Skocz do zawartości

to i mnie chyba trafi....

Przemsol

Rekomendowane odpowiedzi

TroutFan    http://www.megamajster.pl/uchwyt-tokarski-proxxon-3-szczekowy-centrujacy-do-db-250.php

ten faktycznie odlew cynku ale widziałem gdzieś (pijany nie pomnę) jakiś alucośtam....

ozzi to malutkie jest i leciutkie....ale cena nie nastraja do budowania z tego suszarki... lepiej dołożyć parę groszy i kupić suszareczkę

• 2 tygodnie później...

na szybko....i lekkie rozczarowanie..... uchwyt 4ro szczękowy jest plastikowy (a takiej informacji w opisie przedmiotu nie było) natomiast uchwyt "wiertarkowy" jest metalowy....w sklepie był też 3 szczękowy z info że ze stopu alu...tyle że 4 ponoć lepiej niż 3 ;)

attachicon.gif2015-12-23-1471.jpg

Bardzo przydatny zakup :) Napewno skorzystasz :)

Co do 3 szczekowego to faktycznie jest metalowy, ja wlasnie taki zakupilem.

Nie mam porownania jak sie onrabia z 4 szczekowym, ale na tym 3 szczekowym jak narazie moge zrobic wszystko co sobie zaplanowalem :)

• 5 tygodni później...

no skąd kolega wiedział?? a może znasz ten blank i wiesz jak się zachowuje? pomimo bardzo delikatnego opisu zaskoczył mnie sporym zapasem mocy w dole i fajnym ciepłym ugięciem. powieszone 14 gram na szczycie też nie zgięło do ziemi blanku ale to nie będzie już do łowienia...

no skąd kolega wiedział?? a może znasz ten blank i wiesz jak się zachowuje? pomimo bardzo delikatnego opisu zaskoczył mnie sporym zapasem mocy w dole i fajnym ciepłym ugięciem. powieszone 14 gram na szczycie też nie zgięło do ziemi blanku ale to nie będzie już do łowienia...

Właśnie tylko słyszałem o tym blanku pod takie zastosowanie, ale w rękach nie miałem :(

no to zobaczymy jak się będzie zachowywał...bo nie ukrywam, że przy okazji szukania kijka do łowienia okoni zastanawiam się nad ewentualną próbą łowienia tych ryb z wysypką kolorową ;) też castem....

a że nie ma to jak dobrze zacząć dzień.....

post-60231-0-38626600-1455354050_thumb.jpg

jedno co już mogę powiedzieć to mój blank ma 4 kręgosłupy....przy wyginaniu części szczytowej dwa względem siebie ok 120 stopni i w dolnej części podobnie ale dolne są przesunięte względem górnych o jakieś 30 - 40 stopni....