Przemsol Opublikowano 22 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2016 master mind był super! niby proste a tyle emocji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 22 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2016 Moze i tak. Ja podpisałbym to: " Fishing is all in my mind". Może "Byku" coś doradzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 22 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2016 eee mi tam w głowie jeszcze coś oprócz wędkarstwa siedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 22 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2016 Napis ten z wedki, jak najbardziej prawidlowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 23 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2016 Napis ten z wedki, jak najbardziej prawidlowy Ale gdzie tam! W jakim umyśle wędkarstwo całe się pomieści? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 23 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2016 eee mi tam w głowie jeszcze coś oprócz wędkarstwa siedzi Mnie też. Taki opis to już tylko dla odważnych. Stad juz tylko krok do ostatnio modnego fanatyzmu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 18 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 cast podlodowy miało być na bogato i fajnie a że udało się "przygarnąć" połamańca to wędka ice vertical jig skończona....zobaczymy czy zleceniodawca zaakceptuje...zakres przeróbek....skrócenie rear gripa i skrócenie rękojeści, skrócenie fore i zmiana pierścienia na fore (kolor gun smoke a wygląda jak ciemno szary), szlifowanie pręta węglowego do uzyskania odpowiedniego ugięcia i mocy (ML) do średnich blaszek.uzbrojenie w Torzite w spirali - konieczność zostawienia na szycie 12 mm odcinka do montowania kiwoka.omotka czarna ze srebrnym tipetem plus jeden oplot czerwonego metalika na pierwszej przelotce. kolorystyka miała pasować do aldebarana...i chyba się udało długość całkowita 81,5 cmdługość rękojeści 24 cmtesty przeprowadzone ale tylko w akwarium paletki na blaszki nie reagują.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 18 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 Korek przekombinowany. Lepiej było czarną pianę dać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 18 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 korek jest adaptowany z tego:http://kuyingmalaysia.weebly.com/uploads/5/1/4/2/51422561/2477866_orig.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 18 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 Ładny. Jak podkolanówki cheerleaderek. ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszannopol13 Opublikowano 18 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 Nie za szybka ta spirala ? Wysłane z mojego H60-L04 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 18 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 fakt jest szybka ale dokładnie ustawiona na "żywym organizmie"... a przy tej "mocy" w zupełności wystarczające. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 18 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 Ciekawy projekt, daj znac jak bedzie z obmarzaniem przelotek jak juz potestujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 18 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 no nie będzie mi osobiście dane testować.....ale obmarzanie torzite'ów mam przetestowane na 3,5 przy minus 1. byłem bardzo mile zaskoczony bo drożność zachowywały dłużej niż 4,5 alconite... w tym "wędzisku" zacząłem od 6 potem 3x5,5 i dwie ostatnie to 5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 18 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 A jakie obserwacje poczyniłeś i wnioski wyciągnąłeś z obmarzaniem SIC-ów?Ja byłem zaskoczony! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 18 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 sic-ki mam przy jednej podlodówce ale w rozmiarze raczej dużym i też dają radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 24 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2017 tym razem wyzwanie było inne wędka raz, że miała być odświeżona - oskrobana, ze zmienionymi przelotkami, zmienioną wklejką, to jeszcze miała w końcowym rozrachunku wyjść mega szybka z ciężarem rzutowym do 4 gram....zastosowanie tylko do żyłki 0,12 do maksymalnie 0,14....wyszpachlowana na nowo rękojeść korkowa - niestety niektóre ciemne miejsca wychodzą ale wędka była dość mocno używana i korek dość głęboko miał ciemne plamki....przelotki minimy zakończone torzite'm 3,5nitka pro wrap tiger 2001po lakierowaniu wychodzi prawie całkowicie czarna.....może w pełnym słońcu będzie inaczej...oczywiście kilka literek w opisie się pojawiło przy obecnej pogodzie testy mogą nastąpić szybciej niż się spodziewałem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 24 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2017 Opisik miazga zwala z nóg, nie lubię odręcznych opisów blanków, ale taki to bym zdecydowanie chciał.Czym szpachlowałeś korek,bawiłem się trochę ze szpachlowaniem korka w swoich starych wędkach ,i czarne też przebija miejscami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 24 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2017 szpachla to Elmer's WoodFiller kolor Golden Oak wyciskana z tuby 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 24 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2017 szpachla to Elmer's WoodFiller kolor Golden Oak wyciskana z tubyCiężko dostać w rozsądnych pieniądzach , gdzie kupujesz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 24 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2017 Korek jak jest słabej jakości to cudów z niego nie zrobisz. Ja jak odświeżam rękojeści to najpierw myje go szczotką i mydłem (w płynie) pod bieżącą wodą szczotką, później wydrapuję wszystkie słabą i starą szpachlówkę, czekam aż wszystko dobrze wyschnie i wtedy szlifuje lekko na maszynie. Później szpachluje, szlifuje i jeżeli jest OK to po kompresorze (lub odkurzaczu) maluje Cork Seal-em. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 25 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 ju Ciężko dostać w rozsądnych pieniądzach , gdzie kupujesz ?już nie pamiętam gdzie kupiłem ale tanio niestety nie było.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 25 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 Korek jak jest słabej jakości to cudów z niego nie zrobisz.Ja jak odświeżam rękojeści to najpierw myje go szczotką i mydłem (w płynie) pod bieżącą wodą szczotką, później wydrapuję wszystkie słabą i starą szpachlówkę, czekam aż wszystko dobrze wyschnie i wtedy szlifuje lekko na maszynie. Później szpachluje, szlifuje i jeżeli jest OK to po kompresorze (lub odkurzaczu) maluje Cork Seal-em.prawie dokładnie tak zrobiłem.... było szorowane, szlifowane "drapane" szpachlowane szlifowane i dopiero zabezpieczane......efekt i tak jest jak dzień do nocy jak to wyglądało a wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 25 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 (edytowane) A czego nie wymieniłeś całego korka? Za drogi szpas? Stare korki były baaaaaardzo słabej jakości i po tak długim czasie użytkowania wyglądają tak jak ten. Normalna rzecz. Tylko wymiana na new może polepszyć efekt, innej opcji nie ma. Sama szpachla (jak u ciebie na fotce i na wielu tanich kijach Jaxon, Dragon, inne) wyglada tragicznie. Lepiej już mieć wyjeb**** korek i wygląd rustical czy vintage handle. Napisz jeszcze czym tak ładnie podpisujesz bo nie pamietam. Stalówka? Szlifujesz ją jakoś aby tak cienko pisała? Nie drapie blanku? Matowisz czymś blank przed opisem aby tusz nie spływał?Napis jest idealo. Piszesz go jednym ciągiem czy litera (wyraz) po literze robiąc przerwy na "zatankowanie"? Edytowane 25 Lutego 2017 przez trout master Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 26 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 IMG_20170221_205745.jpgnitka pro wrap tiger 2001po lakierowaniu wychodzi prawie całkowicie czarna.....może w pełnym słońcu będzie inaczej...IMG_20170224_154647.jpg cyknij fotkę tej omotki w pełnym słońcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi