bazyloss Opublikowano 16 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 (edytowane) http://heavensdoor.naturum.ne.jp/e2565017.html korbka 31g policz sobie edit : sorrki, przespałem posty powyżej Edytowane 16 Listopada 2015 przez bazyloss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 16 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 Dziękuję za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 16 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 Zważę wieczorem wieczorem 12 Luviasa 2506 i podam.149g 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spinnigista Opublikowano 15 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2015 (edytowane) Edytowane 15 Grudnia 2015 przez Spinnigista Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 27 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 Czy ktos sie orientuje, jaki zamiennik szpuli pasuje do Luviasa 2004H '15? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 27 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 Czy ktos sie orientuje, jaki zamiennik szpuli pasuje do Luviasa 2004H '15?Kazda szpula daiwa r4 oznaczona 20xx2004, 2025 itd itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 27 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 Kazda szpula daiwa r4 oznaczona 20xx2004, 2025 itd itpCzyli taka powinna podpasowac? http://allegro.pl/szpula-do-kolowrotka-daiwa-caldia-2000sha-i4999857438.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 27 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 Czyli taka powinna podpasowac? http://allegro.pl/szpula-do-kolowrotka-daiwa-caldia-2000sha-i4999857438.htmlTak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MarcinW Opublikowano 19 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2017 Daiwa Luvias 3012 z 2015. Nie kupujcie tego! Mam od ośmiu miesięcy i już ząbkuje przy kręceniu na sucho. Sprowadzona z Japonii więc gwarancja jej nie obejmuje. Ceny za części są kosmiczne - np najtaniej 443zł za przekładnię no i doliczyć trzeba jeszcze serwis. A jeżeli już ktoś kupił to polecam sprzedać jak najszybciej. Dodam tylko że łowię raczej delikatnie (główki maks 14g, smukłe gumy 5" i to rzadko) Red Arc zakupiony przeze mnie w 2007 roku wytrzymał 8 lat (gdy zaczęło coś stukać) i kolejny rok póki sam nie wziąłem się za serwis pewnie jeszcze trochę by pociąŋnął, a to barachło za 1500pln, szkoda gadać.. Reasumując - jestem osobą która dba o sprzęcik, jednak Luvias trzeciej generacji nie nadaje się do łowienia - co najwyżej ładnie może wyglądać na półce w pokoju ze sklepu, który handluje tej klasy kołowrotkami, dostałem taką wiadomość: "Daiwę należy omijać szerokim łukiem :)".Bądźcie mądrzy przed szkodą a nie po Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek25 Opublikowano 10 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2018 Luvias 12 - Luvias 15 Jak w temacie warto kupić, jeśli tak to który. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 10 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2018 Luvias 12 - Luvias 15 Jak w temacie warto kupić, jeśli tak to który. Watek polaczony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 10 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2018 Luvias 12 - Luvias 15 Jak w temacie warto kupić, jeśli tak to który.Kosmetyka , różnica łożyska jednego , reszta w zasadzie blizniacza. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek25 Opublikowano 10 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2018 Dzięki ,krótko i rzeczowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 10 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2018 Teoretycznie, ale wszystkie 12ki jakie miałem w ręku były lepiej spasowane, niż 15ki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 28 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2019 (edytowane) A ja wlasnie stanalem przed wyborem Luvias 12 2510PE H vs Luvias 15 2510PE H. Czytam opinie na forum i you tube i jakos nie jestem blizej decyzji. A zeby bylo jeszcze malo to zwolennicy Certate mowia ze kazdy Luvias jest "Be". I badz tu madry. Myslalem jeszcze o Daiwa Theory 17 ale tu dodatkowa szpulka 350-400pln Ps Kolowrotek ma byc glownie na pstragi. Edytowane 28 Lutego 2019 przez Luckyguliver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej 77 Opublikowano 1 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2019 Witam oglądałem w sklepie trzy sztuki wersji 15 wersje 2500/2510 i w każdym coś było nie tak . Przy przełączaniu przełącznika pod spodem (wolny bieg) czułem jak w środku całość się rusza na osi czuć to było na szpuli . Pomyślałem że skoro nowe są tak spasowane to co będzie po np roku pracy pod obciążeniem ...i spokojnie sobie odpuściłem ..i.dołożyłem do Exista Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 1 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2019 (edytowane) To rzeczywiscie kiepska rekomendacja zwlaszcza jak czlowiek jest skazany na zakup internetowy. To bylo w Polskim sklepie? Niestety do Exista nie doloze. Edytowane 1 Marca 2019 przez Luckyguliver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majunio Opublikowano 1 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2019 Witam oglądałem w sklepie trzy sztuki wersji 15 wersje 2500/2510 i w każdym coś było nie tak . Przy przełączaniu przełącznika pod spodem (wolny bieg) czułem jak w środku całość się rusza na osi czuć to było na szpuli . Pomyślałem że skoro nowe są tak spasowane to co będzie po np roku pracy pod obciążeniem ...i spokojnie sobie odpuściłem ..i.dołożyłem do ExistaNie wiem co Twoja wypowiedź wniosła do tego wątku, jakieś wróżenie z fusów. Luvias to bardzo solidny kołowrotek, miałem 12, mam 15 i absolutnie złego słowa nie powiem. Mam wersję 2506h, bardzo dobry wybór na pstrągi łowione z prądem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej 77 Opublikowano 4 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2019 Witam Tak miałem okazję oglądać w polskim sklepie stacjonarnym , właśnie po to , aby zakup nie był w ciemno . Co do wróżenia z fusów ; to skoro kołowrotki nie wzbudziły u mnie zaufania , to nie uważam , abym musiał to sprawdzać w praktyce ucząc się na swoich błędach .... . Istotne , że w tym ca. omawianym budżecie , jest sporo innych solidnych konstrukcji , z dobrą relacja cena / jakość . W/w Luvias (15 ) był alternatywą dla Vanguisha (12)2500 HGS , Certatki , Steeza type II , a następnie Exista (15) . Mój głos to jeden z wielu w tym wątku i tak należy go traktować , brać go pod uwagę czy nie wolny wybór .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2020 (edytowane) Od jakich niższych modeli Daiwy (poniżej Luviasa) podejdą szpule do Luviasa 15 2500? Edytowane 21 Kwietnia 2020 przez Żbiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luciu79 Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Daiwa caldia 2500a i od daiwa freams 2500. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alpix Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Witam mam dylemat jaki model wybrać z luvias 2500 ma przełożenie 4.8 a 2510 5.6 zastosowanie do lekkiego spiningu okon klen moze pstrąg różnica nawoju linki 12 cm który będzie bardziej wytrzymały a w którym bardziej płynna praca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi