Skocz do zawartości

to i mnie chyba trafi....

Przemsol

Rekomendowane odpowiedzi

miałem na myśli moje odczucia w łapce jak giąłem sam dolnik. wszystko jak wiadomo zależy od konstrukcji no i oczywiście ceny ;)

giąłem MHX'a poppinga - w którymś momencie na tym blanku jest koniec i jak mocniej się nagnie to strzeli, takie bardzo wyczuwalna granica. potem pomacałem nowe NFC - mocy w dolniku jest a kurna gnie się tak że siły w dłoni brak by utrzymać sam goły blank a wrażenie jest takie że można by jeszcze....tylko cena 980 zeta........

na razie będzie kolejna reanimacja ;) tyle że to ostatni połamaniec już z szafy.... co prawda jeszcze chodzi mi po głowie przedłużenie jednej już przezbrojonej wędki tylko na razie muszę się zastanowić co mi to da...

Z tą ceną to różnie bywa,po prostu trzeba wiedzieć co się wymaga od danej konstrukcji i do czego jej użyć.Z taniochy można zrobić naprawdę super kije,jedyny mankament to ,że opis na blanku nie jest już nic znaczący dla ''obeznanych'' i cała konstrukcja nie wzbudza już podziwu...oczywiście do momentu,gdy ktoś taki wezmie ten kijek do ręki.

dlatego z takich "tanich" trzeba wszystko usunąć, oskrobać blank....dać "znawcom" do pomachania....wtedy się zaczynają pytania..o kurcze co to za blank.... :) i najlepsze zdziwione miny jak mają w ręku niby znaną sobie wędkę a zupełnie inną :) ot taki "szpieg z krainy deszczowców" wtedy z takiej wędeczki się robi :)

• 3 tygodnie później...

w trakcie testów jest kolejna reinkarnacja "sandacza na lekko" - jak zakończy się opis to wstawię jakieś fotki....

na tapecie reanimacja uprzednio przerobionej wędki....w moich delikatnie czcigodnych dłoniach się wzięło i skręciło poniżej mocowania kołowrotka i doprowadziło do pęknięcia wzdłużnego blanku na odcinku 3 cm..... przelotki zdjęte, korek oskrobany "opatrunek" założony.... a jako że zamówienie było robione to pojawiła się nowa koncepcja na ten kijek.....cóż....przeróbki reanimacje..... chyba nadszedł czas i na to...

post-60231-0-31145400-1449003319_thumb.jpg

DS821 w minimalistycznej wersji ubrany w torzite....pod casta.... ma współpracować z abu mgxtreme....

sam jestem ciekaw co mi z tego wyjdzie

• Like 1

postaram się..... co prawda nie wiem czy z kilo ale może z gramami ;)

na razie to macham nim tak na sucho po raz nie wiem który i wydaje się być.....kurna mocny.....torzite go nie zmiękczy bo nie takie było założenie.....

co gorsza.........teraz to mam problem w jaki kolor omotek go ubrać....... no jak panna na wydaniu ;)

postępy prac....jakie postępy....nic tylko zbrojenie w dziwne narzędzia ;)

post-60231-0-30342400-1449482138_thumb.jpg

post-60231-0-96430900-1449482153_thumb.jpg

i pierwsza próba....

post-60231-0-17109800-1449482174_thumb.jpg

i w tym momencie mam przerywnik na dumanie.... jak doszlifować dupkę reargripa z reargripem bo jest ciut niecentryczna...

skleić punktowo kropelką i szlifować (toczyć) czy wkleić na blank i dokonać obróbki papierem po wyschnięciu żywicy?

• Like 2

portfel to się najwyżej skończy..... a zima tego roku łagodna więc korzonki łatwo wygrzebać ;)

Pogadamy w lutym... :P .A tak nawiasem mówiąc fajna maszynka,już któryś raz z rzędu się zastanawiam nad jej kupnem (namierzyłem sklep gdzie jest w cenie około 160e z wysyłką do mnie),tylko...tylko musiałbym naprawdę uruchomić ''produkcję'',bo żal jakby stała nieużywana za długo (powiedzmy tak 5-7dni) :D .

Mandrele,uchwyt czy główka pod wiertła piórowe to nie problem w moim przypadku,wystarczy abym pogadał z chłopakami z działu ''metalowego'' na uczelni...wszystko w ramach wymiany usług ;) .

Edytowane przez Paavo

a może tak utworzyć dział pt "obróbka skrawaniem dla wędkarzy" ;)

osprzęt do wszystkiego zbiera się z czasem...jak grzebię przy motocyklu to co jakiś czas dokupuję pojedyncze klucze bo akurat brakuje i tak z jednego kompletu płaskich kluczy się zrobiło ciut więcej. na pewno i do tej zabawki coś przybędzie :)

ważne żeby kierunku z budowa wędki (wędek) nie zejść na budowa profesjonalnego warsztatu ;)

DS 821 skończony w 90%.... zostało zdecydować czy opisywać ręcznie w całości, czy naklejać naklejki i darować sobie ręczne mazanie, a może naklejki i tylko  indywidualny podpis....

długo nie mogłem się zdecydować na kolor omotki i wymyśliłem sobie takie coś:

post-60231-0-86152100-1449851823_thumb.jpg

prowrap 9830 z tipetem z 9300 - w końcu mgxtreme ma dużo czerwonego koloru ;)

a ugięcia wyglądają tak:

25 gram (jeden ciężarek dropshot)

post-60231-0-76876700-1449851914_thumb.jpg

50 gram (dwa ciężarki dropshot)

post-60231-0-75968300-1449851944_thumb.jpg

113 gram (ciężarki dropshot i główki z hakami 2/0)

post-60231-0-07458900-1449851963_thumb.jpg

154 gramy (ciężarki dropshot i główki z hakami 2/0)

post-60231-0-61322700-1449851989_thumb.jpg

250 gram (butelka plastikowa 250ml z wodą)

post-60231-0-46383200-1449852011_thumb.jpg

500 gram (dwie butelki plastikowe 250 ml z wodą)

post-60231-0-83383600-1449852039_thumb.jpg

• Like 1