MARIUSZ 69 Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Teraz dokładnie zobaczyłem ,to niedaleko koryta Wieprza tam gdzie połowili ostatnio na zawodach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2017 23go były właśnie zawody - to ten największy na zawodach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2017 A znajomy i tak boleniami wszystkich wykasował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2017 bez przesady, że wykasował....nam zabrakło jednego okonia żeby wygrać poza tym trochę szczęścia i byłoby zupełnie inaczej....jeden ładny bolek odbił mi się od wabia w sobotę bolenie ładnie brały, a w niedzielę pogoda się nieco zmieniła....efekt....wygrały 4 bolki, gdzie w sobotę można było ich złowić i 7 sztuk..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Tak to bywa na zawodach ,gdzie oprócz umiejętności trzeba jeszcze mieć szczęście.Ale szczupal ładny ,szczególnie o tej porze roku.Oby następnym razem nie zabrakło tego jednego okonia . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 7 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2017 żeby nie było, że nie poszerzam swoich doświadczeń... bo kręci się coś od czasu do czasu ale tym razem taką oto nitkę będę próbował.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 11 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2017 Przemku a czemu nie pokazałeś tej "szpady" którą ostatnio machałeś w przystani?Piękna była...i to ugięcie...ochom i achom nie było końca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 12 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2017 Marcin była ty jej prezentacja http://jerkbait.pl/topic/62181-to-i-mnie-chyba-trafi/page-16#entry2127526z tymi ochami to już nie przesadzaj....ale faktem jest, że zostałem pozbawiony narzędzia i trzeba zrobić nowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 12 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2017 tym czasem ukręciłem takiego mocarza EPS78MHXF-MHXczyli 20 funtów w dole i 9-23 gramy c.w. kolorystyka zgodnie z życzeniem celowana pod stradic'ablank szybki z dużym zapasem mocy ale nie kołkowaty, fajny mięsisty.wędka uzbrojona minimalistycznie skss i but z pianki matagi, przelotki SiC w tytanie.czerwony tipet z czerwonej nici justace. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 13 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2017 Jakie gramatury powinien ogarnac Twoim zdaniem? Troche myslalem o tym blanku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 13 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2017 myślę że do 30 gram powinien dawać radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 26 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2017 takie przeróbki:inazuma przerobiona na wklejkę z SiC'ami po oskrobaniu i polerce St.Croix 3S66LF oskrobany skrócony przerobiony na szybką wklejkę uzbrojony w minimy plus torzite na szczyt. niesamowita zmiana po zdjęciu ciężkich oryginalnie montowanych przelotek, po oskrobaniu z grubej warstwy lakieru i skróceniu jakby się trzymało inny produkt w ręku... rękojeść została oryginalna a całość wyszła ok 73 gram przy długości 190 cm 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 27 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2017 (edytowane) A co ma opis "Inazuma" do St Croix? Jakie parametry kija? Sama wklejka długa? Jaki set przelotek wsadziłeś?Czy to dwa różne kije (pierwsze omotki maja chyba inny kolor)? Edytowane 27 Września 2017 przez trout master Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 27 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2017 Arku to dwa różne kije, jeden to inazuma - mocniejsza wersja zandera, drugi to StC.inazuma dostała SiC-i od 20tki do 4kiStC PBay od 16tki do 3ki.wklejki były cięte od góry i od doły żeby dobrać odpowiednią średnicę a następnie toczone żeby uzyskać oczekiwaną akcję i zbieżność.nie mierzyłem dokładnie ile cm ostatecznie miały same wklejki.Inazuma dostała czarne omotkiStC granatowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 27 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2017 No tak. Tak myślałem i się nie myliłem. Toczysz z pełnego pręta czy już ze szczytówki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 27 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2017 nie mam dobrego źródła na pręty. toczę szczytówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 28 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2017 "nie mam dobrego źródła na pręty. toczę szczytówki".Ale tak "z ręki" na oko? Czy masz jakiś wzornik czy nastawną prowadnicę żeby stożek wyszedł o idealnych bokach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 28 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2017 toczenie od dołu musi być na miarę blanku - tu dokładne pomiary "syfmiarką"góra zgodnie z oczekiwaniami - tzn pod konkretny zakres gramatury i "szybkości". toczę wstępnie - wedle poprzednio wytoczonych szczytów, następnie podpinam odpowiednie gramatury i określam ile trzeba jeszcze dotoczyć. podczas całego procesu trzeba też pilnować zachowania ugięcia żeby szczytówka nie zrobiła się kwadratowa. tak to mniej więcej wygląda. dlatego z jednego blanku można uzyskać różne wędki - o różnym zakresie roboczym (c.w) przy zachowanej mocy w dole, chyba że blank będzie też cięty od dołu....ale to już inna bajka mam nadzieję, że napisałem zrozumiale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 22 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2017 A co tam na warsztacie Przemku, nic się nie dzieje,czy taki zap.....ol,że nie ma czasu na fotki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 24 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 na fotki Marcinie czasu nie było.....od razu pozabierali to co ukręciłem teraz troszkę ogarniam inne tematy ale jeżeli dojedzie do mnie zza wielkiej wody blank to mam pewną koncepcję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 (edytowane) A co tam się szykuje nowego?Będę miał dla Ciebie zadanie na długie, zimowe wieczory. Edytowane 24 Października 2017 przez cyprys19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 24 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 puzzle o 100 000 części masz na myśli???? to zadanie oczywiście a po głowie mi chodzi dla odmiany stonowanych lub ascetycznych wersji kijków taki troszkę kapiący urozmaiceniami projekt taki troszkę pierścionków troszkę carbonu.... "odpust" taki chcę się zmierzyć z "biżuterią" 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 25 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2017 Przemku bo wędki nie tylko mają być narzędziem ale mają również cieszyć oko jeśli mogą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 25 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2017 Święte słowa Paweł[emoji106][emoji4]Przemek kolejny UL się będzie kręcił ? Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 25 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2017 Paweł tak, wiem ty lubisz kolorowe wędki pod warunkiem, że są czarne Mariusz taki zamiar jest żeby zrobić UL do woblera i coś pod duże gumy na główkach 30 - 35 gram.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi