Skocz do zawartości

to i mnie chyba trafi....

Przemsol

Rekomendowane odpowiedzi

jeden kolega zadał mi trudne pytanie....inaczej nie umiem odpowiedzieć jak pokazać w akcji ;)

suzuki 3lb-PRO, dwa multiki: daiwa ss air ze zmienionymi łożyskami, plecionka PE0,4 ok 130 metrów na szpuli, shimano aldebaran bfs xg z plecionką PE0,3 150 metrów na szpuli. przynęty wybrane przypadkowe tak by zejść z wagą do ok 1.5 grama - do łowienia lżej mam stałą szpulę.

kręciłem korbką na tyle wolno żeby można było policzyć obroty i oszacować odległości. wagi poszczególnych wabi podane w "produkcji" ;)

mam nadzieję Tomku, że coś to wyjaśni :)

PS data w kamerce nie przestawiona.....materiał nakręcony dziś :)

Edytowane przez Przemsol
  • Like 3

• 3 tygodnie później...

najszybciej zmontowana wędka ;) podczas wizyty kolegi z forum... testy mają być przeprowadzone jeszcze ponoć w tym tygodniu (nie wliczając weekendu) ;)

post-60231-0-28237700-1516745936_thumb.jpg

post-60231-0-76326300-1516745957_thumb.jpg

tym razem bez opisów tipetów i innych wyróżników ;) za to praktyczna wymiana szczytówki ("blank" łączony na "spigot" z rękojeścią)....

oby ryby dopisały :D

• Like 2

Dzięki Przemek za pokazówkę. Jak się okazuje miałem uzasadnione obawy co do dolnych granic wagowych.

Na spotkaniu chyba rzucaliśmy 2,5g i wtedy wpadł mi do głowy mega pomysł co by skręcić sobie na tym blanku kijaszek który będzie w komforcie obsługiwał zakres 1-1,5g. Średnica tipa wskazuje jednak, że poniżej 2g da radę ale tylko technicznie. Podobno nowe dłuższe blanki Suzi mają mniejszy Tip tak więc należało by przyjąć że komfort na dole się zwiększy.

W między czasie trochę się zmieniło i uległem namowom odnośnie wyboru blanku na ULXF 6'6 z rodzimej produkcji. Mam nadzieję, że na dniach go będę miał już gotowego więc nie omieszkam coś o nim skrobnąć bo ochy achy były kierowane pod jego adresem.

Jak poczyniłem jakieś babole logiczno-stylistyczno-byle jakie to wybaczcie ale krótką noc miałem i kawa jeszcze się parzy :)

• Like 1

• 1 miesiąc temu...

ryby sobie łowię :P

a wędki robię jeno nic nowego czy innowacyjnego nie ma do pokazania to co będę zanudzał potencjalnych gości ;)

ba... nawet takiemu jednemu Twórcy spod znaku silikonu miałem oddać po drobnej przeróbce ale.... tak mi się blank spodobał, że mu nie oddałem i pociąłem go pod swoje zastosowanie  :ph34r:  :D  grunt to mieć fajnych kolegów, którzy chcą się dzielić tym co fajne  B)

aaa i jeszcze jedno....ja zarost noszę od przed wojny i ogolić się nie dam!  ;)  :P

Edytowane przez Przemsol
  • Like 4

ryby sobie łowię :P

a wędki robię jeno nic nowego czy innowacyjnego nie ma do pokazania to co będę zanudzał potencjalnych gości ;)

ba... nawet takiemu jednemu Twórcy spod znaku silikonu miałem oddać po drobnej przeróbce ale.... tak mi się blank spodobał, że mu nie oddałem i pociąłem go pod swoje zastosowanie  :ph34r:  :D  grunt to mieć fajnych kolegów, którzy chcą się dzielić tym co fajne  B)

aaa i jeszcze jedno....ja zarost noszę od przed wojny i ogolić się nie dam!  ;)  :P

Jakie zanudzanie. Wedki prosimy, albo ban  :D  :D  :D

• Like 5