścianki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dipper Opublikowano 2 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2018 To pokaż mi blank oznaczony np 6 1/2'. Wydawałoby się, że to chyba oczywiste co napisałem. No ale tutaj wszystko pisze się na nowo https://paintedtrout.com/products/winston-wt-series 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pstrągman Opublikowano 3 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2018 Muchowy Travel 8' #3 w 7 składach. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pstrągman Opublikowano 3 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2018 (edytowane) NFC MB 663-1 ( SM) Typowa sandaczówka z mocnym dołem.Podbija srednie gumy na główkach do ok15g.NFC MB 663-1 (SM) Mocna okoniówka do łowienia z łodzi. Przynętowo do ok 8-9g + guma. Edytowane 3 Czerwca 2018 przez pstrągman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pstrągman Opublikowano 3 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2018 Xzoga BB 8kg ,wędka sandaczowo-szczupakowa do łowienia gumami,szybka progresywna akcja i głębokie ugięcie pod rybą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 3 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2018 witam bardzo dobra robota takie małe dzieła sztuki , aż strach z tym pójść w krzaki , pokrzywy , położyć na trawie .........Napisz kilka zdań o tym TR 78 w przeznaczeniu pstrągowym mi się tak wydawał za szybki (ale machałem samym blankiem ) w porównaniu do suzuki 762 8 11 gJest wątek o tym blanku, poszukaj, odśwież, może ktoś coś dopiszę. Trochę już ich jest na ludziach. W samej Pracowni Roztocze kilkanaście szt. powstało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pstrągman Opublikowano 4 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2018 TR 78 niestety jest dosyć delikatnym blankiem .Wysoki moduł ,cienka ścianka i krzaki to nie jest najlepsze rozwiązanie. Jest za to bardzo lekki , szybki i poręczny. Osobiście dla mnie za szybki na pstrągi ale ja łowie na co dzień szklakami więc ciężko mi się przyzwyczaić do takich blanków. Nadaje się też na okonie i szczupaki,sandacze na lekko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi