Skocz do zawartości

Pracownia,, Pstrągman''

Rekomendowane odpowiedzi

Naliczyłem się ponad 60 sztuk korka i korkogumy itp. Ponad 60 kawałków !!! Jezu ! Szacun za wytrwałość i konsekwencję . Jestem pod olbrzymim wrażeniem! Bardzo ładny kij ..Musiałeś kolego bardzo ,ale to bardzo się przy nim napracować . Naprawdę piekny kij!

Naliczyłem się ponad 60 sztuk korka i korkogumy itp. Ponad 60 kawałków !!! Jezu ! Szacun za wytrwałość i konsekwencję . Jestem pod olbrzymim wrażeniem! Bardzo ładny kij ..Musiałeś kolego bardzo ,ale to bardzo się przy nim napracować . Naprawdę piekny kij!

Praca taka sama jakbyś sklejał jednorodny korek , no może poza cienkimi wstawkami ,ale to mniej więcej to samo .Można sobie przygotować wstawki docinając na tokarce elementy seryjnie i przy klejeniu rękojeści po prostu doklejać różne kolory . Projekt piękny technicznie ,lakier bajka , omotki + tipet ...lepiej już nie można, ale rękojeść dla mnie trochę za pstrokata lubię jednak klasykę i nie za dużo różnokolorowych wstawek.  

• Like 3

Praca taka sama jakbyś sklejał jednorodny korek , no może poza cienkimi wstawkami ,ale to mniej więcej to samo .Można sobie przygotować wstawki docinając na tokarce elementy seryjnie i przy klejeniu rękojeści po prostu doklejać różne kolory . Projekt piękny technicznie ,lakier bajka , omotki + tipet ...lepiej już nie można, ale rękojeść dla mnie trochę za pstrokata lubię jednak klasykę i nie za dużo różnokolorowych wstawek.

Może zle się wyraziłem , chodzilo oczywiście o wstawki ...

Muszę przyznać że ta wędka zajęła mi baaardzo dużo czasu.Rękojeść składa się z ponad 100 elementów.Żeby całość wyszła tak jak powinna wzory trzeba było kleić oddzielnie,jeden element po drugim.Zadanie wykonałem ,ale pomysł nie był mój.

Nić to pomarańcz Fishhawka ,na granatowym blanku wychodzi taki  bursztyn .

Lakier  Thread Master. Jakoś od dłuższego czasu bardzo dobrze mi się z nim współpracuje.

• Like 1

Nie zawsze ,to zależy od wędki.W muchówkach staram się dawać jak najlepszy- flor. W wędkach spinningowych ekonomicznych także klasa A lub extra.

Powiem tak,albo ich nie focisz (fotografujesz) albo używasz jakiegoś magicznego sposobu , ponieważ nie widziałem wędki u Ciebie w ,której korek by wskazywał na klasę A lub extra :)

Moje pytanie było zamierzone :) Piękne rękojeści Pan robisz proszę Pana :)

Pozdrawiam Paweł

• Like 2