pstrągman Opublikowano 4 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2018 RXF6lb702Komponenty: korek extra selekt, przelotki Fuji sic, uchwyt DPS 17. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pstrągman Opublikowano 4 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2018 RXF8lb762Komponenty: przelotki Fuji sic, uchwyt Fuji DPS 16 + insert drewno, korek burl. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pstrągman Opublikowano 4 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2018 RXF5lb702Komponenty: Korek burl tiger,przelotki Fuji Torite,uchwyt Fuji SKSS + insert drewniany frezowany. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 4 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2018 (edytowane) A jakbyś ocenił najlżejszego i najdelikatniejszego Vegter Boron pod pstrągi? Rozmawiam wstępnie z Krzyskiem Zielińskim o stworzeniu krótkiego (5’6”-6’0”) 2-częściowego blanku boronowego i zastanawiam się co może z tego wyjść. Edytowane 4 Listopada 2018 przez Żbiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pstrągman Opublikowano 6 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2018 Ja borony zawsze używałem do średniego łowienia - szczupak ,sandacz itp. Pod pstrągi wolę bardziej miękkie wędki. Niektóre modele z obecnej oferty Vegterów na pewno nadawały sie na pstrąga ,ale na pewno nie na wszystkie łowiska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pointman Opublikowano 7 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2018 Jeśli to nie problem, to miałbym prośbę o napisanie jakie gramatury przynęt, w szczególności od dołu, ogarnia RXF5lb702 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin186 Opublikowano 9 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2018 Dzisiaj odebrałem kijek okoniowy wykonany przez Wojtka,na blanku z Krakowa,a mianowicie ulxf 706-2N.Wykonanie i dbałość o szczegóły na najwyższym poziomie,jestem pod wrażeniem.Niestety nie mam czym zrobić dobrych fotek,a zdjęciami z telefonu nie będę paskudził wątku.Myślę,że sam twórca jakieś fotki kija wrzuci.Napewno skorzystam w przyszłości z usług pstrągmana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mazur 17 Opublikowano 9 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2018 Dziś odebrałęm sekeera sp 703 .Miałem już kilka wędek z różnych rąk budowniczych ,ale to spasowanie składów ,dbałość i estetyka powala !!!!Panie Wojtku jeszcze raz dzięki i zbieram kaskę na muchówkę. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homax Opublikowano 14 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2018 Dziś odebrałęm sekeera sp 703 .Miałem już kilka wędek z różnych rąk budowniczych ,ale to spasowanie składów ,dbałość i estetyka powala !!!!Panie Wojtku jeszcze raz dzięki i zbieram kaskę na muchówkę. To prawda. Wojtek jak zrobi wędkę to nie ma ................................! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pstrągman Opublikowano 14 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2018 Jeśli to nie problem, to miałbym prośbę o napisanie jakie gramatury przynęt, w szczególności od dołu, ogarnia RXF5lb702Niby w opisie od 1 g ale żeby był komfort trzeba te 1,5-2 g założyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pstrągman Opublikowano 14 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2018 Dzisiaj odebrałem kijek okoniowy wykonany przez Wojtka,na blanku z Krakowa,a mianowicie ulxf 706-2N.Wykonanie i dbałość o szczegóły na najwyższym poziomie,jestem pod wrażeniem.Niestety nie mam czym zrobić dobrych fotek,a zdjęciami z telefonu nie będę paskudził wątku.Myślę,że sam twórca jakieś fotki kija wrzuci.Napewno skorzystam w przyszłości z usług pstrągmana.Wrzucę na pewno , jak znajdę czas . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pstrągman Opublikowano 16 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2018 Ultralight Slim XF 7' 2-6lb 0.7-8g .Komponenty uchwyt American Tackle ,pianka EVA, przelotki Seaguide w tytanowej ramce. Finezyjna ,,wykałaczka '' okoniowo -pstrągowa do agresywniejszego prowadzenia jigów,idealna pod twarde przynęty:małe obrotówki ,woblerki. Ma bardzo smukły blank i wygląda niepozornie ale ma moc do wyholowania grubego okonia czy pstrąga 50 taka. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pstrągman Opublikowano 16 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2018 Xzoga Shitenno 8'6'' 10-60g . Bardzo solidna wędka na równie solidne ryby,duże szczupaki,sandacze,głowacice ,troć. Akcja szybka,progresywne ugięcie przy dużym obciążeniu przechodzące w parabolę,połączenie spigot. Wędka uniwersalna, dobra zarówno pod duże gumy jak i woblery czy błystki.Komponenty: uchwyt F.A., rekojeść EVA/korkoguma,przelotki Fuji sic. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pstrągman Opublikowano 16 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2018 Travel CTS 8'6'' 5-18g, 3 skład.Uniwersał nadający się praktycznie do wszystkiego,z brzegu z łódki, na szczupaka ,sandacza ,bolenia,do łowienia na przynęty twarde i miękkie.Blank szybki i mięsisty jak to CTS. Daje rade z przynętami do 25g. Komponenty: Uchwyt Fuji DPS z insertem z drewna stabilizowanego.,korek extra/flor,przelotki Seaguide RS w tytanowej ramce. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pstrągman Opublikowano 21 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2018 Stary ,już nie produkowany blank CD Blue Rapid 320cm 18lb 7-28g. Typowa wędka na dużą wodę , do dalekich rzutów.Komponenty: DPS 17 + frezowany insert z drewna stabilizowanego,korek klasy extra selekt zkońcówka z korkogumy,przelotki tytanowe SG . 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pstrągman Opublikowano 21 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2018 CD Blue Rapid 275cm 25lb 15-50g .Potężna wędka na duże drapieżniki.Dobrze się tym rzuca i prowadzi zarówno duże woblery i błystki jak i duże gumy.Klasycznie uzbrojona w pełna rękojeść i przelotki Fuji alconite, chwyt SKSS 17 z insertem bambusowym. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pstrągman Opublikowano 21 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2018 CD BR 275cm 20lb 10-35g .Bardzo podobnie pracujący blank jak w wędce powyżej lecz o oczko delikatniejszy. Wędka przeznaczona do łowienia dużych ryb, głównie sandacz,szczupak ,troć.Klasyczne uzbrojenie w pełny korek( extra/burnt) i uchwyt Fuji DPS 18 z drewnianym insertem.Przelotki Fuji SIC w ramce gun smoke. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pstrągman Opublikowano 21 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2018 CD ORKA 275cm 30lb 10-35g . Najtańsza seria Composita , walorom użytkowym nie ustępująca dużo droższym blankom. Szybka wędka z czułą szczytówka i mocnym dolnikiem ( ale 30lb trochę przesadzone) typowa pod gumę i sandacze. Opisana moim zdaniem dobrze,cw dotyczy główki + guma 3-4'.Komponenty :DPS 18, korek naturalny ze wstawkami burnta i korkogumy, przelotki SG zirconium. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 21 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2018 Że tak głupio zapytam. Od czego zależy dobór uchwytu? Np. DPS16, 17 czy 18? Dobiera się go pod wielkość młynka i jego stopki czy raczej chodzi o średnicę wewnętrzną otworu i średnice dolnika na którym będzie zamocowany?Jeżeli istnieje taki temat to proszę mnie przekierować. Ewentualną odpowiedź Mistrza też bo od takich trzeba się uczyć. Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 22 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2018 Zawsze myślałem, że od klienta 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej 77 Opublikowano 22 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2018 Wspaniałe jak zwykle wykonanie i jak dla mnie inspiracje do własnego projektu i za to też wielkie dzięki ... czy relacja cena jakość korek extra/ flor polecasz ? czy inny niższy od tego jest godny zastanowienia - ew co się nada aby nie było zbyt dużo szpachlowania ...? .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 22 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2018 Chciałbym zapytać o Xzogę prezentowana wyżej(tą 8'6" 10-60).Czy opisany cw. jest realny?Myślę o tym blanku na casta głównie pod gumy.Czy gumą 50g.+10g obciążenia da się machnąć dynamicznie,czy może pociągnie to więcej niż w opisie?Dolny zakres mniej jest dla mnie ważny ale jeśli już pytam-czy faktycznie pod tymi 10g. już się załaduje?Będę wdzięczny za każdą odpowiedź,pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Scyzor Opublikowano 2 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2018 Witam chciałbym zasięgnąć opinii o blanki AF SLXF 1010 2n 17 g ciężarów wyrzutowego ma to być kij uniwersalny wielką rzeczny kleń jaź lekki Bolek Pozdrawiam Góral Tomek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pstrągman Opublikowano 10 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2018 Że tak głupio zapytam. Od czego zależy dobór uchwytu? Np. DPS16, 17 czy 18? Dobiera się go pod wielkość młynka i jego stopki czy raczej chodzi o średnicę wewnętrzną otworu i średnice dolnika na którym będzie zamocowany?Jeżeli istnieje taki temat to proszę mnie przekierować. Ewentualną odpowiedź Mistrza też bo od takich trzeba się uczyć. Dziękuję. Tylko od klienta. Mam takich co życzą sobie DPS 16 do wędki o mocy 25lb. Jeżeli komuś tak pasuje to czemu nie.Kołowrotek trzymają tak samo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pstrągman Opublikowano 10 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2018 Wspaniałe jak zwykle wykonanie i jak dla mnie inspiracje do własnego projektu i za to też wielkie dzięki ... czy relacja cena jakość korek extra/ flor polecasz ? czy inny niższy od tego jest godny zastanowienia - ew co się nada aby nie było zbyt dużo szpachlowania ...? ....Korek klasy extra jest już przyzwoitej jakości korkiem.Ja jeszcze przebieram i odrzucam niektóre krążki.Flor to już pólka wyżej,chociaż w tych czasach to już nie jest to co kilka lat temu.Za naprawdę dobry korek trzeba już słono zapłacić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi