wujek Opublikowano 24 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2018 (edytowane) Kij to nie eksponat muzealny, niektórzy zamawiają kije z pracowni płacąc spore pieniądze i nie zapominają że to przedmiot użytkowy i będzie miał jakieś rysy i ślady, to jak najbardziej normalne. Tak samo jest z samochodem, śmieszy mnie jak ktoś kupuje używkę i czepia się rys na lakierze. Jak ktoś się trzęsie nad wędką z pracowni tzn że tak naprawdę go na nią nie stać. Mój Avid pewnie nie jest już taki ładny jak go kupiłem, ma zapylone przelotki, za to od początku roku wyjał już z 40 boleni. Edytowane 24 Czerwca 2018 przez wujek 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 24 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2018 (edytowane) Dokładnie, jak powyżej. Ta, lakierowana przez Wojtka gulała https://photos.app.goo.gl/2pe8RyJunzosftXM9 niespecjalnie jest oszczędzana. Stawiam kij w trawie, na gruncie. Zdarza się i na betonach. Oczywiście zachowuję ostrożność ale bez przesady. Największe szkody, jak dotąd, wyrządza jej ocieranie o części garderoby.PS.Widoczna, czarna taśma izolacyjna, niczego do tematu nie wnosi. Edytowane 24 Czerwca 2018 przez popper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pstrągman Opublikowano 24 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2018 Matagi 173cm 4lb 0,2-1g !!! Chyba najlepsza wędka do łowienia ,,białorybu'' na spinning.Akcja dosyć szybka,ugięcie pod ryba paraboliczne.Powiem szczerze że nic bardziej delikatnego w ręku nie miałem.Uzbrojona w Skss16 , fuji torzite. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pstrągman Opublikowano 24 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2018 Xzoga BB X 2 kg.Wędka sandaczowo-szczupakowa na lekko.Uchwyt SKSS 16 z Insertem carbonowym ,przelotki Seaguide zirkonium. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pstrągman Opublikowano 24 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2018 Xzoga BB X 8kg.Komponenty: uchwyt ALPS MVT 16 ,przelotki Fuji Torzite. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pstrągman Opublikowano 24 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2018 Szczupakówka na blanku Xzoga Taaka G 5 kg.Uchwyt Amtac ,przelotki Fuji Sic. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Wielgus Opublikowano 25 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2018 Świetna ta ostatnia Xzoga - pięknie uchwyt Amtac wkomponowany w całość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 26 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2018 Insert nie niweluje tej przerwy w uchwycie Amtac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpojo Opublikowano 26 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2018 Insert nie niweluje tej przerwy w uchwycie Amtac?Nie. Na żywo prezentuje się to jeszcze fajniej, mam tak w Tournamencie: 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartosz311287 Opublikowano 28 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2018 a mój bez pianki z przodu uchwytu też fajnie się prezentuje elpojo byłeś moją inspiracją odnośnie rekojęści i uchwytu przepraszam za offtop 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pstrągman Opublikowano 1 Lipca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2018 Kraag XF 6-11lb 198cm 2-13g z uchwytem Fuji TVS 16 ,przelotki Fuji Torzite. Jest to bardzo szybka, subtelna sandaczówka z progresywna pracą. Opisana dosyć dobrze z tym że dotyczy to ciężaru samych główek . 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pstrągman Opublikowano 1 Lipca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2018 Suzuki RXF-3lb-762 PRO. Szybki kijek o progresywnym ugięciu i głębokiej parabolicznej pracy. Można łowić wszelkimi przynętami w zakresie 1-5 g( idealnie 1.5-3g) .Fajna pod jiga i gumkę ale również pod żelazo i drewno.Uzbrojenie: malowany na czarno Fuji TVS16 i przelotki Fuji Torzite. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pstrągman Opublikowano 1 Lipca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2018 RXF-3lb-762 wersja standard. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pstrągman Opublikowano 1 Lipca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2018 Casting na blanku Phenix M1 MXS72M czyli 12lb 5-18g przedłużony na 225cm. Tonacja czarna - Fuji ACS ,pianka Matagi i przelotki Fuji Alconite w systemie spiral. Wędka o szybkiej akcji ,typowo górnym ugięciu i bardzo mocnym dole. Obsługuje gumy na główkach 5-20 g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pstrągman Opublikowano 1 Lipca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2018 Blaas Slim Nano 290cm 20lb 8-32g. Mocna boleniowka pod cięższe przynęty ,ale może to być również wędka trociowo-szczupakowa. Szybki blank ,ale z progresywnym głębokim i bardzo płynnym ugięciem doskonale trzymającym i męczącym duże ryby. Komponenty: uchwyt Phenix ,przelotki Fuji Torzite. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 1 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2018 Te malowane uchwyty TVS malujesz sam? Napiszesz coś więcej czym? Nie mogę sobie wyobrazić czym można pomalować i polakierować uchwyt grafitowy żeby się to "trzymało kupy". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandacz23 Opublikowano 1 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2018 Te malowane uchwyty TVS malujesz sam?Napiszesz coś więcej czym? Nie mogę sobie wyobrazić czym można pomalować i polakierować uchwyt grafitowy żeby się to "trzymało kupy". Hydrografika i kolor black ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pstrągman Opublikowano 2 Lipca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2018 Te malowane uchwyty TVS malujesz sam?Napiszesz coś więcej czym? Nie mogę sobie wyobrazić czym można pomalować i polakierować uchwyt grafitowy żeby się to "trzymało kupy".Ja ich nie malowałem, kupiłem w BB Custom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pstrągman Opublikowano 4 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2018 Uniwersalna wędka sandaczowo szczupakowa na blanku Xzoga BB X 8kg. Generalnie przeznaczona do łowienia w pionie ale świetnie sprawdza się przy tradycyjnym spinningowaniu.Uzbrojona w uchwyt Fuji NPS 16 z nakretką KDPS i przelotki SeaGuide Zirknium. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pstrągman Opublikowano 4 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2018 Lemax SlimMax 8kg. Tańsza wersja Xzogi BB X. Szybki blank o progresywnej akcji i parabolicznym ugięciu. Równie mięsisty jak Xzoga .Da się łowić bardzo szerokim zakresem przynet od 10 g główki + guma 4' po wabiki o masie 70-80g. Uzbrojona w uchwyt castingowy Alps i przelotki Fuji sic. Docelowe przeznaczenie kija to łowienie w pionie,świetny na grube sandacze . 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pstrągman Opublikowano 4 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2018 St.Croix Legend Xtreme 7'6'' 5-18g 6-12lb . Szybka sandaczówka , ale z dolnikiem który pracuje .Nie gubi przez to szczupaków nawet przy łowieniu na plecionkę .Można spokojnie stosowac główki do 25g + gumka 4'. Uzbrojona w super czuły uchwyt MVT Alpsa i przelotki Fuji Torzite. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woojtek13 Opublikowano 4 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2018 A można wiedzieć jaki jest dolny zakres tego kija. Czy obsłuży 5g + 2,5 calowe kopytko. Ewentualnie czy istnieje blank który obsłuży komfortowo zakres przynęt 5-40g ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pstrągman Opublikowano 5 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2018 5g + gumka 3' da się łowić, komfortowo trochę więcej,ale 40g to za duzo.Taka duża rozpiętość przynęt to raczej tylko szklaki ,Seeker ,Cousins,ewentualnie Xzoga BB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woojtek13 Opublikowano 5 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2018 Dzięki za odpowiedź. W takim razie zostanę przy swoim MHX MB842. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pstrągman Opublikowano 9 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2018 Ostatnio na warsztacie było trochę muchówek,więc coś wstawiam. Loop Cross S1 8'6'' #3 .Lekka i szybka lipieniówka do suchej muchy.Nr 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi