marius13 Opublikowano 4 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2014 DO Tomka nie mam nic NA PRIV.... Zorro chętnie doradzil, przed zakupem powiedział co i jak .......za to dzięki .....Guzu....shimano maniak magnezowej Daiwy nie "trawi"ha ha ........do mojego kija musialem znalesc lekka konstrukcje , nie chciałem schodzić z wielkości kołowrotka .......lubie jak szpulka jest wieksza lepiei leci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 4 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2014 Mowiac o 2 "madrych"mialem na myśli panow ,którym przeszkadzal brak przecinkow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 22 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 Czy szpulki luviasa 2500 i aegisa 2506 są kompatybilne? Strzelam, że tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 22 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 Jest magnez jest impreza Panie Krzysztofie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 22 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 Rozumiem, że tak. Tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 22 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 (edytowane) Nie mierzyłem, ale w luviasie to chyba 2 łożyska są pod szpulka, w aegisie tulejka, i łożysko w szpuli na górze, nie miałem okazji mieć ich obu jednocześnie niestety. Edytowane 22 Lipca 2014 przez Qowax001 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekM Opublikowano 22 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 Szpulki pasować raczej będą ,ale prawdopodobnie szpulka od Aigis 2506 w Luviasie 2500 niebedzie terkotać przy odawaniu linki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 22 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 Niech to zweryfikuje Ojciec Chrzestny Daiw bo sam jestem ciekaw, tak więc oficjalnie w imieniu swoim i Kolegów prosimy o kolejną porcję informacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 22 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 Chodzi o założenie szpilki od luviasa do budy aegisa. A korbki też by dało radę zamienić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 22 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 No korbki to raczej napewno, a szpule to naprawdę ręki uciąć nie dam, bo w aegisie na 100 % było łożysko na gorze szpuli i sam hamulec zupełnie inny niż w luviasach, te aegisy to dużo bardziej "wypasione" daiwy niż luvias. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 22 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 Szpulki 2506 da się założyć do maszyn 2500. Oczywiście o "trajkotaniu" przy oddawaniu linki można zapomnieć, bo i "ząbki" na szpuli w innym miejscu, i osadzenie szpulek normalnych i "letkich" 2004 i 2506, inne... Reszte widać na obrazkach.Osadzonko "lekkich szpulek" (identyczne bez względu na model i nazwę kołowrotka) Wnetrze lekkich szpulek Normalna szpulka i normalny koszyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 23 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2014 Trajkotanie rzecz wtórna, ważne że się da. Dziękuję za wyczerpujące informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 23 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2014 Tylko trzeba pamietać, że w drugą stronę się nijak nie da czyli jak ktoś sobie nabedzie maszynę nominalnie 2506, to "normalnej" szpulki nie załozy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 23 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2014 (edytowane) Zaraz, zaraz to jeszcze raz. Mogę założyć szpulkę od luviasa do aeigsa czy nie? Edit. ok, już zrozumiałem Edytowane 23 Lipca 2014 przez Krzysiek_W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2015 http://daiwa-fishingshow.globeride.jp/2015aw/luvias/index.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Poprzednik z roku 2012 byl bardzo udany, wiec chyba warto sie nastepca tez zainteresowac.U Plata mozna juz przedplacac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BGM Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2015 tez sie mu przygladam uwaznie wysprzedalem daiwy a bez daiwy lowic sie nie da przynejmniej u mnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2015 (edytowane) Ceny nienacznie wyższe niż w przypadku modelu 2012, może tylko na początku mam nadzieje że juz niedługo spadną. Wygląd sprawa gustu, jednak mi bardziej sie podoba starszy model. Fajnie że będzie dostępny model DH. A jak ktoś lubi świecidełka w tym roku wyszedł nowy Emeraldas: Gdyby niesprzyjające warunki w postaci nieplanowanego remontu auta, spalonego laptopa i rozbitego aparatu na ostatniej wyprawie już by do mnie jechał... Edytowane 28 Sierpnia 2015 przez gajosik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
afro555 Opublikowano 17 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2015 Witam czy warto zakupić taki oto kołowrotek: Daiwa luvias 2506Hproszę o opinie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 17 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2015 warto albo nie warto, pytanie z bani i czysto subiektywne, pomijając fakt, że model dostępny od miesiąca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas81 Opublikowano 17 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2015 warto albo nie warto, pytanie z bani i czysto subiektywne, pomijając fakt, że model dostępny od miesiącaNa dodatek Kamilu że bez jakiejkolwiek informacji do czego ów młynek miał by służyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 17 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2015 Dostał automatyczny hamulec i podobne rozwiązania jak Exist, czyli pewnie znów będzie oferowany jako tańszy Exist. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 17 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2015 Witam czy warto zakupić taki oto kołowrotek:Daiwa luvias 2506Hproszę o opinie... Warto, warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
afro555 Opublikowano 17 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2015 Gdybym Go posiadał i wiedział do czego służy itp. itd to nie pytałbym o OPINIE na jego temat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 17 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2015 Służy do nawijania linki. Wersje PE są typowo do plecionki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi