Skocz do zawartości

Pracownia,, Pstrągman''

Rekomendowane odpowiedzi

Mozesz napisac cos o lakierze na omotkach konczonych 'na ostro' widzialem juz to wczesniej na niektorych wedkach. Rozumiem ze nie ma to znaczenia na wytrzymalosc a jedynie wizualnie rozni sie od 'na gladko'

Swietny opis na tych wedeczkach, poziomo - klasycznie, bede musial sam sprobowac kiedys ;)

Mozesz napisac cos o lakierze na omotkach konczonych 'na ostro' widzialem juz to wczesniej na niektorych wedkach. Rozumiem ze nie ma to znaczenia na wytrzymalosc a jedynie wizualnie rozni sie od 'na gladko'

Swietny opis na tych wedeczkach, poziomo - klasycznie, bede musial sam sprobowac kiedys ;)

Chodzi oto żeby było jak najmniej lakieru(dotyczy to głównie wędek UL).Po co zakładać lekkie przelotki kiedy lakier na omotce waży więcej?Nie lubię  tych nadlewek  bo dzięki nim przelotki po pewnym czasie zaczynają klikać.

Dla mnie to kijki na pstrągi i okonie do przynęt stawiających mały opór podczas prowadzenie tj. jigi gumki.Do woblera wolę dłuższe wędki.Wcale nie są to kluski,po przecięciu na pół i dorobieniu spigotów zrobiły sie dużo szybsze i dopiero pod rybą ugięcie wchodzi na dolnik. Porównując do Seekera, SPG780 to mocniejszy SP700,a SPG781   dekikatniejszy SP703. Bardzo fajnie mi się tym łowiło,prowadziło przynętę i holowało ryby praktycznie bez żadnych spadów.

Mam pytanie czy miałeś na myśli Seekera SP703-1 czy SP703-S, pisząc o Batsonie SPG781?

Przedstawione wcześniej "szklaki" Twojego autorstwa bardzo mi się podobają, świetna robota :).

• 2 tygodnie później...

Może wreszcie się na tych przykładach nauczy kilku builderów, że dobry custom to nie tylko ładny lakier ale ogólna harmonia i styl - i nie mam na myśli naśladownictwa typu (tutaj) old school ale jak k...a widzę ładny lakier + rękojeści jak tralki od schodów i koślawe literki "pierwszoklasisty" to nie tędy droga panowie.... na razie dzieli was przepaść.... :-(

kwiat

• Like 2

Może wreszcie się na tych przykładach nauczy kilku builderów, że dobry custom to nie tylko ładny lakier ale ogólna harmonia i styl - i nie mam na myśli naśladownictwa typu (tutaj) old school ale jak k...a widzę ładny lakier + rękojeści jak tralki od schodów i koślawe literki "pierwszoklasisty" to nie tędy droga panowie.... na razie dzieli was przepaść.... :-(

kwiat

Fakt, że niechlujny opis wędki może zepsuć efekt.

• Like 1