robas Opublikowano 13 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 Spinning na blanku Xzoga Shitenno 8'2'' 7-40gr 20lb.Uzbrojony w Fuji Torzite , DPS 17 z insertem z woven grafitu. Przy tak lekkich przelotkach wychodzi typowo sandaczowa szpada .Czuła szczytówka pozwala na komfortowe łowienie przynętami poniżej 10gr jak i powyżej 30g.Świetnie prowadzi się jigi jak i przynęty twarde typu duża obrotówka,wahadło czy wobler.Dolnik mocny, ale uruchamiający się pod rybą.Na plus długość ,trochę krótsza niż w standardzie,moim zdaniem bardziej operatywna.Podsumowując , bardzo uniwersalna wędka sandaczowo-szczupakowa zarówno do łowienia z brzegu jak i łodzi.szczyt jest aż tak delikatny że trzeba było użyć Torzlite ? jak z podbiciem w nurcie 20gr plus 3cale guma ? podbija szczytem czy bardziej środkiem , interesuje mnie podbijanie z ręki , w opisie jest że to moderate-fast i taki jest faktycznie ? szczyt zachowuję sie podobnie jak w Lamiglasie Magnum Taper ? sorki za taką ilość pytań , ale zainteresował mnie ten blank jako jesienny uniwersał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 13 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 Torzitte to nie tylko waga ,która decyduje o założeniu takiego setu przelotek a nie innego . Bardzo cienka ramka tytanowa oraz cieniutki pierścień skutecznie zapobiegają obmarzaniu przelotek ,no może nie do końca ale spowalniają ten proces znacznie .Pierścień jest zdecydowanie bardziej gładki niż w SiCach więc opory mniejsze przez co rzuty dalsze i w portfelu zaoszczędzimy na plecionkach bo pierścienie ich tak nie niszczą .Nie zbierają mikro drobinek piasku w takiej ilości jak inne przelotki bo pierścienie są cieniutkie ,poza tym są bardzo trwałe i opłaca się dołożyć parę złotych i zamontować sobie taki set i nie ważne czy jest to kij sandaczowy M ,sumowy H czy też okoniowy UL 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pstrągman Opublikowano 13 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 Torzite nie były tu konieczne( Shitenno), użyte były głównie po to żeby maxymalnie odciążyć szczytówkę.To miała być wędka głównie do łowienia gumą.Wędka podbija szczytówką,dolnik jest mocny, pracuje lekko dopiero pod rybą.Cięższe przelotki nadały by wędce uniwersalności do łowienia różnymi przynetami.Blach Buster 2kg ma mniejszą średnice blanku niz seria Taka G ( nie pamiętam dokładnie). Komfortowo łowi się ok 4-15g + guma 3' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pstrągman Opublikowano 20 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2016 Phenix Mirage MF 671-1. 201cm 3,5g 5lb. Ultralight z zapasem mocy w dolniku.Świetny kijek do dłubania okoni. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 21 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2016 mirage są matowe ? czy skrobałeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pstrągman Opublikowano 22 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2016 Nic nie skrobałem,wtedy blank byłby gładki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pstrągman Opublikowano 22 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2016 Matagi TR68 Super Big Pont 6'8'' 1,5-3,5g 6lb.Prawidłowo opisany co do c.w. blank( moim zdaniem ),moc trochę zawyżona. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 Nic nie skrobałem,wtedy blank byłby gładki mirage sa lakierowane czy nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pstrągman Opublikowano 23 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 Tak,ale ten na matowy kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pstrągman Opublikowano 23 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 Matagi T Russell Auriga Aera II .Blank z pełnego włókna węglowego 183cm 2-4lb 5g. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 24 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2016 możesz wstawić fotke grubości ścianek blanku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 24 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2016 możesz wstawić fotke grubości ścianek blanku ?Blank jest pełny, więc grubość to średnica blanku w danym miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 24 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2016 w niecie nie ma niestety żadnego zdjęcia ścianek blanku a chciałbym zobaczyć te cudo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 24 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2016 masz chyba jakiś problem ze zrozumieniem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 24 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2016 masz chyba jakiś problem ze zrozumieniem hmm czuje się dobrze wiem że jest to pełny blank ale chciałem zobaczyć zdjęcie blanku i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 24 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2016 hmm czuje się dobrze wiem że jest to pełny blank ale chciałem zobaczyć zdjęcie blanku i tyle Wejdź na mój wątek ,masz tam parę fotek makro ,więc będziesz wiedział jak ten blank wygląda http://jerkbait.pl/topic/15634-mnie-te%C5%BC-ta-choroba-dotkn%C4%99%C5%82a/page-55 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 24 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2016 uparcie piszesz o ściankach, a ja tam zdjęć nie potrzebuję, aby wyobrazić sobie jak wygląda przecięty pręt grafitowy 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pstrągman Opublikowano 25 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2016 Pstrągowy szklany Batson SPG 781 ,wersja 2 skład. 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 26 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2016 Fajnie sie kompozycja kolorystyczna zgrala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 26 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2016 Jak u Fiskars-a, ładnie. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 26 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2016 Matagi TR68 Super Big Pont 6'8'' 1,5-3,5g 6lb.Prawidłowo opisany co do c.w. blank( moim zdaniem ),moc trochę zawyżona. Ten Big Pond mój jest już od 1,5 roku, zdjęcie dopiero teraz, ale co tam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 26 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2016 To masz szczęście że już tak długo cieszy twoje oko bo nasze oczy cieszy dopiero od dzisiaj 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pstrągman Opublikowano 26 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2016 Ten Big Pond mój jest już od 1,5 roku, zdjęcie dopiero teraz, ale co tam. Znalazły się zagubione zdjęcia . Nie wrzucam wszystkich wędek ale ten projekt jest akurat ciekawy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pstrągman Opublikowano 26 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2016 Ta wędka akurat świeżutka .Blaas Slim Nano 290cm 5-25g 15lb.Boleniowa katapulta o dosyć szybkiej akcji ale głębokiej pracy pod rybą. 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sslonio Opublikowano 26 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2016 Zielony jak Seeker :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi