Skocz do zawartości

Zapieczony skład wędki

Rekomendowane odpowiedzi

Trochę tego przerobił i wiem z doświadczenia ze nie wszystkie wklejki sa wklejane od gory.

No to warto spróbować pchnąć potem ciągnąć...

W sumie ciekawi mnie jak skutecznie wkleić od dołu?

• 1 miesiąc temu...
  • 2 miesiące temu...
  • 1 rok później...

Witam

Panowie żaden wosk na łącza !!! Ja od lat stosuję - ..... sproszkowany grafit ! Do kupienia w każdym markecie budowlanym. Najpierw łącze należy oczyścić, ja robię to denaturatem, można benzyną ekstrakcyjną. Potem posypuję grafitem, nadmiar wytrząsam i już. Można też kupić teflon w aerozolu, który stosują spławikowcy do tyczek.

Na zakleszczenie fakt pomaga ostudzenie wędki, potem łącze biorę w dłoń ( ogrzewa się szczytówka) więc następuję jej minimalne rozszerzenie i pomaga. Miałem taki problem z karpiówkami, rano jest zimno, potem pojawia się słońce, ogrzewa blank i łącze "łapie". Po studzeniu - odpuszcza.

Pozdrawiam

Ryszard  

• 3 lata później...
  • 1 rok później...

Prosty pewny sposób. Oplatamy lekko miejsca pod chwyt taśmą klejącą, stroną z klejem do zewnątrz. Chwytamy złącza w odklejonych miejscach i rozciągamy z jednoczesnym lekkim skrętem złączy w przeciwnych kierunkach. Działa 100%. Nie oklejajcie miejsc pod chwyt na przelotkach.

post-50550-0-85989600-1744642403_thumb.jpg

post-50550-0-10772300-1744642416_thumb.jpg

• Like 1

• 4 miesiące temu...

Polecam sproszkowany grafit. W każdym sklepie typu Bricomarche można kupić sproszkowany grafit, Jak łącze się zakleszcza polecam posypać sproszkowanym grafitem, kila razy obrócić, aby grafit się dobrze rozprowadził i złącze przestanie się zacierać.