Przemsol Opublikowano 11 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2015 miałem na myśli moje odczucia w łapce jak giąłem sam dolnik. wszystko jak wiadomo zależy od konstrukcji no i oczywiście ceny giąłem MHX'a poppinga - w którymś momencie na tym blanku jest koniec i jak mocniej się nagnie to strzeli, takie bardzo wyczuwalna granica. potem pomacałem nowe NFC - mocy w dolniku jest a kurna gnie się tak że siły w dłoni brak by utrzymać sam goły blank a wrażenie jest takie że można by jeszcze....tylko cena 980 zeta........na razie będzie kolejna reanimacja tyle że to ostatni połamaniec już z szafy.... co prawda jeszcze chodzi mi po głowie przedłużenie jednej już przezbrojonej wędki tylko na razie muszę się zastanowić co mi to da... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 11 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2015 Z tą ceną to różnie bywa,po prostu trzeba wiedzieć co się wymaga od danej konstrukcji i do czego jej użyć.Z taniochy można zrobić naprawdę super kije,jedyny mankament to ,że opis na blanku nie jest już nic znaczący dla ''obeznanych'' i cała konstrukcja nie wzbudza już podziwu...oczywiście do momentu,gdy ktoś taki wezmie ten kijek do ręki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 12 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 dlatego z takich "tanich" trzeba wszystko usunąć, oskrobać blank....dać "znawcom" do pomachania....wtedy się zaczynają pytania..o kurcze co to za blank.... i najlepsze zdziwione miny jak mają w ręku niby znaną sobie wędkę a zupełnie inną ot taki "szpieg z krainy deszczowców" wtedy z takiej wędeczki się robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 1 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 w trakcie testów jest kolejna reinkarnacja "sandacza na lekko" - jak zakończy się opis to wstawię jakieś fotki....na tapecie reanimacja uprzednio przerobionej wędki....w moich delikatnie czcigodnych dłoniach się wzięło i skręciło poniżej mocowania kołowrotka i doprowadziło do pęknięcia wzdłużnego blanku na odcinku 3 cm..... przelotki zdjęte, korek oskrobany "opatrunek" założony.... a jako że zamówienie było robione to pojawiła się nowa koncepcja na ten kijek.....cóż....przeróbki reanimacje..... chyba nadszedł czas i na to... DS821 w minimalistycznej wersji ubrany w torzite....pod casta.... ma współpracować z abu mgxtreme....sam jestem ciekaw co mi z tego wyjdzie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 1 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 Może ktoś w końcu wrzuci jakieś porządne zdjęcia ugięcia jednego z tych DS podpisane ile ''kilo'' wisi na końcu linki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 1 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 postaram się..... co prawda nie wiem czy z kilo ale może z gramami na razie to macham nim tak na sucho po raz nie wiem który i wydaje się być.....kurna mocny.....torzite go nie zmiękczy bo nie takie było założenie.....co gorsza.........teraz to mam problem w jaki kolor omotek go ubrać....... no jak panna na wydaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 7 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 postępy prac....jakie postępy....nic tylko zbrojenie w dziwne narzędzia i pierwsza próba.... i w tym momencie mam przerywnik na dumanie.... jak doszlifować dupkę reargripa z reargripem bo jest ciut niecentryczna...skleić punktowo kropelką i szlifować (toczyć) czy wkleić na blank i dokonać obróbki papierem po wyschnięciu żywicy? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 7 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 No teraz to juz sie robi pracownia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 7 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 Maszynka fajna, bedziesz zadowolony Jeszcze troche dodatkowego osprzetu do niej dokupisz i bedzie chulac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 7 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 kręci się zacnie...a osprzętu to można całą furę dokupić tylko żeby nie popaść w kolekcjonerstwo "ślusarskie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 7 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 Jak zaczniesz toczyc bardziej skomlikowane elementy, to zdecydowanie pare rzeczy dokupisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 7 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 no to już mnie intryguje jakich....zdradź mnie jakiż to, zdradź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 7 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 Np. do zabudowanych uchwytow, gdzie czasami grubosc elementow jest okolo 2mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 7 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 żebym ja skończył to co zacząłem zanim rozgrzebię kolejne wędki......to będzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmatt Opublikowano 7 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 żebym ja skończył to co zacząłem zanim rozgrzebię kolejne wędki......to będzie dobrze I zeby portfel to wytrzymal .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 7 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 portfel to się najwyżej skończy..... a zima tego roku łagodna więc korzonki łatwo wygrzebać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 7 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 portfel to się najwyżej skończy..... a zima tego roku łagodna więc korzonki łatwo wygrzebać Pogadamy w lutym... .A tak nawiasem mówiąc fajna maszynka,już któryś raz z rzędu się zastanawiam nad jej kupnem (namierzyłem sklep gdzie jest w cenie około 160e z wysyłką do mnie),tylko...tylko musiałbym naprawdę uruchomić ''produkcję'',bo żal jakby stała nieużywana za długo (powiedzmy tak 5-7dni) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmatt Opublikowano 8 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2015 Do tych 160e trzeba niestety doliczyc jeszcze jako minimum mandrele i uchwyt samocentrujacy.. :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 8 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2015 (edytowane) Mandrele,uchwyt czy główka pod wiertła piórowe to nie problem w moim przypadku,wystarczy abym pogadał z chłopakami z działu ''metalowego'' na uczelni...wszystko w ramach wymiany usług . Edytowane 8 Grudnia 2015 przez Paavo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 8 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2015 a może tak utworzyć dział pt "obróbka skrawaniem dla wędkarzy" osprzęt do wszystkiego zbiera się z czasem...jak grzebię przy motocyklu to co jakiś czas dokupuję pojedyncze klucze bo akurat brakuje i tak z jednego kompletu płaskich kluczy się zrobiło ciut więcej. na pewno i do tej zabawki coś przybędzie ważne żeby kierunku z budowa wędki (wędek) nie zejść na budowa profesjonalnego warsztatu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 8 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2015 Temat nowy to moze byc, caly dzial to juz troche zbyt duzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 8 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2015 noooo dobraaaa się rozpędziłem a tak dziś z nauki toczenia: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 9 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2015 cierpiąc na bezsenność przymusową poskładałem trochę tego DS'atak na szybko bez "doczyszczenia" 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 11 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 DS 821 skończony w 90%.... zostało zdecydować czy opisywać ręcznie w całości, czy naklejać naklejki i darować sobie ręczne mazanie, a może naklejki i tylko indywidualny podpis....długo nie mogłem się zdecydować na kolor omotki i wymyśliłem sobie takie coś: prowrap 9830 z tipetem z 9300 - w końcu mgxtreme ma dużo czerwonego koloru a ugięcia wyglądają tak:25 gram (jeden ciężarek dropshot)50 gram (dwa ciężarki dropshot)113 gram (ciężarki dropshot i główki z hakami 2/0)154 gramy (ciężarki dropshot i główki z hakami 2/0)250 gram (butelka plastikowa 250ml z wodą)500 gram (dwie butelki plastikowe 250 ml z wodą) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRIspin Opublikowano 11 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 Przepraszam ale jak byś mógł wstawić to pierwsze zdjęcie z omotkami trochę lepszej jakości to będzie ekstra . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi