Przemsol Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2016 light baitcasting w miarę opanowany, a że podczas deszczu dzieci się nudzą i gdy nie ma w domu....rodziny to....pod nóż poszedł okoniowy kijek w sumie tylko dlatego, że ciekawi mnie jak będą wyglądały napisy kolorowym tuszem na białym tle pod kolor omotki.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 light baitcasting w miarę opanowany, a że podczas deszczu dzieci się nudzą i gdy nie ma w domu....rodziny to....2016-04-17-1599.jpgpod nóż poszedł okoniowy kijek w sumie tylko dlatego, że ciekawi mnie jak będą wyglądały napisy kolorowym tuszem na białym tle pod kolor omotki.... Daiwę tak ''zmęczyłeś'' na żywca... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 pocierałem.....obracałem....rżnąłem....znów pocierałem.....a teraz "namaszczam"...mam nadzieję, że przeżyje te moje "pieszczoty" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2016 zdjęcia na szybko z telefonu przed lakierem..... komentarze jakieś by się zdały bo jak na razie sam się nie mogę zdecydować..... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Napisy super, podkład "biały" niekoniecznie. Może w całości wyglada to ładniej ale w przybliżeniu jakoś mi sie nie widzi. Gdyby "białe" było tylko obramowką (pogrubieniem) samych liter to byłoby OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2016 A mi tam sie bialy podoba 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2016 no toście doradzili się jeszcze obaczy jak to będzie pod lakierem się układać.... najwyżej się zedrze i opisze od nowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Zrób fotkę z takiej odległości od kija aby pokazać cały uchwyt i rękojeść. Może w całości bedzie to wszystko grało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 no to polakierowałem.....i wygląda to tak.... korek pociągnięty corkseal'em mocno pociemniał i zżółknął...pomimo szpachlowania impregnacja "wyciągnęła" dużo ciemnych żył z korka przez co wydaje się teraz bardzo stary...natomiast biały kolor pod lakierem w świetle dziennym łapie odcień kremowy lub jak kto woli to ecru.odcień jest tym bardziej intensywny im oświetlenie jest cieplejsze - pod zwykłą zimną jarzeniówką prawie go nie widać.kolejna sprawa to rozpływanie się tuszu pod lakierem... biały tusz pod tym lakierem zachowuje się obojętnie, użyty przeze mnie carmin pod lakierem delikatnie zaczął się rozpływać dając rozmycie konturów opisu i w sumie wygląda to ciekawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Daj fote tego rozmytego napisu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Nie wyglada to źle ale ... Jakoś ten "biały" tak wrzucony na kija bezładnie. Cholera, nie pasi z niczym. Może gdybyś przed foregripem "dorzucił" coś białego do kontrastu to jakoś zamknęło by się to w jedną całość z rękojeścią. Nawet tippetsy na omotkach w białym kolorze zrobiły by robotę. Choćby przy złączu i oczku do mocowania przynęty. Jest jeszcze może inna opcja o której nie wiemy. Do tego zestawu masz "bialutki" młynek np. w kolorze białej perły. Wtedy to zagra na "stówę". Biały podkład jaką farbą robiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Spokojnie, przyjdzie zima to caly blank pomaluje na bialo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 biały to przede wszystkim taki eksperyment kolorystyczny dotyczący opisu wędki innym kolorem niż biały....ot chciałem to zobaczyć. a kołowrotek faktycznie miał być do tego biały i to z giełdy z forum......ale się już chyba był i sprzedał...... :/wędka teraz musi troszkę połowić, przejść testy ale jest duże prawdopodobieństwo że ten korek zostanie wymieniony....wtedy pewnie zniknie też białe lub pojawi się w innej formie..... no lekko to ta wędka nie ma a rozmyty napis wygląda tak: jak bym miał malować cały blank na biało to bym kupił gotowca 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 hehehe tez mam taka testowa wedke co to ja przerabiam juz pewnie z czwarty raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 o to dobrze że nie tylko mi odbija i przerabiam przerabiane na jeszcze inne by potem znów przerobić..... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 7 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2016 trafił do mnie team dragon w celu przezbrojenia i wymiany oryginalnej wklejki - "było bez widocznego miejsca wklejenia", skrócenie fore grip'u i wymiana przelotek na KR'y...oznaczenia oryginalne zostały, omotka w stylu oryginału - czarna ze złotym tipetem. ubrane w srebrne alconite plus torzite w tytanie jako tiptop.po przeróbce wędka zyskała na szybkości nie tracąc przy tym fajnego "miękkiego" ugięcia okoniowego...testy będą w weekend tylko nie wiem czy jeszcze ja czy już właściciel wędki oryginalnie opisana 1-7g, po przezbrojeniu optymalny zakres pracy to od 2 do maks 6 gram łącznej masy (główka z gumą). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2016 (edytowane) MHX S842- uzupełnienie którego szukałem:uzbrojony na lekko w torzite nitka plum prowrapkijek obłowiony. sparowany z mgxtreme z płytką szpulką, z której wyjąłem dwa "bloczki". ładnie trzyma rybki, bardzo fajnie się ładuje a max co może to 10 gram ołowiu plus 7 cm guma - rzuca i podbija ale już mniej agresywnie. optymalne 5-7 gram plus 5 - 7 cm i to jest to czego potrzebowałem. Dragon millenium do przeróbki totalnej (wymiana wklejki, przelotek, uchwytu, rękojeści), opis został taki jaki był na oryginale. uzbrojona w fuji alconite KR plus torzite na szczycie, omotka fishhawk dark teal ze wstawkami z prowrap pearl.rękojeść to czarny DPS fuji, czarna pianka, czarne pierścionki Edytowane 5 Sierpnia 2016 przez Przemsol 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2016 nowe wcielenie spina, który w zasadzie był totalnie nie używany.... a z przelotkami do góry całkiem fajne się sprawuje z ciekawości uzbrojony "gęsto"....może znacznie więcej rzucić niż te 18 gram.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Kurcze ostatnio miałem troszke podobnie tzn. 2 kijki uzbrojone pod spinna sprzedałem i kupiłem takie samiutkie blanki w celu zrobienia kijków castingowych...jeden już jakiś czas temu skończony i w porównaniu do spinningowej wersji wymiata pod kazym względem,drugi czeka na komponenty i będzie robiony na dniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2016 mnie nadal zadziwia to w jaki sposób uzbrojenie pod multiplikator "zmienia" blanki.... czasami wydaje się że zupełnie co innego trzyma się w ręku - i nie mam na myśli kołowrotka/multika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 11 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2016 przyszło troszkę drobiazgów.....co by wieczorami się nie nudzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 11 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2016 Co to za fluo pomarańcz nitka? Color Fast z Pro Wrap czy cos innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 11 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2016 tak, color fast z pro wrapa 225. w użyciu jako "jednonitkowy" tipet wcale nie jest taka fluo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 12 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2016 tak, color fast z pro wrapa 225. w użyciu jako "jednonitkowy" tipet wcale nie jest taka fluo... ---------------Jak bedziesz miał fotki to wrzuć. Potrzebuje taką i chętnie zobaczę jak to wyglada po lakierze. Jak ci zostanie to chętnie odkupię jakas ilość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 12 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2016 tak wygląda przy różnych czasach naświetlania i czułości.nić główna to Pro Wrap nylon 449 bez color preservera.na żywo też efektu "fluo" nie widać.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi