Skocz do zawartości

to i mnie chyba trafi....

Przemsol

Rekomendowane odpowiedzi

bez przesady, że wykasował....nam zabrakło jednego okonia  żeby wygrać :) poza tym trochę szczęścia i byłoby zupełnie inaczej....jeden ładny bolek odbił mi się od wabia ;)

w sobotę bolenie ładnie brały, a w niedzielę pogoda się nieco zmieniła....efekt....wygrały 4 bolki, gdzie w sobotę można było ich złowić i 7 sztuk.....

• 1 miesiąc temu...

tym czasem ukręciłem takiego mocarza :) EPS78MHXF-MHX

czyli 20 funtów w dole i 9-23 gramy c.w. 

post-60231-0-85682800-1505201839_thumb.jpg

post-60231-0-43611800-1505201855_thumb.jpg

post-60231-0-97308300-1505201869_thumb.jpg

kolorystyka zgodnie z życzeniem celowana pod stradic'a

blank szybki z dużym zapasem mocy ale nie kołkowaty, fajny mięsisty.

wędka uzbrojona minimalistycznie skss i but z pianki matagi, przelotki SiC w tytanie.

czerwony tipet z czerwonej nici justace.

• Like 2

• 2 tygodnie później...

takie przeróbki:

inazuma przerobiona na wklejkę z SiC'ami po oskrobaniu i polerce :)

post-60231-0-53119500-1506463803_thumb.jpg

post-60231-0-03101700-1506463817_thumb.jpg

St.Croix 3S66LF oskrobany skrócony przerobiony na szybką wklejkę uzbrojony w minimy plus torzite na szczyt. niesamowita zmiana po zdjęciu ciężkich oryginalnie montowanych przelotek, po oskrobaniu z grubej warstwy lakieru i skróceniu jakby się trzymało inny produkt w ręku... rękojeść została oryginalna a całość wyszła ok 73 gram przy długości 190 cm

post-60231-0-26950800-1506464466_thumb.jpg

post-60231-0-99220000-1506464507_thumb.jpg

• Like 2

Arku to dwa różne kije, jeden to inazuma - mocniejsza wersja zandera, drugi to StC.

inazuma dostała SiC-i od 20tki do 4ki

StC PBay od 16tki  do 3ki.

wklejki były cięte od góry i od doły żeby dobrać odpowiednią średnicę a następnie toczone żeby uzyskać oczekiwaną akcję i zbieżność.

nie mierzyłem dokładnie ile cm ostatecznie miały same wklejki.

Inazuma dostała czarne omotki

StC granatowe.

toczenie od dołu musi być na miarę blanku - tu dokładne pomiary "syfmiarką"

góra zgodnie z oczekiwaniami - tzn pod konkretny zakres gramatury i "szybkości". toczę wstępnie - wedle poprzednio wytoczonych szczytów, następnie podpinam odpowiednie gramatury i określam ile trzeba jeszcze dotoczyć. podczas całego procesu trzeba też pilnować zachowania ugięcia żeby szczytówka nie zrobiła się kwadratowa. tak to mniej więcej wygląda. dlatego z jednego blanku można uzyskać różne wędki - o różnym zakresie roboczym (c.w) przy zachowanej mocy w dole, chyba że blank będzie też cięty od dołu....ale to już inna bajka :)

mam nadzieję, że napisałem zrozumiale :)

• 4 tygodnie później...

puzzle o 100 000 części masz na myśli???? to zadanie oczywiście ;)

a po głowie mi chodzi dla odmiany stonowanych lub ascetycznych wersji kijków taki troszkę kapiący urozmaiceniami projekt ;) taki troszkę pierścionków troszkę carbonu.... "odpust" taki ;) chcę się zmierzyć z "biżuterią"

• Like 3