Durzy Opublikowano 29 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2017 (edytowane) Masz jakąś pracownię w Warszawie? Oprócz FC, tam nie zajmują się serwisem obcych wędek.A. Edytowane 29 Maja 2017 przez Durzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 29 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2017 Ja myslę że Zbyszek Ygloo by to ogarnął. Ale on poza Warszawą mieszka ze 30 km ale w Warszawie pracuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 29 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2017 Mogę spróbować rozłożyć...W dwuręcznych muchówkach to standardowe zjawisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 30 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2017 Mówicie że wosk ze świecy może takiego psikusa sprawić???Chyba będę musiał się nad tym zastanowić bo od kilku ładnych lat tą metodę stosuję na lakierowanych i nielakierowanych blankach i nie miałem nigdy żadnego problemu... a łowiłem i zimą i latem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Durzy Opublikowano 30 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2017 Może zależy jakiego wosku się użyje.Ja posmarowałem złącze jakąś zwykłą świeczką i teraz żałuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 30 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2017 Może zależy jakiego wosku się użyje.Ja posmarowałem złącze jakąś zwykłą świeczką i teraz żałuję. Być może... ja smaruje zwykłą białą świeczką, raz miałem w użyciu barwioną i zero problemów. Smaruje możliwie delikatnie, nadmiar (takie wiórki) ściągam ręką. Pozostawiam "film" na złączu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 30 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2017 (edytowane) Współczesne świeczki praktycznie nie zawierają wosku pszczelego. To różne parafiny i inna chemia więc mogą być niespodzianki. Wosk naturalny świetnie klei i uszczelnia (czasem nawet za mocno) ale ma tę zaletę, że w temp 60C zaczyna płynąć (traci tę właściwość po ... kilkudziesięciu latach ) Andrzeju, jest jeszcze serwis sprzętu na Żelaznej 83/85 w Wawie (wejdź do sklepu z artykułami sanitarnymi) Edytowane 30 Maja 2017 przez BOB1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 30 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2017 (edytowane) Jak dotąd, najtańsza, "biedronkowa" nie zawodzi Edytowane 30 Maja 2017 przez popper 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 31 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2017 Miałem zakleszczonego avida na Parsecie latem.Wracałem autem z jednoskładem 270cm do domu.Skok temp.z kilkunastu stopni do ponad 30????zmrożona,namoczona wodą szata na na łącze kilkanaście minut pomogła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Durzy Opublikowano 22 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2017 Man jednoskład. Serwis nie pomógł???? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
albercik2 Opublikowano 25 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2017 Miałem taką akcje na Islandii, pomogła gorąca woda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 14 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2018 Cześć!Dziś porzucałem spigotowym wieloskładem na mrozie(ogródek-rzuty próbne z kilkoma linkami), w cieple nie mogłem rozłączyć jednego z 7 łączy, no za ch...rę! Poczytałem, wyniosłem wędzisko do zimnego garażu i bez problemu rozłączyłem.Tak więc metoda oziębienia całości była bardzo pomocna pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 Może zależy jakiego wosku się użyje.Ja posmarowałem złącze jakąś zwykłą świeczką i teraz żałuję.Nadal masz jednoskładowy ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Durzy Opublikowano 16 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2018 (edytowane) Nadal masz jednoskładowy ?! Nic się nie zmieniło. Mam jednoskład.Ale dawno nic nie próbowałem z nim robić. Edytowane 16 Stycznia 2018 przez Durzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 16 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2018 Nic się nie zmieniło. Mam jednoskład.Ale dawno nic nie próbowałem z nim robić.Obkładałeś go lodem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 16 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2018 Myślę ,że uda się rozłożyć bez uszkodzeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 16 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2018 Cześć!Dziś porzucałem spigotowym wieloskładem na mrozie(ogródek-rzuty próbne z kilkoma linkami), w cieple nie mogłem rozłączyć jednego z 7 łączy, no za ch...rę! Poczytałem, wyniosłem wędzisko do zimnego garażu i bez problemu rozłączyłem.Tak więc metoda oziębienia całości była bardzo pomocna pozdrawiam Paweł Mialem taka sama sytuacje na syberii. Jak sie wedka ogrzala w domku to nie dalem rady porozlaczac, pare minut z powrotem na mrozie i bez problemu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Durzy Opublikowano 16 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2018 Obkładałeś go lodem ? Nie oziębiałem składów. Czekałem na zimę ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 16 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2018 (edytowane) Mam dostęp do młyna kriogenicznego,a tam działa ciekły azot...ot Syberia za drzwiami i to bez uciążliwych podróży,celników itd;-)) Edytowane 16 Stycznia 2018 przez darek1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kontemplator Opublikowano 13 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2018 Może ktoś podpowiedzieć jak wyjąć wklejkę? Usunąłem omotkę, ale wklejka nie chce wyjść z blanku, próbowałem przekręcać, nawet lekko podgrzewałem - nic nie dało. Jest jakiś sposób? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadosławSikorski01 Opublikowano 14 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2018 Dzięki, już sobie dałem radę Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filser Opublikowano 14 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2018 Może ktoś podpowiedzieć jak wyjąć wklejkę? Usunąłem omotkę, ale wklejka nie chce wyjść z blanku, próbowałem przekręcać, nawet lekko podgrzewałem - nic nie dało. Jest jakiś sposób?jaki to kij Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 14 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2018 (edytowane) ... tylko podgrzanie daje radę , choć nie zawsze ,bo wszystko zależy od użytego kleju.Spróbuj jeszcze raz podgrzać lecz tym razem dłużej , obracając przy tym wędkę , ale z dala od ognia by nie spalić blanku Edytowane 14 Lutego 2018 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 14 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2018 Podgrzewając czujnie do ok80...np przez metalową tulejkę da się rozkleic,żadnego skręcania tylko wyciągając. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filser Opublikowano 14 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2018 Trochę tego przerobił i wiem z doświadczenia ze nie wszystkie wklejki sa wklejane od gory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi