Fatso Opublikowano 14 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 Ten uchwyt na Karabeli mniam!A co to za uchwyt, tak przy okazji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiECIA Opublikowano 14 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 Ten uchwyt na Karabeli mniam!A co to za uchwyt, tak przy okazji?Od roku szukam źródełka z tymi uchwytami, dotychczasowe wyschło. Znalazłem dwie sztuki za wielką wodą, ale niestety już niedostępne. Generalnie osobiście nie cierpię uchwytów Fujii i podobnych a rozpieszczony tym od Wojtka, teraz mam nie lada dylemat z doborem kolejnego do nowych pomysłów. Znalazłem kilka muchowych które spokojnie obsługują "spinningową" stopkę, ale to nie to...Ostatecznie będę produkował. A w załączniku uchwyt z Karabelki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 14 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 Taki trochę Andrew's Fishing... ale nie całkiem. Ładniusi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzerwys Opublikowano 14 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 No ten uchwycik śliczny Ale cholernie zimne w chłodniejszych porach roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek_7 Opublikowano 14 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 Niekoszerna (bo nie Phenix) , za to w tytanach Moja mała czarna CD BR 252cm,, 3-14g, 10 lb. Waga? Niespełna 108g według mojej wagi. Genialne... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 14 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 (edytowane) Pierwsze przymiarki jutro Edytowane 14 Marca 2014 przez popper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 14 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 Piękny patyk Waldku!..IMHO, ja bym zmienił trochę kształt fore do ssks-a..ale to moja wizja realizowana właśnie podczs jednego z projektów Karabelek u Łukasza... Z C.D już wyszedłem na amen... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 15 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 Waldek czy blank był "skrobany"??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 15 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 (edytowane) Waldek czy blank był "skrobany"???Nie. Dlaczego? Edytowane 15 Marca 2014 przez popper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 15 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 (edytowane) Napisano 03 marzec 2013 - 13:00WitamPostanowiłem wstawić zdjęcia kilku projektów wędek ,nie tych robionych pod dyktando klienta,ale wg mojego pomysłu. Czy lakier na korku jest ten sam co na omotkach? Jak z trwałością takiego rozwiązania, szczególnie na samym końcu rękojeści. Edytowane 15 Marca 2014 przez joker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 15 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 Waldi,to masz już secik 8'3 10 i 12lb.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 15 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 (edytowane) W zasadzie, to "pierwszy" secik. Jest jeszcze "drugi", 7'0" 12 i 17lb Pierwsze przymiarki jutro Z przymiarek g...o wyszło. Wiatr przeplatany deszczem pizga, jak w Zarębie na lotnisku. Edytowane 15 Marca 2014 przez popper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 15 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 Piękny patyk Waldku!..IMHO, ja bym zmienił trochę kształt fore do ssks-a..ale to moja wizja realizowana właśnie podczs jednego z projektów Karabelek u Łukasza... Z C.D już wyszedłem na amen... Myślałem przez chwilę o dokręcanym fore. Coś jak KSKSS (chyba tak się określa) ale mi przeszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 29 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 (edytowane) KlasykOstatnio wszedlem w posiadanie tego kija , jestem mega zadowolony , kij jest bardzo szybki jak na muchówke i ma kapitalne pełne ugiecie pod ryba gnie sie po samą rekojeść .Mój ideał bolenia na lekko , I cięższego klenio jazio brzany . Ot lekki rzeczny uniwersał . Jestem zachwycony , Edytowane 29 Marca 2014 przez antilag 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 30 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 Sliczny klasyk i wreszcie doczekalem sie na grip z przesuwnymi pierscieniami. Mam prosbe @antilag - moglbys po sezonie napisac obiektywna recenzje jak sprawuje sie taki uchwyt? Chodzi mi zwlaszcza o dwa aspekty - wygode (czy np stopka sie nie luzuje) oraz trwalosc (czy korek sie nie wyrabia) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 30 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 (edytowane) ok , kij był jak na razie z 14-6 godzin nad woda , nic się nie luzuje , poza tym kij ma już rok z tego co widzę (styczeń 2013), i nie nosi najmniejszych oznak zużycia .Co do wygody to jest super , wydaje mi sie ze to jedno z najwygodniejszych rozwiązań jakie można spotkać na rynku , Pierscienie , po zalozenu kołowrotka twożą praktycznie linie prosta z korkiem ( sa bardzo cienkie kolo 1mm) i praktycznie ich nie czuć Edytowane 30 Marca 2014 przez antilag Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Wielgus Opublikowano 30 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 Piękna wędeczka- zrobiona z niesamowitym smakiem - gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czoper Opublikowano 2 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2014 A oto świeżutka boleniowa armata, którą zmontował dla mnie szanowny kolega Wojtek piękna robota jak zawsze SLS8615-2 8'6” 8-15lb 6-25g fotki na szybko 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocmyrz Opublikowano 3 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2014 Sliczny klasyk i wreszcie doczekalem sie na grip z przesuwnymi pierscieniami. Mam prosbe @antilag - moglbys po sezonie napisac obiektywna recenzje jak sprawuje sie taki uchwyt? Chodzi mi zwlaszcza o dwa aspekty - wygode (czy np stopka sie nie luzuje) oraz trwalosc (czy korek sie nie wyrabia) . Miałem kijek z takim uchwytem, zresztą też od Wojtka, więc pozwalam sobie odpowiedzieć w wątku: jak dla mnie bomba. Połowiłem tym jeden sezon, dość intensywnie i nie było żadnych problemów, no chyba że komuś przeszkadzają rysy na stopce kołowrotka, głębsze niż normalnie. Natomiast u mnie to był bardzo lekki kijek pod pstragi i okonie, jakiś phenix. Nie wiem czy taki uchwyt sprawdzi się przy mocniejszej wędce i cięższym kołowrotku (u mnie spasowany był z wielkoscia 1000. Według mnie to świetne rozwiązanie do lekkiego spina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 4 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2014 (edytowane) Miałem kijek z takim uchwytem, zresztą też od Wojtka, więc pozwalam sobie odpowiedzieć w wątku: jak dla mnie bomba. Połowiłem tym jeden sezon, dość intensywnie i nie było żadnych problemów, no chyba że komuś przeszkadzają rysy na stopce kołowrotka, głębsze niż normalnie. Natomiast u mnie to był bardzo lekki kijek pod pstragi i okonie, jakiś phenix. Nie wiem czy taki uchwyt sprawdzi się przy mocniejszej wędce i cięższym kołowrotku (u mnie spasowany był z wielkoscia 1000. Według mnie to świetne rozwiązanie do lekkiego spina. Sprawdzi się bo mam kij FA 7'6" , 20 lb pod dorsza z tym uchwytem ,leży doskonale w łapie i podczepiam korbę Shimano 4000 SW oraz 5000 SW kaliber już porządny i nie robi to żadnego wrażenia na uchwycie. Edytowane 5 Maja 2014 przez mrWhite7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 4 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2014 (edytowane) Taka krzyżówka dwóch uchwytów (jak na zdjęciu powyżej) "mocowo" na pewno się sprawdzi ale leży najlepiej w ręce jeśli ktoś trzyma w sposób dwa palce za stopką i trzy przed a jak kto trzyma jeden palec za stopka to już nie jest tak wygodnie Edytowane 5 Maja 2014 przez Rheinangler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 4 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2014 Miałem kijek z takim uchwytem, zresztą też od Wojtka, więc pozwalam sobie odpowiedzieć w wątku: jak dla mnie bomba. Połowiłem tym jeden sezon, dość intensywnie i nie było żadnych problemów, no chyba że komuś przeszkadzają rysy na stopce kołowrotka, głębsze niż normalnie. Natomiast u mnie to był bardzo lekki kijek pod pstragi i okonie, jakiś phenix. Nie wiem czy taki uchwyt sprawdzi się przy mocniejszej wędce i cięższym kołowrotku (u mnie spasowany był z wielkoscia 1000. Według mnie to świetne rozwiązanie do lekkiego spina. Sprawdzi się bo mam kij FA 7' , 20 lb pod dorsza z tym uchwytem ,leży doskonale w łapie i podczepiam korbę Shimano 4000 SW oraz 5000 SW kaliber już porządny i nie robi to żadnego wrażenia na uchwycie.kol kocmyrz pisze o uchwycie na przesuwnych pierścieniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 5 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 kol kocmyrz pisze o uchwycie na przesuwnych pierścieniach Wyjaśnia to całkowicie sprawę bo zachodziłem w głowę skąd miałyby się wsiąść rysy na stopce kołowrotka . American Tackle nie robi żadnych rys jest to bardzo mocny i wygodny uchwyt doskonale leżący w dłoni a połączony z SKSS robi wrażenie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 24 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2014 WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO WOJTEK -Stówka ps. Serdeczne dzięki za wykonanie Talonika - jak zwykle klasa TOP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snup Opublikowano 16 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 (edytowane) WitamI ja pokaże co Pan Wojtek dla mnie ukręcił. Wędka w pełni spełnia moje oczekiwani. Jutro testy nad wodą. pozdrawiam Edytowane 16 Lipca 2014 przez snup 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi