Skocz do zawartości

Pracownia,, Pstrągman''

Rekomendowane odpowiedzi

Jak  "zwykle"  ,piękne  dzieła   ,     aż  zaczął  mi  się  podobać  skss  -  w tym  projekcie  ten  uchwyt  wygląda  tak  jakoś  lekko  i elegancko ...Pytanko  czy  lekkie  przycięcie  od  czoła  przed fore  tego uchwytu

nie  powoduje  jego  osłabienia   ,  czy  stosujesz  takie   rozwiązanie  - tak  aby  zrobić  łagodniejsze  przejście  do  wymiaru   z    DPS  17  na   ca   2,32 cm ...?

Jak  "zwykle"  ,piękne  dzieła   ,     aż  zaczął  mi  się  podobać  skss  -  w tym  projekcie  ten  uchwyt  wygląda  tak  jakoś  lekko  i elegancko ...Pytanko  czy  lekkie  przycięcie  od  czoła  przed fore  tego uchwytu

nie  powoduje  jego  osłabienia   ,  czy  stosujesz  takie   rozwiązanie  - tak  aby  zrobić  łagodniejsze  przejście  do  wymiaru   z    DPS  17  na   ca   2,32 cm ...?

Na pewno przycięcie uchwytu nie powoduje osłabienia jedynie  na efekt wizualny . Czasami przycinam ten  uchwyt, przeważnie na życzenie. Nie przycięty mi nie przeszkadza i nie zauważyłem żeby to miało wpływ na wygodę trzymania.

Jak ten blaas slim wypada do lowienia boleni i jakie realne cw?

Blanki z serii Slim Nano wyrażnie zmieniły się w porównaniu z tym co było oferowane jeszcze przed rokiem. Wyraznie szybsza akcja i cieńsza delikatniejsza szczytówka. Akurat te blanki w porównaniu z innymi seriami z F.A. są trochę jakby niedoszacowane. Najlepiej moim zdaniem współpracuje z wabikami 7-18g( jeśli chodzi o boleniowe przynęty o skupionej masie). Dolnik pod rybą pięknie się ugina w parabolę ,czuć mięsistość blanku i świetną amortyzację. Te 15lb na pewno ma.Powinien zmęczyć bardzo szybko nawet duża rybę .

Jeżeli miałbym komuś polecić wędkę pstrągową na duże pstrągi lub większą rzekę to byłby nr 1. Suzuki RXF8lb762 czyli 229cm 6-12b i 3-11g .Najlepszymi przynętami do tego kijka są  większe obrotówki 2-3 woblery 5-8cm ,świetnie łowi się nim wahadłówką ok 5-8g. Pod rybą pracuje progresywnie aż do pełnej paraboli.

sKM0x-ZzHOwP.JPG?v=2sKM0x-H4Igyh.JPG?v=2sKM0x-ysCAto.JPG?v=2sKM0x-gBPZgV.JPG?v=2sKM0x-O5pRBT.JPG?v=2sKM0x-hqzUWe.JPG?v=2sKM0x-K1QtFm.JPG?v=2sKM0x-Usokfm.JPG?v=2

• Like 12

Gdyby porownac ten blank "slim" z blankiem SLF 9015 ktory bylby odpowiedniejszy bardziej predysponowany do lowienia boleni w podanym cw? Slim będzie bardziej "finezyjna" ? Slf 9015 bedzie miec bardziej " tępom" szczytowke?

Slim ,co zauważyłem ,ma  w początkowym odcinku szczytówki bardzo mała zbieżność i tu jest delikatny( praca pod przynętą),potem( ok 50cm ) nabiera mocy i tu już drzemie moc. :)  Wydaje mi sie bardziej finezyjny. F ka ma od razu jakby głębiej uginająca się szczytówkę,większą zbieżność i cieńsze ścianki blanku.