Skocz do zawartości

Pracownia,, Pstrągman''

Rekomendowane odpowiedzi

Wg mnie najlepsza pracownia. :)

Oj tak oj tak :) Człowiek sie nakombinuje ,narzezbi a i tak nic nawet w 30%tak ladnego nie wymysli :) Niby nic a wszystko u Wojtka tak dopracowane ,każdy koreczek pasuje do drugiego. Powiem inaczej - mój wzór - kiedyś jak będę duży chce robić takie kije ;)

Edytowane przez "Paweł"

Nie tylko opis. 

Sam dobór materiałów i perfekcyjne ich zestawienie kolorystyczne razem. Tippet's, każde wstawki (np. pierścienie metalowe) czy kształty toczone. Wszystko to gra perfekcyjnie. Mistrzowska ręka, gust i zdolności wyobraźni. Po prostu artyzm. 

• Like 1

Dobra nie ma co go tak wychwalać ...

:D  Kolega @pietrus pisze , że napis to ..% uroku wędek Wojtka . Ja się nie zgadzam , napis pomimo , że ładny ,  jest mało oryginalny , a mógłby być ( chyba).  Natomiast cała reszta to łeb w łeb z najlepszymmi bez wątpienia , lepiej już ciężko coś ukręcić , być może jest to niemożliwe  :)

Panowie, bez przesady :)
Nie ujmując absolutnie nic pięknym pracom Pana Wojtka,
jest kilku budowniczych, na forum, którzy również na miano bezbłędnych zasługują;

Mr White, Skalek, Dąbek, Yglo, Cpt Lego, Del toro i na pewno jeszcze nie jednego pominąłem. Patrząc na ich wykonanie nie ma się czego czepić.
Nie zapominajmy też, że 90 % to wędki wykonywane są wedle gustu zamawiającego. No i najważniejsze - zdjęcie. Dobra ekspozycja to przynajmniej 50 % sukcesu :)

• Like 5

Nacukrzone że aż cieknie ;)

Musze dołożyć swoją łyżkę miodu.

Chcę zwrócić uwagę tylko na jeden szczegół. Oczko do zaczepiania przynęt jest w odpowiednim miejscu. Chyba wszystkie wędki seryjne i większość z pracowni posiadają (jeżeli w ogóle mają) zaczepy na przynęty w najgorszym możliwym miejscu, zaraz za uchwytem w miejscu wyważenia wędki. Czyli tam gdzie się ją najwygodniej nosi.

• Like 4

Chcę zwrócić uwagę tylko na jeden szczegół. Oczko do zaczepiania przynęt jest w odpowiednim miejscu. Chyba wszystkie wędki seryjne i większość z pracowni posiadają (jeżeli w ogóle mają) zaczepy na przynęty w najgorszym możliwym miejscu, zaraz za uchwytem w miejscu wyważenia wędki. Czyli tam gdzie się ją najwygodniej nosi.

Jedna z pierwszych rzeczy o których wspominam przy budowie wędki

Czy nr 3 to oby na pewno Xzoga BBX? Nie widziałem nigdy tych blanków w dwóch kawałkach... Coś mnie ominęło? :)

Faktycznie :o :o :o ,pewnie że to to nie Xzoga tylko Matagi TR 76 Super Shore L.

Niedawno zrobiłem identyczne 2 wędki na tych blankach i stąd pomyłka.

• Like 1

Zaczep haczyka przesunięty do góry z oczywistego powodu. Tak zamontowany nie przeszkadza podczas  łowienia szczególnie ryb typu okoń,sandacz gdzie często trzyma się palec na blanku .Przy dłuższym foregripie i lub innym jego kształcie( typu tulipan) ma to już mniejsze znaczenie .

• Like 1

Czy nr 3 to oby na pewno Xzoga BBX? Nie widziałem nigdy tych blanków w dwóch kawałkach... Coś mnie ominęło? :)

Też mi się wydaje, że nastapiła pomyłka w podpisie. BBX ma inny oplot (wzór maty), no i jest w jednym kawałku.

Edytowane przez Cpt. Lego