Okonhel Opublikowano 5 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2023 Dziękuję wam za podpowiedzi i te tu i na priv. Raczej jestem skłonny zabrać mocniejsze graty i ruszyć nad rzekę. Okonie mogę sobie połowić zawsze , a poznać kawałek ciekawej rzeki 600km od domu to jednak nie nacodzien można. W Słupi też pływają okonie i trochę szczupaka... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Jeżyna Opublikowano 20 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2023 A więc byłem. Moja wyprawę można nazwać spacerem w ulewie brzegiem ładnej rzeki. W porcie w ciągu dnia wędkujących nie widać wiec nie wiem czy nic nie bierze czy chętnych brak???? ps. Sama Ustka bardzo mi przypadła do gustu , fajna, zadbana , blisko morza idealna na spacery. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 20 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2023 Można teraz coś połowić między ostrogami w porcie w Ustce? (Oczywiście tylko spinning wchodzi w grę) - na co można liczyć o tej porze. Jakie przynęty? Właśnie zbieram się do wyjazdu . Może ktoś podpowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kraken Opublikowano 28 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja Hej, przeczytałem cały temat, również odkopuje. Będę ostatni tydzień lipca w Ustce. Wnioskuję, że głównie mam dwie opcje spinningowe. Okonie w porcie lub trocie na rzece Słupia. Czy w porcie zdarzają się również sandacze? Mogę zabrać jeden kijek, spinning bardziej pod blachę/Jerka do 60 gram lub wklejke do 20 gram pod gumę, zaliczę dosłownie 2-3 wypady, zastanawiam się, na co bardziej się nastawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamos Opublikowano 28 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja Najlepiej na nic się nie nastawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skorupa13 Opublikowano 28 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja Hej, przeczytałem cały temat, również odkopuje. Będę ostatni tydzień lipca w Ustce. Wnioskuję, że głównie mam dwie opcje spinningowe. Okonie w porcie lub trocie na rzece Słupia. Czy w porcie zdarzają się również sandacze? Mogę zabrać jeden kijek, spinning bardziej pod blachę/Jerka do 60 gram lub wklejke do 20 gram pod gumę, zaliczę dosłownie 2-3 wypady, zastanawiam się, na co bardziej się nastawić. Zostaw kije w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 28 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja (edytowane) Hej, przeczytałem cały temat, również odkopuje. Będę ostatni tydzień lipca w Ustce. Wnioskuję, że głównie mam dwie opcje spinningowe. Okonie w porcie lub trocie na rzece Słupia. Czy w porcie zdarzają się również sandacze? Mogę zabrać jeden kijek, spinning bardziej pod blachę/Jerka do 60 gram lub wklejke do 20 gram pod gumę, zaliczę dosłownie 2-3 wypady, zastanawiam się, na co bardziej się nastawić.Swoją pierwszą troć z rzeki, złowiłem właśnie w Ustce. Dokładnie, w końcówce czerwca. Z mojego punktu widzenia opłacało się . Chociaż...., łatwo nie było.Co dzień rankiem, meldowałem się w okolicy kładki w Bydlinie. Tak na 3-4 godzinki. Przez blisko 9 dni, złowiłem jednego, około 40cm szczupaczka. Doczekałem się brania, w ostatnim dniu pobytu gdy, już całkowicie zrezygnowany, zamierzałem się zawijać, do naszego pensjonatu.Warto walczyć do ostatka https://photos.app.goo.gl/vsE8WpsuzaWMCzT58 Edytowane 28 Maja przez popper 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerrys Opublikowano 28 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja Tylko sreberka !!! Nastaw się na trocie. Wymienione w/w ryby masz koło domu.Dwa czy trzy kilometry rzeki oblecisz w mig ale za to jaka frajda.Tylko jedno walnięcie , pobujanie kijem i bedziesz długo pamiętał .W lipcu małe ryby raczej nie wchodzą . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi