thug Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2015 (edytowane) Kupiłem tytułowy kołowrotek od forumowicza. Jest to moje pierwsze doświadczenie z multikiem. Jeszcze nie był ze mną nad wodą bo kij do niego odebrałem dopiero wczoraj.Po obejrzeniu kilku filmików instruktażowych w sieci naszły mnie pewne wątpliwość. Czy w moim kołowrotku czegoś nie brakuje??Oto zdjęcie mojego po zdjęciu obudowy hamulca A to przykładowe zdjęcie z sieci Do tego filmhttps://www.youtube.com/watch?v=1Adn0Q8kwYk Wydaje mi się, że brakuje elementów hamulca magnetycznego:http://www.ereplacementparts.com/spool-complete-p-1492105.htmlhttp://www.ereplacementparts.com/brake-weight-holder-p-1491563.html Sam nie potrafię stwierdzić ze 100% pewnością, stąd ten temat... Edit.http://www.tackletour.com/reviewabugarciarevostx.html Po przejrzeniu tej strony wydaje się, że wszystko jest jak być powinno, ale tam chyba opisywany jest stx pierwszej generacji Edytowane 13 Stycznia 2016 przez milupa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2015 w mojej 1 generacji jest jak u Ciebie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thug Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Zaraz się okaże, że kupując drugą kupiłem pierwszą, albo jakąś hybrydę Dzięki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2015 hehe może u mnie coś jest nie teges Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thug Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Niby wszystko działa, na tyle na ile mogę stwierdzić ja, ale trochę zgłupiałem po tych lekturach Może ktoś obeznany oświeci, poczekajmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxtip Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2015 ... mój drugiej generacji ma dwa hamulce: magnetyk i odśrodkowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thug Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Revo S wyposażono w hamulec odśrodkowy w przeciwieństwie do Revo STX, SX, w których zastosowano hamulec magnetyczny. Nazwano go Linear Magnetic Brake System.Żródło:http://jerkbait.pl/topic/17617-artyku%C5%82-w-g%C5%82%C4%85b-abu-revo-s/ Artykuł chyba dotyczył pierwszej generacji. Ciekaw jestem jak to się ma do drugiej. Mój stx ma złote wstawki i nieco zmieniony kapsel zakrywający nakrętkę korbki, więc zakładam, że to faktycznie 2gen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Wrzuć zdjęcia całego multika to pomogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek222 Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Zdjęcie z sieci wygląda mi na Revo Premier 2 generacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Drac Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2015 (edytowane) Ja miałem używkę. Kupiłem jako II generacji. Nie było tego magnetyka - tzn wyglądało dokłądnie jak u Ciebie - na pierwszym zdjęciu.Choć nie zorientowałem się, bo działał jak należy, rzucał świetnie więc nie wnikałem Edytowane 24 Sierpnia 2015 przez Drac 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thug Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Wrzuć zdjęcia całego multika to pomogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2015 STX 2 GENERACJI. Miał dwa hamulce. Magnetyk i odśrodkowy. Moim zdaniem ktoś wyjął odśrodkowy. Wątpie żeby były wersje tylko z magnetykiem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thug Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Też tak uważam...niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2015 A to nie jest gen 1? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Nie . Tam były prosta rączka. Tu profilowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2015 (edytowane) No tak... chyba ze rączka od gen 2 ... o ile się da... W jedynce mam taką samą szpule jak ta na foto...Jakie są jeszcze różnice między 1 a 2 ? Edytowane 24 Sierpnia 2015 przez Tomasz eS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek222 Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2015 To napewno 2 generacja bo szpóla w pierwszej generacji nie ma rantu a z magnetykiem już rant jest albo ktoś składaka robił z dwóch generacji w jedną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thug Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Jak przeklada sie brak tego ustrojstwa w codziennym uzytkowaniu? Bedzie problem? Zdaje sie, ze w pierwszej generacji tylko S mial obydwa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Drac Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Marcin rzucałeś nim?Mój wyglądał tak samo i śmigał super. Więc nie przeżywaj - weź kawałek ołowiu i idź porzucać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thug Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Kilka razy machnałem pod garażem. Ale chcę mieć prewność, czy ewentualne późniejsze niepowodzenia zawdzięczać tylko sobie, czy również sprzętowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thug Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Po kolejnych garazowych testach stwierdzam, ze nie dostrzegam dzialania magnetyka. Czy ustawiony na max, czy na min szpulka kreci sie przez taki sam czas. Jak zyc Panowie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Drac Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Znalazłem zdjecie mojego - korba była prosta, nie profilowana.Więc wg tego co poprzednicy napisali - to była I generacja.Choć jak napisałem na priv - wszystko działało jak trzeba pomimo braku tych wnetrznosci przymocowanych do szpuli.Jak otworzyłem daiwę rojo mocno się zdziwiłem że cos na szpuli zalega Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kleniojazie Opublikowano 11 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 (edytowane) U mnie hamulca odśrodkowego również brak , zapasu szpuli nigdzie znaleźć nie mogę . pytanie zasadnicze czy szpula z multica na prawa rękę będzie pasować do mojego left hand ?Lub jakie elementy z linku http://www.ereplacementparts.com/ należy dokupić ? Edytowane 11 Stycznia 2016 przez Little Wing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thug Opublikowano 12 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 Pokaż foto jak Twój revo wygląda.Nie ma znaczenia na którą ręke multik, szpule będą jednakowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kleniojazie Opublikowano 13 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2016 (edytowane) Pokaż foto jak Twój revo wygląda.Nie ma znaczenia na którą ręke multik, szpule będą jednakowe.Mój wygląda dokładnie tak samo jak twój , hamulca odśrodkowego brak .Poszperałem , popytałem troszkę tu i tam no i tak : brak elementów 98-102 ( wg schematu) http://www.abugarcia.com/AbuGarcia-reel-schematics.html. Pytanie do fachowców , mam racje ? Wystarczy je skompletować i zamontować na szpuli ? Czy jest jeszcze jakiś myk? Edytowane 13 Stycznia 2016 przez Little Wing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi