paawelek83 Opublikowano 8 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2018 Przemku a maj tuż tuż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 26 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2018 Paweł dziś był... powiedział, że do du... i wszystko do darcia....miało być tak:a teraz jak będzie to cholera wie jak wyjdzie bardziej serio to dziś wędka rano zdjęta z suszarki i na drugiej warstwie lakieru na opisie zrobiły się "fale dunaju". zastanawiam się czy to wina odtłuszczania pierwszej warstwy, która była równiutka i za wczesne położenie lakieru (nieodpowiednie odparowanie izopropanolu) czy sama zmiana zwilżalności powierzchni po odtłuszczaniu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 26 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2018 A maj coraz bliżej [emoji33][emoji16] Wysłane z mojego HTC One M9 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 26 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2018 (edytowane) Paweł przecież wiesz, że czekam na Twoją decyzję czy montujemy dwa komplety przelotek czy tylko jeden... i to byłby projekt innowacyjny Przemku, ja nie mogę Cię zrozumieć! Czekasz na niepewne decyzje innych a jak ja stawiam sprawę prosto i oczywiście ...do decyzji podjąć nie możesz?! A wiosna już jest! Edytowane 26 Marca 2018 przez BOB1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 26 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2018 BOB ale TY chcesz mnie pozbawić narzędzia..... jedynego.... poza tym wiosna jest przereklamowana, maj też.... ponoć najważniejszy jest czerwiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 26 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2018 "bardziej serio to dziś wędka rano zdjęta z suszarki i na drugiej warstwie lakieru na opisie zrobiły się "fale dunaju". zastanawiam się czy to wina odtłuszczania pierwszej warstwy, która była równiutka i za wczesne położenie lakieru (nieodpowiednie odparowanie izopropanolu) czy sama zmiana zwilżalności powierzchni po odtłuszczaniu...." A zmatowiłeś papierkiem poprzednią warstwę?Żywica nie czepia się wcześniejszej warstwy żywicy jeżeli dojdzie do pełnego utwardzenia. Zwłaszcza gdy dodawana jest mgiełką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 27 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2018 nie matowiłem powierzchni ale i utwardzenie nie było pełne. nowa warstwa nakładana była nocy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 27 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2018 nie matowiłem powierzchni ale i utwardzenie nie było pełne. nowa warstwa nakładana była nocy... i.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 27 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2018 A maj coraz bliżej [emoji33][emoji16] Wysłane z mojego HTC One M9 przy użyciu Tapatalkano właśnie!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 27 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2018 nie matowiłem powierzchni ale i utwardzenie nie było pełne. nowa warstwa nakładana była nocy... Skoro ją przemywałeś izoprop... to na pewno była już w pełni utwardzona. Lepkiej byś nie przemył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filser Opublikowano 27 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2018 a w jakim celu to przemywałeś jest taka potrzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 27 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2018 przemywałem bo istniało takie prawdopodobieństwo, że dotknąłem powierzchnię wewnętrzną stroną dłoni. śladów na lakierze nie było ale takie doświadczenie też mam za sobą jak lakier spływa dokładnie z miejsca "linii papilarnych".lakier był powierzchniowo suchy na dotyk ale w kubeczku pod paznokciem się uginał więc jeszcze nie był w pełni utwardzony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 28 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 (edytowane) "lakier był powierzchniowo suchy na dotyk ale w kubeczku pod paznokciem się uginał więc jeszcze nie był w pełni utwardzony".No to dziwne że nie złapał. Pewnie niepotrzebnie przetarłeś powierzchnie. Gdybys tego nie zrobił na pewno byłoby ok. Ja kiedyś podobnie spieprzyłem kilka omotek bo przed następna warstwa przetarłem spirytusem i utraciłem przyczepność. Może przez to że spirytus zawiera w sobie wodę a może właśnie dlatego że zmyłem klejąca się warstwę żywicy nieutwardzonej powierzchni. A tak korzystając z okazji. Po co dawałeś druga warstwę? Lakierujesz opis na dwa razy? Edytowane 28 Marca 2018 przez trout master Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 29 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 lakieruję dwa razy żeby zniwelować różnicę lakier na końcowych omotkach opisu a grubość lakieru na opisie. poza tym po pierwszym lakierowaniu omotek zawsze coś "wstaje" z nici. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 30 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2018 Aaaaaa. Mnie się wydaje że ładniej wyglada opis na raz i omotka "grubsza". Czyli robisz opis i omotke na raz, na gotowo a po podeschnięciu znowu "pogrubiasz" omotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 31 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2018 robię pierwszą warstwę cienką.... tak żeby przesączyć omotkę i przykryć napis. później sprawdzam czy coś nie wstało na omotce. odcinam to co ewentualnie wystaje i kładę drugą warstwę, a czasami trzecią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 1 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2019 tak a propos innego wątku na temat CC bfs to używam ją w takim zestawie.... IMMORTAL ubrany w Torzite T2, całość szaro-srebrno-czarna. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 1 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2019 ... na jakim dokładnie blanku zbudowałeś ?... Pozdrawiam po niebycie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 1 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2019 jest to najlżejszy walleye IMMWS62L Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 3 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2019 w czasie rehabilitacji człowiek się cholernie nudzi....z nudy przychodzą mu do głowy dziwne pomysły....np żeby "zmierzyć" ile lakieru jest na lakierowanym blanku....wędka długości 208,5 cm RX6, uzbrojona pod casta z aluminiową końcówką i gumą - czyli dość ciężko w samym dole. przelotki zdjęte. lakier po przelotkach usunięty dokładnie (tak, cały dzień dłubania jedną ręką). został lakier na blanku.... zatem sruuu na wagę....i 64,8 grama. skrobanie...niestety z uwagi na uchwyt kołowrotka i całą rękojeść, do oskrobania zostało 175,5 cm kija.... ufff mniej roboty. oskrobane dokładnie ale bez polerki, więc znów sruu na wagę...i 64,0 gram.... prawie jeden gram... i cholera wie teraz czy to dużo czy mało.... nie raz skrobałem blanki i różnice podczas machania blankiem po były zdecydowanie zauważalne.... a tu.... może RX6 lakierowany tylko bezbarwnym ma go zdecydowanie mniej na sobie niż lakierowane w kolorze.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 3 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2019 Co to 1g na dlugosci 1.75m. Pewnie Ok 60% z jednego grama była od wejściówki do rękojeści. Różnice o których piszesz to pewnie sztywność "lakieru". Im grubości tym gorzej. Zwłaszcza na szczytowej części może robić różnicę w odczuciach pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 3 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2019 na pewno powtórzę to "doświadczenie" przy okazji "odchudzania" grubiej polakierowanego blanku.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi