krycek Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2013 Mozesz napisac cos o lakierze na omotkach konczonych 'na ostro' widzialem juz to wczesniej na niektorych wedkach. Rozumiem ze nie ma to znaczenia na wytrzymalosc a jedynie wizualnie rozni sie od 'na gladko'Swietny opis na tych wedeczkach, poziomo - klasycznie, bede musial sam sprobowac kiedys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2013 Klasa i styl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2013 Ladne wedki Pan robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pstrągman Opublikowano 5 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2013 Mozesz napisac cos o lakierze na omotkach konczonych 'na ostro' widzialem juz to wczesniej na niektorych wedkach. Rozumiem ze nie ma to znaczenia na wytrzymalosc a jedynie wizualnie rozni sie od 'na gladko'Swietny opis na tych wedeczkach, poziomo - klasycznie, bede musial sam sprobowac kiedys Chodzi oto żeby było jak najmniej lakieru(dotyczy to głównie wędek UL).Po co zakładać lekkie przelotki kiedy lakier na omotce waży więcej?Nie lubię tych nadlewek bo dzięki nim przelotki po pewnym czasie zaczynają klikać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ms80 Opublikowano 5 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2013 Dla mnie to kijki na pstrągi i okonie do przynęt stawiających mały opór podczas prowadzenie tj. jigi gumki.Do woblera wolę dłuższe wędki.Wcale nie są to kluski,po przecięciu na pół i dorobieniu spigotów zrobiły sie dużo szybsze i dopiero pod rybą ugięcie wchodzi na dolnik. Porównując do Seekera, SPG780 to mocniejszy SP700,a SPG781 dekikatniejszy SP703. Bardzo fajnie mi się tym łowiło,prowadziło przynętę i holowało ryby praktycznie bez żadnych spadów. Mam pytanie czy miałeś na myśli Seekera SP703-1 czy SP703-S, pisząc o Batsonie SPG781? Przedstawione wcześniej "szklaki" Twojego autorstwa bardzo mi się podobają, świetna robota . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pstrągman Opublikowano 6 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2013 Miałem na mysli SP 703 -2 tego starszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yankis Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2013 Piękne, piękne. A zadziwia mnie zawsze, jak jest ładny opis, tego jakoś opanować nie mogę. To już trzeba chyba mieć pismo kaligraficzne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pstrągman Opublikowano 6 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2013 Travelek z blanku muchowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszek11 Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2013 7 części....Co to za producent i model ?I jaki spinn z tego wyszedł ? tomaszek11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2013 Wow. Mimo ciekawych rozwiązań - bardzo klasyczny, angielski look. "Pstrągman style" do kwadratu Czerwone tipety na złączach i neutralne omotki - bomba. A kompozycja rękojeści... Ależ tu jest subtelnych smaczków!... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2013 Bardzo smakowita prezentacja. Oglada sie Twoje wedki z prawdziwa przyjemnoscia.Nie mialem okazji na zywo sie z nimi "zmierzyc", ale robia wrazenie.Swietna robota! Pozdrawiam i zalaczam slowa uznania dla Warsztatu Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2013 Mam Wojtka kijek w wersji travel .Warto mu zlecić budowę kijka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2013 Też mam i polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRZESIEK34 Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2013 Też polecam jak najbardziej pracownie Wojtka.Batson zbrojony przez Wojtka-super wykonanie i opis który nadaje cały smaczek i kunszt wykonania.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pstrągman Opublikowano 7 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 To był jakiś blank kupiony w Hook &Hackle w klasie #6/7.Wyszedł taki kleniowy patyk. Jakoś lubię travele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yankis Opublikowano 7 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 Mam pytanie. Czy spotkałeś trawelki o c.w. powyżej 150g? Dł. max 2,7m. Taki, żeby spakować w torbe, wsiąść w samolot i połowić we Fiordzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 7 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 Np. YAD miał taki wynalazek w chyba 4 kawałkach a Penn Overseas w 5. Typowe pilki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pstrągman Opublikowano 15 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 Wędka na legendarnym blanku trociowym Hardy Fibatube 10'. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 15 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 Przepiękna armata Wojtek. Czy te blanki Harde-go są dostępne ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pstrągman Opublikowano 15 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 Jak się uda można czasami gdzieś jeszcze wynalezć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pstrągman Opublikowano 19 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 Dwa Rastki 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 19 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 Piękna klasyka, szczególnie ten pierwszy mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwiat Opublikowano 19 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 Może wreszcie się na tych przykładach nauczy kilku builderów, że dobry custom to nie tylko ładny lakier ale ogólna harmonia i styl - i nie mam na myśli naśladownictwa typu (tutaj) old school ale jak k...a widzę ładny lakier + rękojeści jak tralki od schodów i koślawe literki "pierwszoklasisty" to nie tędy droga panowie.... na razie dzieli was przepaść.... :-(kwiat 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 19 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 Może wreszcie się na tych przykładach nauczy kilku builderów, że dobry custom to nie tylko ładny lakier ale ogólna harmonia i styl - i nie mam na myśli naśladownictwa typu (tutaj) old school ale jak k...a widzę ładny lakier + rękojeści jak tralki od schodów i koślawe literki "pierwszoklasisty" to nie tędy droga panowie.... na razie dzieli was przepaść.... :-(kwiatFakt, że niechlujny opis wędki może zepsuć efekt. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIKUL Opublikowano 19 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 To prawda. Ale nie zapominajmy że różnicowanie niechlujności od charakteru pisma to druga sprawa. Zawsze się staram a wychodzą kulfony. Chce spróbować pisma na folii, którą później zalakieruje. Tylko obawiam się że będzie folia widoczna rod lakierem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi