Skocz do zawartości

Moj srednio-ciezki zestaw (wedka, kolowrotek, linka)

grunwald1980

Rekomendowane odpowiedzi

Ja do niedawna lowilem tylko jednym zestawem, ktory sluzyl mi jako uniwersalny.Byl to przezbrojony kij cormoran xenodon opisany jako 3-18gr , ktorym maksymalnie lowilem 10cm guma z glowka 35 gr :), najmniejsza gramatura jaka wisiala na koncu tego zestawu byl 2.5 cm bonito.

Warunki nad rzeka (a raczej w moich marzeniach o 90cm + boleniu) przyczynily sie do zmiany zestawu na delikatnie mocniejszy.Teraz operuje kijem, ktory jak sadze da mi szande na walke z wiekszymi rybami.

Kijek to sportex black pearl cw 20gr tolerancja 16-30gr, ktorym podbijam 35gr z 12cm guma.Daje tez rade z mniejszymi przynetami, przy czym komfort psychiczny wzrasta.Przy kiju standardowo zauber 4000, ktorego pomimo usilnych prob nie udaje mi sie zakatowac :) mysle nad zmiana kolowrotka na black cat badz fin nor ( to to samo , jakby nie patrzec  zebco).Podzielcie sie prosze informacjami o waszych zestawach i okolicznosciach w jakich ich uzywacie.Pzdr :)

UL to proste.. a średnio ciężki zestaw.. to taki sandacz na lekko czy okoń na ciężko czy jak  B)

Moje średnio ciężkie łowienie to szarpanie główki 12-20g. Natenczas idealnym rozwiązaniem pod moje średnio ciężkie sandacze jest:
kijek na blanku 5S63MXF-B czyli 10lb legend extreme, piekielnie szybki, czuły i szczytowy

do tego niezmiennie od jakiegoś czasu TP 11 2500S obecnie z Varivasem ASBMPT PE 0.6/0.8