Skocz do zawartości

Pracownia,, Pstrągman''

Rekomendowane odpowiedzi

Również miałem przyjemność obejrzeć kilka wędek zrobionych przez Wojtka.

Muszę przyznać, że wszystkie były doskonale wykonane, rzekłbym nawet perfekcyjne gdyby nie ten nieszczęśliwy opis cw.

Skrót od gram to g, a nie gr!!!

Z pozdrowieniami,

drzejko

To sa tak zwane " groszowe sprawy".

Skuteczność wedeczek od tego nie spada :)

• Like 7

• 3 tygodnie później...

Ładne... Fajne uchwyty te metalowe, licząc od góry 3 i 5 kij. Można takie nabyć u Ciebie ?

To uchwyty firmy REC , oryginalnie są bez insertu korkowego.Mam  jeszcze jeden taki ale w kolorze czarnym.

Co to za travelek ten pierwszy od góry ?  zdjęcie nr 1

Ten pierwszy na zdjęciu to Hardy Sovereign w 4 składzie 305cm 7-50gr. Postaram się wrzucić jutro dokładniejsze zdjęcia.

• 3 tygodnie później...

Wojtku, masz na 2 zdjęciu po lewej na wędeczce uchwyt kołowrotka "drewniany". To rzeczywiście drewno czy tworzywo? Jak to się sprawdza w praktyce?

To drewno stabilizowane.Twarde jak kamień. To jeden z fajniejszych i ładniejszych seryjnych uchwytów jakie są w sprzedaży.

Ladny travelek :) Co to za przelotki?

Nie wiem jak się nazywają ale miałem je w dość mocnej muchówce zamontowane jako przelotka wejściowa i jako druga.

Są doskonałe :wub:  pod względem pomysłu na wykonanie ramki i jej pracy pod obciążeniem w kijach o tzw cieplej akcji i pełnym ugięciu są kuszącą alternatywą i jedynym spiekowym wyrobem dającym  alternatywę przy której nie pękają omotki np: do Reck-ów w szklakach.

Gdy mój blank dochodził do takiego obciążenia że wyginał się mocno dolnik, one jakby się rozciągały i wracały potem do swojego pierwotnego stanu...

Wydaje mi się, że Wojtek zamontował je celowo na tym blanku  ;) a resztę niech sam powie,- chyba, że się mylę...

Ale jeśli się mylę, to wciąż możemy się cieszyć jak zwykle w przypadku Hardego spod ręki Wojtka wyjątkowo doskonałym doborem wszystkich puzzli tej RB-układanki :)

Edytowane przez Rheinangler
  • Like 2