grunwald1980 Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2015 (edytowane) Temat Ul sie rozwinal, a nie wszyscy lowia lekko, moze dla rownowagi powstawiaja koledzy swoje ciezsze zestawy.Zmienilem temat z "xh" na srednio-ciezki, gdyz slaby odzew byl.Chlopaki co z wami? Edytowane 21 Sierpnia 2015 przez grunwald1980 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Legend Elite 8,6 25lb +Twin Power SW XG 4000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Ja do niedawna lowilem tylko jednym zestawem, ktory sluzyl mi jako uniwersalny.Byl to przezbrojony kij cormoran xenodon opisany jako 3-18gr , ktorym maksymalnie lowilem 10cm guma z glowka 35 gr , najmniejsza gramatura jaka wisiala na koncu tego zestawu byl 2.5 cm bonito.Warunki nad rzeka (a raczej w moich marzeniach o 90cm + boleniu) przyczynily sie do zmiany zestawu na delikatnie mocniejszy.Teraz operuje kijem, ktory jak sadze da mi szande na walke z wiekszymi rybami.Kijek to sportex black pearl cw 20gr tolerancja 16-30gr, ktorym podbijam 35gr z 12cm guma.Daje tez rade z mniejszymi przynetami, przy czym komfort psychiczny wzrasta.Przy kiju standardowo zauber 4000, ktorego pomimo usilnych prob nie udaje mi sie zakatowac mysle nad zmiana kolowrotka na black cat badz fin nor ( to to samo , jakby nie patrzec zebco).Podzielcie sie prosze informacjami o waszych zestawach i okolicznosciach w jakich ich uzywacie.Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2015 UL to proste.. a średnio ciężki zestaw.. to taki sandacz na lekko czy okoń na ciężko czy jak Moje średnio ciężkie łowienie to szarpanie główki 12-20g. Natenczas idealnym rozwiązaniem pod moje średnio ciężkie sandacze jest:kijek na blanku 5S63MXF-B czyli 10lb legend extreme, piekielnie szybki, czuły i szczytowydo tego niezmiennie od jakiegoś czasu TP 11 2500S obecnie z Varivasem ASBMPT PE 0.6/0.8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi