fisherking Opublikowano 13 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2016 Mam premiera drugiej generacji i są dwa hamulce Wysłane z mojego LG-E460 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptychoo Opublikowano 14 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2016 Ja mam Revo SX 3 generacji i jest również tylko 1 hamulec. Magnetyczny. Multik odkupiony w stanie idealnym, po przymiarce sprzedającego do casta. Na szpuli nie ma żadnych śladów po odśrodkowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_krych Opublikowano 14 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2016 Ja mam Revo SX 3 generacji i jest również tylko 1 hamulec. Magnetyczny. Multik odkupiony w stanie idealnym, po przymiarce sprzedającego do casta. Na szpuli nie ma żadnych śladów po odśrodkowym.O ile mi wiadomo to sx zawsze miał tylko jeden hamulec-magnetyczny.Temat dotyczy stx. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wgn@22 Opublikowano 15 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 Jeżeli coś pomoże to u mnie szpula w stx tak wygląda http://www.tackletour.com/images3/picicast09abugarcia06.jpg Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fisherking Opublikowano 15 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 Po przedstawieniu informacji o różnicach pomiędzy 1 a 2 generacją revo stx to druga gen. ma 2 hamulce . U kolegi został zdjęty , niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mottle Opublikowano 16 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2016 Po kolejnych garazowych testach stwierdzam, ze nie dostrzegam dzialania magnetyka. Czy ustawiony na max, czy na min szpulka kreci sie przez taki sam czas. Jak zyc Panowie ? Na poniższej fotce masz różnice w odległości ułożenia hamulca po prawej I gen po lewej II to powinno wyjaśnić Twoje wątpliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thug Opublikowano 16 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2016 Moja sprawa już zalatwiona. Odesłałem niekompletny kołowrotek i nie było problemu ze zwrotem. Teraz mam revo s 1gen. W którym nie ma tego problemu (fabrycznie jest tylko odśrodkowy) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fisherking Opublikowano 16 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2016 Kołowrotek z dwoma hamulcami jest bardziej uniwersalny, ja mając premiera 2 gen. używam magnetyczny tylko przy silnym wietrze Wysłane z mojego LG-E460 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kleniojazie Opublikowano 16 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2016 Moja sprawa już zalatwiona. Odesłałem niekompletny kołowrotek i nie było problemu ze zwrotem. Teraz mam revo s 1gen. W którym nie ma tego problemu (fabrycznie jest tylko odśrodkowy) No tak , bezpośrednio po zakupie ( tu na jb ) też próbowałem sprawę wyjaśnić , tyle tylko że wtedy wszyscy włącznie z modem zapewniali mnie że odśrodkowy jest opcją dodatkową i że tak ma być . Po jakimś czasie pojawia się temat twój i wnioski są zupełnie inne , to jak jest ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawas2 Opublikowano 18 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2016 (edytowane) Podwójny hamulec (magnetyczny+odśrodkowy)jest zbudowany w ten sposób że można używać albo odśrodkowego albo magnetycznego lub obu jednocześnie (np.włączyć dwa bloczki na stałe a manetykiem regulować z zewnątrz siłę hamowania szpulki w zależności od warunków panujących na łowisku)ale jeżeli nie masz założonej na szpuli płytki w której jest zamontowany odśrodkowy to wtedy sam magnetyk nie będzie działał bo ustrojstwo w którym jest zamontowany odśrodkowy spełnia jednocześnie rolę plytki magnetycznej, bez tego sam magnetyk nie będzie dzałał bo na materiał z którego wykonana jest szpula magnesy nie działają.Jeżeli chcesz odzyskać sprawność multika musisz dokupić odśrodkowy albo wykombinować dysk magnetyczny jak na ostatnim zdjęciu pod linkiem:http://www.hedgehog-studio.co.jp/product/126 Edytowane 18 Stycznia 2016 przez pawas2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kleniojazie Opublikowano 19 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2016 Dzięki @pawas2 , tak też ja to teraz widzę . Jedyne co dobre z tego wynika to fakt że przy okazji nieźle się wyszkoliłem bez tych hamulców . Mimo wszystko postaram się jakoś zdobyć brakujące elementy , gdyby więc ktoś miał np , kompletna szpulę ,czy multic na części jestem otwarty na propozycję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawas2 Opublikowano 19 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2016 Podaję Ci link gdzie możesz kupić potrzebne części lub szpulkę z hamulcem.Potrzebne części to:Nr.98-uchwyt hamulca 1szt.Nr.99-sprężynki bloczków 6 szt.Nr.100-bloczki hamulca 6szt.Nr.101-płytka magnetyczna 1szt.Nr.102-śrubki szt.2Koszt części około 20 $ plus przesyłka a pod nr.103 masz całą szpulkę z hamulcem za 64$.http://www.ereplacementparts.com/abu-garcia-revo-stx-ambassadeur-fishing-reel-parts-c-187196_194578_195113.htmlJeżeli nie będziesz wiedział jak złożyć hamulec podeślesz do mnie to Ci złożę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kleniojazie Opublikowano 19 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2016 Podaję Ci link gdzie możesz kupić potrzebne części lub szpulkę z hamulcem.Potrzebne części to:Nr.98-uchwyt hamulca 1szt.Nr.99-sprężynki bloczków 6 szt.Nr.100-bloczki hamulca 6szt.Nr.101-płytka magnetyczna 1szt.Nr.102-śrubki szt.2Koszt części około 20 $ plus przesyłka a pod nr.103 masz całą szpulkę z hamulcem za 64$.http://www.ereplacementparts.com/abu-garcia-revo-stx-ambassadeur-fishing-reel-parts-c-187196_194578_195113.htmlJeżeli nie będziesz wiedział jak złożyć hamulec podeślesz do mnie to Ci złożę. Tak tak tą wyliczankę" znam, myślałem o tym. Niestety koszt wysyłki 30$ masakra ! może uda się jakąś używkę znaleźć ? albo podpiąć do jakichś zbiorowych zakupów ? Zobaczymy, tak czy inaczej jeszcze raz dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi