Skocz do zawartości

Ustka

Czez

Rekomendowane odpowiedzi

Odświeżam temat.

Wybieram się z rodziną na kilka dni do Ustki i standardowo ze 2-3 poranki będę chciał wykorzystać na ryby.

I tu pytanie jak sytuacja nad wodą, czy szykować się na troć, czy może na kropka albo zgoła coś innego?

W Ustce od ancla zacznij w górę rzeki,jest parę/naście/fajnych miejscówek ;)

Sreberko może  się zdarzyć :)

Edytowane przez gaweł
  • Like 1

• 6 miesięcy temu...

Podpinam się, wyjeżdżam w niedzielę i może uda się wyrwać na rybki. Co teraz w lipcu najlepiej poćwiczyć, biorę Casty lekko i średni, zastanawiam się nad wypadem na morze za dorszykiem, ale nie wiem czy jest w Ustce szyper godny polecenia? To znazy że jak nie będą brały, to znaczy że nie biorą a nie że fryzjer strzyże ze mnie..

Podpinam się, wyjeżdżam w niedzielę i może uda się wyrwać na rybki. Co teraz w lipcu najlepiej poćwiczyć, biorę Casty lekko i średni, zastanawiam się nad wypadem na morze za dorszykiem, ale nie wiem czy jest w Ustce szyper godny polecenia? To znazy że jak nie będą brały, to znaczy że nie biorą a nie że fryzjer strzyże ze mnie..

Jednostka Czarny Kormoran, jedna z lepszych na jakich byłem.

Dzięki Pumba

Ryba1981, jako że w temacie trotki jestem zielony, możesz coś więcej podpowiedzieć?. Przyzwyczajenia znad Buga i Borsuk by procentowały, tam w sezonie ak jest pół metra wolnego między wędkami, to kolejny przychodzący mówi Ooooo jest miejsce to ja się tu zmieszczę. Podobnie z pytaniami czy biorą, więc mi nie straszne.

Jaką gramaturę główek zabrać, uwzględniając Słupię.

Edytowane przez Sołtys

Jaką gramaturę główek zabrać, uwzględniając Słupię.

Na Słupię warto raczej zabrać inne przynęty niż gumy na główkach. No, chyba że na okonie i sandacze w porcie, przy ujściu rzeki do morza, to wtedy tak.

Edytowane przez Krzysiek Rogalski
  • Like 1

• 10 miesięcy temu...
  • 4 lata później...

Dzięki ze zainteresowałeś się moim pytaniem ale proszę rozwiń myśl czy slang bo nic nie zrozumiałem ????

W Ustce do morza uchodzi rzeka Słupia. W okresie letnim, wchodzą do niej trocie. Lipiec jest bardzo dobrym okresem. Ryby na pewno będą.

Bydlino to miejscowość na trasie Słupsk -Ustka gdzie rzeka płynie w lesie i to jest bardzo dobry odcinek na poranny spacer w wędkę w poszukiwaniu srebrniaka.????

• Like 4