Maciej 77 Opublikowano 4 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2018 dzięki za Twoje uwagi mnie subiektywnie też wydał się za szybki mam na myśli woblery obrotówki i inne twarde przynęty pod gumowe może być dużo lepiej .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 4 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2018 Łapię głównie na woblery, nie zauważyłem by był za szybki. Trochę chodziłem za boleniem i kleniem z woblerami i jestem zadowolony. Jeśli guma to raczej na cięższej główce. Tylko czy starczy mocy w szczycie by dobrze przyciąć sanadacza? Małe może ale te większe .. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trzeci79 Opublikowano 4 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2018 (edytowane) Wojtku, bardzo dziękuje za mają kose ;-)5S70MF-B Xtreme Edytowane 4 Czerwca 2018 przez Trzeci79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Esox1999 Opublikowano 4 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2018 Same perełki na jednym zdjęciu. Gratuluje wyboru [emoji106][emoji106] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trzeci79 Opublikowano 4 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2018 (edytowane) Poznałeś Filip, pierzaki Twoje ???? Edytowane 4 Czerwca 2018 przez Trzeci79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Esox1999 Opublikowano 4 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2018 Przeglądając profil autora zastanawiałem się kto zrobił podobny kijek do mojego. Teraz już wiem [emoji28]Nie wpadłbym na to Kuraki mam nadzieje, że i w tym sezonie dadzą czadu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek K Opublikowano 7 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2018 Muchowy Travel 8' #3 w 7 składach Jaki to blank? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pstrągman Opublikowano 7 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2018 To akurat blank ,,no name'' z Ebaya . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek K Opublikowano 7 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2018 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pstrągman Opublikowano 10 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2018 CD Taiaha 8'6'' 25lb .Wędka zrobiona specjalnie do łowienia ,,głowatek'' na duże woblery. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pstrągman Opublikowano 10 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2018 F.A. Blaas Slim 7'6'' 10lb 2-13g , bardzo szybka,mocna pstrągówka o głębokim ,progresywnym ugięciu. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pstrągman Opublikowano 10 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2018 Coś pod sandacza z brzegu i nie tylko. Kraag XF 313 cm 8-37g 22lb. Uzbrojony w uchwyt Matagi TVS 17 ,Fuji T2 i barwioną na czarno i zalaną żywicą korkogumę. 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 10 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2018 Kraag zniszczył system.....piekny , te elementy rękojeści w lakierze z czego są jeśli to nie tajemnica ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlgi Opublikowano 10 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2018 Kraag zniszczył system.....piekny , te elementy rękojeści w lakierze z czego są jeśli to nie tajemnica ?barwioną na czarno i zalaną żywicą korkogumę. [emoji6] 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 11 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2018 Widziałem tego super UL. Masz fotki ugięcia? Pewnie nie miałeś go nad wodą, ale moze wlasciciel by kilka zdań napisał jak go trochę potestuje. Myślę, że poza mną kilku kolegów z chęcią się czegoś o nim dowiedzieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 11 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2018 Kozacki ten kraag !!! Z morethanem piękną parę by tworzyli 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 11 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2018 CD Taiaha 8'6'' 25lb .Wędka zrobiona specjalnie do łowienia ,,głowatek'' na duże woblery. Cacy. Przelotki jakoś słabo wyglądają i ich rozstaw jakiś taki .... antyczny. Napiszesz coś więcej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pstrągman Opublikowano 14 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2018 Cacy. Przelotki jakoś słabo wyglądają i ich rozstaw jakiś taki .... antyczny. Napiszesz coś więcej?Jak to słabo ? ,antyczny?? dwie stopy tez się czasami używa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pstrągman Opublikowano 14 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2018 Widziałem tego super UL. Masz fotki ugięcia? Pewnie nie miałeś go nad wodą, ale moze wlasciciel by kilka zdań napisał jak go trochę potestuje. Myślę, że poza mną kilku kolegów z chęcią się czegoś o nim dowiedzieli.Czy chodzi Ci Andrzej o tego Matagi XUL do 1g? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzymonP Opublikowano 17 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2018 Kraag zniszczył system.....piekny , te elementy rękojeści w lakierze z czego są jeśli to nie tajemnica ? Faktycznie wygląd rękojeści jest interesujący i robi wrażenie. Ciekawe jednak jak będzie się to sprawowało od strony użytkowej. Pierwsze co przychodzi na myśl to czy nie będzie problemu ze ślizganiem się takiej rękojeści w dłoniach.Dodatkowo na tak wykonaną rękojeść będzie trzeba bardzo uważać. Przy łowieniu sandaczy ciężko jest obchodzić się ze sprzętem jak z jajkiem. Przypuszczam, że po kilku miesiącach intensywnego użytkowania rękojeść taka może zamienić się w jedną wielką rysę. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 18 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2018 (edytowane) Czy chodzi Ci Andrzej o tego Matagi XUL do 1g?Tak. Może go dla siebie zrobiłeś? Edytowane 18 Czerwca 2018 przez Andru77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pstrągman Opublikowano 20 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2018 Tak. Może go dla siebie zrobiłeś?Niestety ,klient był szybszy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pstrągman Opublikowano 20 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2018 Faktycznie wygląd rękojeści jest interesujący i robi wrażenie. Ciekawe jednak jak będzie się to sprawowało od strony użytkowej. Pierwsze co przychodzi na myśl to czy nie będzie problemu ze ślizganiem się takiej rękojeści w dłoniach.Dodatkowo na tak wykonaną rękojeść będzie trzeba bardzo uważać. Przy łowieniu sandaczy ciężko jest obchodzić się ze sprzętem jak z jajkiem. Przypuszczam, że po kilku miesiącach intensywnego użytkowania rękojeść taka może zamienić się w jedną wielką rysę.A niby dlaczego ma wyglądać jak jedna rysa.Mam w swoim jednym kiju zalakierowany koniec,łowie już tym ze 2 lata i żadnych rys tam nie widzę,No chyba że komuś wędka służy do podpierania się.To samo z rękojeścią.Zawsze wędkę o coś opieram,nigdy nie kładę na ziemi .Użytkuje niektóre bardzo intensywnie i je nie oszczędzam,co nie znaczy że nie szanuję.To nie są patyki za 100 zł i jakaś minimalna dbałość o sprzęt się należy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzymonP Opublikowano 22 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2018 To nie są patyki za 100 zł i jakaś minimalna dbałość o sprzęt się należy. Ale ja przecież nie piszę, że ktoś ma tym sprzętem łoić krowy i go nie szanować. Są jednak takie miejsca i sytuacje gdzie zwyczajnie nie da się rozczulać nad kijem. Nie wyobrażam sobie takiego uchwytu np. do nocnego łowienia sandaczy na wiślanej opasce, gdzie balansujesz chodząc po ciemku po kamieniach itd. Nawet gdybym się bardzo starał i tak prędzej czy później porysowałbym ten uchwyt gdzieś w ciemności. Podobnie sprawa ma się pewnie na łódce gdy odhaczasz rybę i kij trzeba gdzieś odstawić. Nie zawsze da się też kij o coś oprzeć. Staram się tego unikać, ale jeśli nie mam wyjścia kładę kij na ziemi. Ot takie moje zdanie. PS. Bardzo lubię Twój styl klasycznych rękojeści A'la Hardy w kijach pstrągowych i trociowych. To jest to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pstrągman Opublikowano 24 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2018 Ale ja przecież nie piszę, że ktoś ma tym sprzętem łoić krowy i go nie szanować. Są jednak takie miejsca i sytuacje gdzie zwyczajnie nie da się rozczulać nad kijem. Nie wyobrażam sobie takiego uchwytu np. do nocnego łowienia sandaczy na wiślanej opasce, gdzie balansujesz chodząc po ciemku po kamieniach itd. Nawet gdybym się bardzo starał i tak prędzej czy później porysowałbym ten uchwyt gdzieś w ciemności. Podobnie sprawa ma się pewnie na łódce gdy odhaczasz rybę i kij trzeba gdzieś odstawić. Nie zawsze da się też kij o coś oprzeć. Staram się tego unikać, ale jeśli nie mam wyjścia kładę kij na ziemi. Ot takie moje zdanie. PS. Bardzo lubię Twój styl klasycznych rękojeści A'la Hardy w kijach pstrągowych i trociowych. To jest to Ten Kraag był zrobiony tak ,jak życzył sobie tego klient. Może dla siebie bym tak nie zrobił ,ale jak to mówią ,,klient naćpannnnn'' .Co do trzymania, nic się nie ślizga,wrażenie podobne jak malowany uchwyt matagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi