Skocz do zawartości

Plecionka (tania) do odczepiacza.

Przemek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Kupiłem sobie odczepiacz przynęt V-Free.

Postanowiłem stosować go wraz z plecionką...i tu nasuwa mi się pytanie czy plecionka KONGER TIGREX 0,50 mm spełni me oczekiwania?

Nie chcę wydać zbyt dużo na plecionkę bo mam nadzieję nie będę stosował odczepiacza zbyt często.

Tą plecionkę znalazłem w baardzo atrakcyjnej cenie ale czy nie urwę nią odczepiacza?

Stosował ktoś tą plecionkę a może możecie polecić jakąś inną tanią do takich właśnie zastosowań - odczepiacz?

Ja sie tak zastanawiam czy taką plecionką nie poprzecinasz sobie dłoni. Lepsze będą inne, grubsze sznurki. Problemem w takim przypadku będzie nurt bo jeżeli będziesz miał zaczep na dużej głębokości to czasami trudno dojechać odczepiaczem do przynęty. Kupiłem kiedyś kanadyjski odczepiacz - taki metalowy chwytak. W sumie mi się zwrócił już koszt zakupu, ale nie jestem zadowolony aż tak jakby mi się wydawało. Do łowienia z łódki jest znaczenie lepszy bo spuszcza się go w pionie. Sznurek był dołączony do zestawu.

Ja sie tak zastanawiam czy taką plecionką nie poprzecinasz sobie dłoni. Lepsze będą inne, grubsze sznurki.

Jack :D to Ty na zaczepach ciągniesz linkę (od odczepiacza, czy nie) gołymi rękami? Twardziel :huh:

Najlepiej nawinąć na coś o owalnym kształcie i gładkiej lub miękkiej powierzchni (może być skóra), jest pewność że i ręce całe i linka nie ucierpi i nie trzeba przykładać taki dużej siły do zaciskania dłoni B)

Takie 50lb rozegnie wszystkie normalne haki, kotwiczki, a grubość sznurka w nurcie istotnie będzie przeszkadzać, chyba że akurat będzie pomagać

Pozdrawiam

Grzesiek

Najlepiej nawinąć na coś o owalnym kształcie i gładkiej lub miękkiej powierzchni (może być skóra), jest pewność że i ręce całe i linka nie ucierpi i nie trzeba przykładać taki dużej siły do zaciskania dłoni B)

Może być skóra ? Na przykład skóra ręki :D :D :D.

Linka od odczepiacza, która ciągam nie jest niebezpieczna dla rąk, gorzej z plecionką, ale ją to nawijam na przedramię, ale nigdy gołe i wtedy się szarpię z zaczepem :D. Nie zawsze mam coś pod reką na co mógłbym nawinąć plecionkę.

pzdr :mellow: