darek1 Opublikowano 14 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2018 Trochę tego przerobił i wiem z doświadczenia ze nie wszystkie wklejki sa wklejane od gory.No to warto spróbować pchnąć potem ciągnąć...W sumie ciekawi mnie jak skutecznie wkleić od dołu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ergie1 Opublikowano 16 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2018 Panowiena złącza polecam stosować sproszkowany grafit, do kupienia w każdym markecie budowlanym.Obsypuje spigot grafitem, nakładam szczytówkę, parę obrotów i .... nie zakleszczy się. PozdrawiamRyszard Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cys82 Opublikowano 7 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2018 (edytowane) Może komuś się przyda.... Bezpośrednio na Youtube jest jeszcze kilka pomocnych filmików. Pozdrawiam Edytowane 7 Czerwca 2018 przez cys82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SID Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ergie1 Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2020 WitamPanowie żaden wosk na łącza !!! Ja od lat stosuję - ..... sproszkowany grafit ! Do kupienia w każdym markecie budowlanym. Najpierw łącze należy oczyścić, ja robię to denaturatem, można benzyną ekstrakcyjną. Potem posypuję grafitem, nadmiar wytrząsam i już. Można też kupić teflon w aerozolu, który stosują spławikowcy do tyczek.Na zakleszczenie fakt pomaga ostudzenie wędki, potem łącze biorę w dłoń ( ogrzewa się szczytówka) więc następuję jej minimalne rozszerzenie i pomaga. Miałem taki problem z karpiówkami, rano jest zimno, potem pojawia się słońce, ogrzewa blank i łącze "łapie". Po studzeniu - odpuszcza.PozdrawiamRyszard Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dex1 Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Zamiast kupować sproszkowany grafit wystarczy "pomalować" złącze ołówkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 30 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2023 W końcu znalazłem coś czego mi brakowało, szczególnie w deszczowe dni. Dla mnie bomba... https://pl.aliexpress.com/item/1005005925422781.html?spm=a2g0n.order_detail.order_detail_item.3.5c3e43ceivluVP&gatewayAdapt=glo2pol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 30 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2023 I łopatę, całą ze złota, w gratisie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RBTS Opublikowano 5 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2023 Zamiast kupować sproszkowany grafit wystarczy "pomalować" złącze ołówkiem.Jeśli już, to bardzo miękkim 9B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 14 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia Prosty pewny sposób. Oplatamy lekko miejsca pod chwyt taśmą klejącą, stroną z klejem do zewnątrz. Chwytamy złącza w odklejonych miejscach i rozciągamy z jednoczesnym lekkim skrętem złączy w przeciwnych kierunkach. Działa 100%. Nie oklejajcie miejsc pod chwyt na przelotkach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ergie1 Opublikowano 22 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia Polecam sproszkowany grafit. W każdym sklepie typu Bricomarche można kupić sproszkowany grafit, Jak łącze się zakleszcza polecam posypać sproszkowanym grafitem, kila razy obrócić, aby grafit się dobrze rozprowadził i złącze przestanie się zacierać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi