rey Opublikowano 13 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2019 Shavt - potrzebuję. Na jednym zbiorniku, który zamierzam w tym roku rozpoznać jest dość głęboko, znacznie ponad 10m, przy brzegach rośnie dość bogata roślinność podwodna na kilka metrów od brzegu, co skutecznie utrudnienia spinningowanie. Robert Crocker - Fenwick 17lb będzie chyba za słaby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 13 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2019 Do około 50 gram to ja niemal standardowo ostatnimi czasy polecę coś od FA. Jak ma być pod gumę, ale nie za sztywno to blaas slf powinien się sprawdzić. Jak wolisz coś amerykańskiego to batson revelation. Mam coś takiego, ale do 30 g. i jak chcesz to można się ustawić. Dodam, że kije mam w wersji castingowej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 14 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2019 Shavt - potrzebuję. Na jednym zbiorniku, który zamierzam w tym roku rozpoznać jest dość głęboko, znacznie ponad 10m, przy brzegach rośnie dość bogata roślinność podwodna na kilka metrów od brzegu, co skutecznie utrudnienia spinningowanie. Robert Crocker - Fenwick 17lb będzie chyba za słaby.HMG castingowym do 17lb miotałem Salmo Jack 18S i nie marudził. To prawdziwe 17lb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 14 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2019 (edytowane) HMG castingowym do 17lb miotałem Salmo Jack 18S i nie marudził. To prawdziwe 17lbWędka do 28 gram i rzucałeś Jacka wazacego 70 gram?? Sporo Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka Edytowane 14 Maja 2019 przez Tomasz eS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 14 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2019 Wędka do 28 gram i rzucałeś Jacka wazacego 70 gram?? Sporo Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu TapatalkaMistyczny i poszukiwany zapas mocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 14 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2019 No.... Ale zapas mocy to w dolniku jest... A nie w szczytówce Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 14 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2019 Rzucałem z głową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 14 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2019 (edytowane) Kamil tym fennwick'iem 17lb w spinie od Ciebie rzucam gumami po 70g nie powiem że jest pełen komfort ale tak na 87% Z tym że kijek został przebudowany i dostał nowy dolnik i jest lepiej wyważony. Edytowane 14 Maja 2019 przez shavt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 14 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2019 ... przy takim traktowaniu to pewnie niedługo będzie .... "triach" i znowu płacz , że jakieś gówno robią z ciężkie piniadze ...Powodzenia chłopaki .... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popeye Opublikowano 14 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2019 Do 50g polecam daiwa prorex xr 15-50g. Fajny szybki kijek o progresywnym ugięciu. Tnie ryby na dystansie. U mnie startuje od gumek 4' na 5g do 6' na 10g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rey Opublikowano 14 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2019 Tak czytam na temat tych szczupakowych armat pod duże gumy i wychodzi na to, że te budżetowe mocno pałowate są Mi zależy na tym, żeby przede wszystkim gumy i woblery dobrze obsługiwał i nie gubił ryb. Opinie są naprawdę różne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirek* Opublikowano 14 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2019 (edytowane) A wcale że nie, Shimano sea bass 20-60g, budżetowa 210-240cm a nie wiem czy i dłuższych nie było. Edytowane 14 Maja 2019 przez Mirek* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 14 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2019 ... przy takim traktowaniu to pewnie niedługo będzie .... "triach" i znowu płacz , że jakieś gówno robią z ciężkie piniadze ...Powodzenia chłopaki ....Łowie kilka lat seriami HMG i do tej pory tylko jeden egzemplarz się uszkodził. Pośpiech plus samochód = przejechany kij Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 14 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2019 tia...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 15 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2019 Ja nikogo nie namawiam do łowienia kijkiem 17lb gumami po 70g. U mnie to kompromis i czasem tak się zdąża a ostatnia wędkę połamałem na 65cm pstrągu dokładnie 3 lata temu.To też nie jest kwestia przeciążania a zwyczajnie kogoś poniosło przy opisywaniu blanku. To nie tylko st croix, Suzuki do 21g? - 35g pełny komfort, a batson do 10g który nosi główki po 20-25g.Nie przesadzajmy to wędki są dla nas a nie odwrotnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NERO Opublikowano 15 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2019 Shimano Beastmaster do 120 (150)g i można rzucać od spokojnie 40g+ przy czym nie jest palowaty i świetnie pracuje nawet pod mała rybą 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JG39 Opublikowano 15 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2019 Tak czytam na temat tych szczupakowych armat pod duże gumy i wychodzi na to, że te budżetowe mocno pałowate są Mi zależy na tym, żeby przede wszystkim gumy i woblery dobrze obsługiwał i nie gubił ryb. Opinie są naprawdę różne...Polecam SG Black Savage Spin 20-60g ogarnie i troszkę większe przynety i nie gubi ryb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 15 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2019 Fenwick 17lb w spinie. Uniwersalny kij od 12 cm Cannibala po 23 cm gumy od Shavt'a :] W majówkę szczupak 98,5 cm wyjechał w 2 min :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 15 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2019 Tani, czuły, nie palowaty, w miarę uniwersalny. Posiada wade/zaletę, długi dolnik. Dla niektórych zbyt długi dla innych w sam raz. Abu vendetta, rzadko czytam aby ktoś polecał bądź lowil. W wersji casting modelem 2,40 60g łowię gumami 12 cm + 7g do 20cm + z główkami do 30g. Woblery typu Storm kickin stick 20cm 80g też obsługuje fajnie. Gdy łowię z belly używam shimano technium 213cm 21-56g, z brzegu wolę Abu z racji dłuższego dolnika. Jeżeli chodzi o Spinning to posiadam do ciezszego łowienia sportex black arrow 2,40m 60 g. Czuły z krótkim (według mnie zbyt krótkim) dolnikiem. Smukły blank, całość lekka i dobrze wyważona, osprzęt Fuji i 10 lat gwarancji. Można się rozejrzeć jeszcze za daiwa ballistic 30-70g. Świetne kije. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prewwit Opublikowano 15 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2019 Polecam SG Black Savage Spin 20-60g ogarnie i troszkę większe przynety i nie gubi ryb.Oglądałem w sklepie tą wersję do 60g to dolnik sztywny, posiadam wersję do 32g to ta ładnie się gnie po całej długości, jakby te dwie wędki były z innej serii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirek* Opublikowano 15 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2019 Jest jeszcze Savage Gear MPP2 198cm 20-60g, pewnie też palowaty, ja miałem mpp1 do 50g też był sztywny palowaty. Ale co dla jednych jest sztywne palowate po przejściu z np 30-40g dla innych bedzie miękkie...gdy użytkuje np 100g czy 150g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włóczykij Opublikowano 15 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2019 Ja od kilku dni macham SG SLNT3 2,13m / 40-80g dość sztywny, fajnie z niego latają gumy i jerki 40-70g, jednego silnego średniaka też wychował, ale to kij którym prawie każdego szczupaka się w 2min wyciągnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rey Opublikowano 15 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2019 Pytanie do doświadczonych w temacie spinningu na grubsze przynęty - da się ogarnąć gumu 12.5 - 20cm + woblery i jakieś awaryjne jerkowanie np takim FATSO 10 jednym kijem? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JG39 Opublikowano 16 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2019 (edytowane) Oglądałem w sklepie tą wersję do 60g to dolnik sztywny, posiadam wersję do 32g to ta ładnie się gnie po całej długości, jakby te dwie wędki były z innej serii.SG Black Savage.Masz racje dolnik sztywny ale mnie to nie przeszkadza bo często mam przyłowy rzecznych sandaczy,i lubię skakać gumą po dnie przewracając kamienie .Szczupaki też fajnie ogarnia -mam wersje 20-60g 251cm.Wygodnie się wędkuje między 20 a 80g. Edytowane 16 Maja 2019 przez JG39 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 16 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2019 Pytanie do doświadczonych w temacie spinningu na grubsze przynęty - da się ogarnąć gumu 12.5 - 20cm + woblery i jakieś awaryjne jerkowanie np takim FATSO 10 jednym kijem?#68 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi