Maciej 77 Opublikowano 5 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2019 Duże podziękowania za pomoc , jest to przydatne i pokazuje np jak trudno zbalansować samym korkiem dłuższy kij chcąc robić relatywnie krótki dolnik , jak też przy krótszym kiju gdzie blank ma niezbyt dobry balans sam w sobie i wtedy można się wspomóc na przykład pianką ( twarda pianka fuji ) plus burlami ....no chyba że jest duże parcie na korek ....i balans schodzi na dalszy plan.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
talon Opublikowano 8 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2019 NFC SBB 806-2 (IM) , 244cm 25lb cw 6 ozJaki zakres przynęt obsłuży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 18 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2019 Kolejny EPIC 686 tym razem w kolorze olive green. Komponenty: Uchwyt Lemke GS1, insert z drewna stabilizowanego, przelotki RECoil ,przelotka wejściowa agat ,korek klasy top flor, nic jedwabna. Wojtek. W tych #6 jakie wejściówki zastosowałeś? Chodzi mi o fi w milimetrach tej agatowej i rozmiar kolejnej drucianej?Z "górki" dzięki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pstrągman Opublikowano 22 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2019 Vegter Boron 9'9'' 25lb 12-45g. Kij na duuuże ryby. Szczupak, rzeczny sandacz, łosoś, głowacica to jego przeznaczenie. Blank bardzo szybki ,pod mniejszym obciążeniem pracuje górą, pod dużą rybą ugięcie przechodzi na dolnik. Uzbrojony w uchwyt DPS 18 z insertem z drewna stabilizowanego, rękojeść z korka naturalnego i korkogumy ( ze względu na dosyć krótka rękojeść i jednoczesne wyważenie wędki), przelotki Fuji sic. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pstrągman Opublikowano 22 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2019 Vegter Boron 9'9'' 20lb 8-35g.Wędka na dużą rzekę i duże ryby typu sandacz,szczupak,duży boleń,troć w rzece,ale także i w morzu .Dobrze współpracuje ze średnimi gumami na główkach 10-30g.Komponenty:uchwyt DPS 18 + insert z drewna stabilizowanego,przelotki Fuji Torzite T2,korek exta selekt/flor/burl .Blank malowany na transparentny burgund. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pstrągman Opublikowano 22 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2019 Vegter Boron 9'9'' 15lb 5-25g Blank bardzo szybki, ale ugięcie progresywne, przechodzące w parabolę. Rewelacyjne własności rzutowe , rewelacyjne czucie. Wędka pod ryby dalekiego dystansu bolenie ,sandacze, morskie trotki. Komponenty: -uchwyt REC -insert i kona drewno stabilizowane klonu -korek klasy flor -przelotki Fuji Torzite. 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
versicolor Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Mistrzostwo świata! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luciu79 Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Coś pięknego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Vegter Boron 9'9'' 20lb 8-35g.Wędka na dużą rzekę i duże ryby typu sandacz,szczupak,duży boleń,troć w rzece,ale także i w morzu .Dobrze współpracuje ze średnimi gumami na główkach 10-30g.Komponenty:uchwyt DPS 18 + insert z drewna stabilizowanego,przelotki Fuji Torzite T2,korek exta selekt/flor/burl .Blank malowany na transparentny burgund.Ile wazy kij na gotowo w takim uzbrojeniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej 77 Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Witam Długo nic się nie pojawiało w wątku , ale jak już jest to mocne wejście - jak zwykle bardzo ładnie wykonane kije . Jak dla mnie inspiracja . Pytanko ; jak wpłynął lakier na jeden z wymienionych blanków czy dużo zwiększyła się waga , jaki i czy miało to wpływ na charakter tego blanku .?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciavez Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Vegter Boron 9'9'' 15lb 5-25g - pięknie i bardzo klasycznie wykonana armata boleniowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Piekne te Vegtery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Też jestem ciekaw masy gotowego, długiego Vegtera, myślę o nim jako kiju na bolenie. Wiem, że moc nie będzie tu porównywalna z Monsterami tylko zdecydowanie większa ale na ile??? Czy na stojącą wodę wybrać blank o mocy 10lb czy właśnie 15stkę? Monster 16lb daje poczucie realnych 12lb i właśnie o takie 12lb mi chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
versicolor Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Też interesuje mnie waga, szczegolnie 20 i 25lb. Zważyłem niedawno swojego Borona i zatkałomnie trochę...ale tak musiało być żeby dolnik nie miał pół metra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Vegter Boron 9'9'' 15lb 5-25gBlank bardzo szybki, ale ugięcie progresywne, przechodzące w parabolę. Rewelacyjne własności rzutowe , rewelacyjne czucie. Wędka pod ryby dalekiego dystansu bolenie ,sandacze, morskie trotki.Komponenty:-uchwyt REC-insert i kona drewno stabilizowane klonu-korek klasy flor-przelotki Fuji Torzite. Wojtuś.Wspomniałeś o morskich... Czy ten kijaszek śmignie realną, skupioną masą 25g, poza linię horyzontu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pstrągman Opublikowano 25 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2019 Ile wazy kij na gotowo w takim uzbrojeniu?Waga blanku dokładnie 101g. Kolor wazy mniej więcej ok 2-3g co na takim blanku jest moim zdaniem bez różnicy. Wagi gotowej wędki dokładnie w tej chwili już nie pamietam,ale coś pod 200 g przy dosyć dobrym wyważeniu samej wędki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pstrągman Opublikowano 25 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2019 Też interesuje mnie waga, szczegolnie 20 i 25lb. Zważyłem niedawno swojego Borona i zatkałomnie trochę...ale tak musiało być żeby dolnik nie miał pół metra 20lb koło 200g ,25lb prawie 270g( blank 114g), ale tu miała być dosyć krótka rekojeść. Poza tym to mega armata na ryby co najmniej metr . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pstrągman Opublikowano 25 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2019 Wojtuś.Wspomniałeś o morskich... Czy ten kijaszek śmignie realną, skupioną masą 25g, poza linię horyzontu?Dosyć dobrze opisany ,20g + guma to max komfortu. Szczytówka dosyć spolegliwa ,łowiłem na 2g + guma 4' .Vegtery rewelacyjnie gaszą drgania szczytu po rzucie i zacinają z dalekiej odległości. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pstrągman Opublikowano 25 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2019 Też jestem ciekaw masy gotowego, długiego Vegtera, myślę o nim jako kiju na bolenie. Wiem, że moc nie będzie tu porównywalna z Monsterami tylko zdecydowanie większa ale na ile??? Czy na stojącą wodę wybrać blank o mocy 10lb czy właśnie 15stkę? Monster 16lb daje poczucie realnych 12lb i właśnie o takie 12lb mi chodzi Nie mam pojęcia jaka faktyczna moc, wydaje się większa niż z opisu.Pod bolenie raczej bym nie brał 20lb,no chyba że ciężkie łowienie z dna na dużej rzece. 10lb wystarczyło by,no 15lb max .Ale tu każdy model trochę inny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pstrągman Opublikowano 25 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2019 Vegter Boron 252cm 7-33g 20lb. . Estremalnie szybka wędka ale z głębokim ugięciem, typowo pod duże ryby i duże przynęty.Komponenty:-blank boronowy malowany na kolor burgund-rękojeść korek flor-uchwyt Bellinger-zakończenie i insert stabilizowany klon-przelotki Fuji Torzite. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pstrągman Opublikowano 26 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2019 Vegter Boron 7'3'' 10lb 2-15g. Blank malowany na burgund.Szybka wędka z pracującym dolnikiem pod wiekszą rybą ,taki uniwersał do dużego okonia,pstrąga,klenia,bolenia,sandacza.Opis mniej więcej prawidłowy-guma 3' na główkach 2-10g,obrotówki 1-3 woblery 4-7cm.Komponenty:-przelotki Fuji Torzite,-uchwyt DPS 17 z insetem z drewna stabilizowanego,-korek kaktus . 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pstrągman Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Vegter Boron 7'9'' 10lb 2-15g. Model podobny do poprzedniego,lecz pod przynętą blank pracuje bardziej szczytowo.Pod większym obciążeniem ugina się tak samo głęboko. Komponenty: -korek flor, -przelotki Fuji sic titanium, -uchwyt drewno/aluminium. -kona z drewna stabilizowanego klonu Wędka wykonana wg projektu klienta. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pstrągman Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Kolejny Vegter Boron, tym razem 1skład 6'6'' 2-15g 10lb.W tym uzbrojeniu : uchwyt ,,Delfin'' i przelotki Fuji Torzite to już szczyt lekkości i czułości jaki można osiągnąć. Przeznaczenie sandacz na lekko i gruby okoń. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luciu79 Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Piękne te Borony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adis Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Kolejny Vegter Boron, tym razem 1skład 6'6'' 2-15g 10lb.W tym uzbrojeniu : uchwyt ,,Delfin'' i przelotki Fuji Torzite to już szczyt lekkości i czułości jaki można osiągnąć. Przeznaczenie sandacz na lekko i gruby okoń. Jaki realny cw jest tego vegtera ?Czy ważyłes może Wojtku jak wyszedł wagowo na Delfinie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi