zbyszekp Opublikowano 9 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2018 Jak woda jeszcze trochę spadnie to próbuj pochodzić za srebrniakiem na Słupi na dolnym odcinku, Zimowiska-Bydlino-Włynkowo. Może i pstrągi bym sobie na razie darował za zimno. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaweł Opublikowano 9 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2018 (edytowane) Odświeżam temat.Wybieram się z rodziną na kilka dni do Ustki i standardowo ze 2-3 poranki będę chciał wykorzystać na ryby.I tu pytanie jak sytuacja nad wodą, czy szykować się na troć, czy może na kropka albo zgoła coś innego?W Ustce od ancla zacznij w górę rzeki,jest parę/naście/fajnych miejscówek Sreberko może się zdarzyć Edytowane 9 Stycznia 2018 przez gaweł 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 9 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2018 To zrobię spacer za trotką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 10 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2018 Myślę, że wizytacja rzeki, w okolicach Bydlina, to Twój obowiązkowy punkt imprezy???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leny Opublikowano 10 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2018 (edytowane) Jako Ustczanin i w Ustce to polecam "od ancla" w górę. Ewentualnie wodnica,ten sam brzeg. Edytowane 10 Stycznia 2018 przez Mik 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sołtys Opublikowano 17 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2018 Podpinam się, wyjeżdżam w niedzielę i może uda się wyrwać na rybki. Co teraz w lipcu najlepiej poćwiczyć, biorę Casty lekko i średni, zastanawiam się nad wypadem na morze za dorszykiem, ale nie wiem czy jest w Ustce szyper godny polecenia? To znazy że jak nie będą brały, to znaczy że nie biorą a nie że fryzjer strzyże ze mnie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 17 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2018 Podpinam się, wyjeżdżam w niedzielę i może uda się wyrwać na rybki. Co teraz w lipcu najlepiej poćwiczyć, biorę Casty lekko i średni, zastanawiam się nad wypadem na morze za dorszykiem, ale nie wiem czy jest w Ustce szyper godny polecenia? To znazy że jak nie będą brały, to znaczy że nie biorą a nie że fryzjer strzyże ze mnie..Jednostka Czarny Kormoran, jedna z lepszych na jakich byłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba1981 Opublikowano 17 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2018 Lipiec to czas srebrnych troci i na tym bym się skupił , dorsze jak biorą to krótkie , możesz próbować okonie w porcie ale po 20 min. jak zapyta Cię 50 osób czy biorą ? Przejdzie Ci ochota na łowienie 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sołtys Opublikowano 17 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2018 (edytowane) Dzięki PumbaRyba1981, jako że w temacie trotki jestem zielony, możesz coś więcej podpowiedzieć?. Przyzwyczajenia znad Buga i Borsuk by procentowały, tam w sezonie ak jest pół metra wolnego między wędkami, to kolejny przychodzący mówi Ooooo jest miejsce to ja się tu zmieszczę. Podobnie z pytaniami czy biorą, więc mi nie straszne.Jaką gramaturę główek zabrać, uwzględniając Słupię. Edytowane 17 Lipca 2018 przez Sołtys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karkoszek Opublikowano 17 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2018 Wczoraj z Rowów płynąłem na dorsza. Szyper wyginał się jak tylko mógł. Złowiłem jednego:) Na całym kutrze lipa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flexx Opublikowano 17 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2018 (edytowane) Jaką gramaturę główek zabrać, uwzględniając Słupię. Na Słupię warto raczej zabrać inne przynęty niż gumy na główkach. No, chyba że na okonie i sandacze w porcie, przy ujściu rzeki do morza, to wtedy tak. Edytowane 17 Lipca 2018 przez Krzysiek Rogalski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ameal Opublikowano 30 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2019 Odświeżę temat, wybieram się za tydzień do Ustki. Na co się nastawić o tej porze roku? Sam myślę o spróbowaniu sił w porcie za okoniem i sandaczem na spinning. Jakie opłaty muszę uiścić? Czy jest sens poszukać belony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 30 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2019 A może Słupia? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ameal Opublikowano 30 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2019 Trocie? Jak się do tego przygotować sprzętowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karkoszek Opublikowano 30 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2019 Może belony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
STREMER Opublikowano 1 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2019 Gdzie się wybrać na jętkę w okolicach Ustki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Jeżyna Opublikowano 4 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2023 Odkopałem ???? jadę w połowie lipca do Ustki. Brać spining? Jak tak to jakie graty i czego i gdzie szukać? Wszelkie podpowiedzi mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 4 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2023 Odkopałem ???? jadę w połowie lipca do Ustki. Brać spining? Jak tak to jakie graty i czego i gdzie szukać? Wszelkie podpowiedzi mile widziane.Słupia, to piękna rzeka. Bydlino o rzut beretem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Jeżyna Opublikowano 4 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2023 Dzięki ze zainteresowałeś się moim pytaniem ale proszę rozwiń myśl czy slang bo nic nie zrozumiałem ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gadget Opublikowano 5 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2023 Dzięki ze zainteresowałeś się moim pytaniem ale proszę rozwiń myśl czy slang bo nic nie zrozumiałem ????W Ustce do morza uchodzi rzeka Słupia. W okresie letnim, wchodzą do niej trocie. Lipiec jest bardzo dobrym okresem. Ryby na pewno będą.Bydlino to miejscowość na trasie Słupsk -Ustka gdzie rzeka płynie w lesie i to jest bardzo dobry odcinek na poranny spacer w wędkę w poszukiwaniu srebrniaka.???? 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Jeżyna Opublikowano 5 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2023 Bardzo dziękuje , myślałem bardziej nad okoniami w porcie ale widzę trzeba zweryfikować plany. Czy na tym odcinku rzeki wystarczy kij 245 długości czy lepiej coś pod 3 metry? Plecionka na trotkę będzie okej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gadget Opublikowano 5 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2023 Bardzo dziękuje , myślałem bardziej nad okoniami w porcie ale widzę trzeba zweryfikować plany. Czy na tym odcinku rzeki wystarczy kij 245 długości czy lepiej coś pod 3 metry? Plecionka na trotkę będzie okej ?Okonie w porcie będą pewniejsze:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba1981 Opublikowano 5 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2023 W porcie masz wode, w rzece dramat 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okonhel Opublikowano 5 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2023 Ostatnio troszkę popadało - może woda się podniesie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Jeżyna Opublikowano 5 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2023 Dziękuję wam za podpowiedzi i te tu i na priv. Raczej jestem skłonny zabrać mocniejsze graty i ruszyć nad rzekę. Okonie mogę sobie połowić zawsze , a poznać kawałek ciekawej rzeki 600km od domu to jednak nie nacodzien można. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi