demowsky Opublikowano 5 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2016 Dokadnie tak jak piszesz. Miałem kilka wcześniej zalakierowanych tym classic silver i po 3 dniach powłowa była lepka i gumowa, jakbym impregnował w kisielu , dlatego szukałem innego. Porażka. 20 woblerów zamiast iść nad wodę nadaje się do śmietnika . Uczymy się na błędach. Jutro zamawiam hertzlack. A możesz wstawić fotkę z etykietą herzlack ? Może to śmiesznie brzmi ale naprawdę chcę już mieć pewność że kolejny tydzień pracy nie skończy w koszu Pozdrawiam.http://sklep-sklejkaeko.pl/376/hartzlack-lakier-do-parkietow-polysk.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 5 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2016 Właśnie że woblerki lakierowałem po kilku dniach. Może ten silver był jakiś wadliwy a może to ja coś zrobiłem źle. No nic dziś kupię hertzlack i sprawdzimy. Dzięki za pomoc. Pozdrawiam.Przy woblerach pośpiech zawsze jest szkodliwy. Wszystko, każdy etap wymaga czasu. Szpachla za mało wyschnięta zepsuje woblera. Nawet kilka tygodni po jego wykonaniu. Capon, farba podkładowa - również wymagają czasu na całkowite wyschnięcie. Za wcześnie położone farby na takim podkładzie będą z wierzchu suche, lecz lakier zweryfikuje wszystko i może nawet całość rozpuścić. Farbę i podkład. Podobnie za wcześnie położona warstwa lakieru, jeśli poprzednia nie jest właściwie wyschnięta, będzie dużo dłużej się utwardzać. W skrajnych przypadkach może uszkodzić farbę i właściwie nigdy nie uzyskać deklarowanej przez producenta twardości.Warto zwolnić tempo Lakiery typu Domalux Silver, czy Hartzlack, do utwardzenia potrzebują wilgoci w powietrzu. Bez odpowiedniej wilgotności żelowanie przebiega bardzo długo i może dać lekko plastyczną powłokę. Zbyt duża ilość wilgoci (parówka) doprowadzi do zmętnienia lakieru. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomasz Bociek Opublikowano 5 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2016 Super. Teraz nie będzie szans na pomyłkę. Mam jeszcze jedno pytanie, lakier nakładacie pędzlem czy zanurzacie wobka w puszce z lakierem i wieszacie do wysuszenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1988 Opublikowano 5 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2016 (edytowane) Super. Teraz nie będzie szans na pomyłkę. Mam jeszcze jedno pytanie, lakier nakładacie pędzlem czy zanurzacie wobka w puszce z lakierem i wieszacie do wysuszenia?Zanurzeniowo, lakier rozlej do słoików i jako uszczelkę daj pod zakrętkę kawałek folii. Oczywiście słoiki możesz dobierać w zależności od wielkości woblera, ja przeważnie przelewam w słoiczki ok 300ml najlepiej jak słoiczek jest w miarę wysoki i wąski. Edytowane 5 Października 2016 przez Tomek1988 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomasz Bociek Opublikowano 5 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2016 Bardzo mi pomogliście. Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fred Arbogast Opublikowano 7 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2016 Polecę słoiczki po oliwkach,wąskie długie na uklejo podobne wobki idealne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomasz Bociek Opublikowano 7 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2016 Właśnie wczoraj żona zastanawiała się po jaką cholerę kupiłem 8 słoików oliwek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 7 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2016 Właśnie wczoraj żona zastanawiała się po jaką cholerę kupiłem 8 słoików oliwek 8?Mniam mniam mniam mniam mniam mniam mniam mniam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1988 Opublikowano 7 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2016 Dobre są po oliwkach ale do mniejszych serii, jak robię seryjkę 200 sztuk to za szybko ubywa z takiego słoiczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 7 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2016 Po chrzanie z lidla czy biedronki jest taki wyższy trochę i do wobków do 8-9 cm jest fajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomasz Bociek Opublikowano 8 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2016 Ja dopasowałem zakup do swoich potrzeb bo strugam jerki 8-12 cm i akurat takie słoiki mi wpadły w ręce 400ml o idealnej wysokości. Ja robię 20 sztuk jednorazowo tak że powinno wystarczyć. Jeżeli nie to w zapasie będzie lakier rozlany do kilku słoików. Dzięki panowie za podpowiedzi. Na żadnym forum jeszcze nie spotkałem się z tak dużą pomocą. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patzaw26 Opublikowano 8 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2016 Jeszcze taka jedna wskazówka. Jak rozlewasz do słoików to pod zakrętkę daj reklamówkę albo rękawiczkę lateksową i po zakręceniu połóż słoik na zakrętce. Nie dostaje się wtedy powietrze i lakier nie gęstnieje Jak co to Ci mogę zdj na priv wysłać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomasz Bociek Opublikowano 8 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2016 (edytowane) Dzięki za podpowiedź bo lakier do tanich nie należy Myślałem jeszcze o słoikach weck, to są te słoiki z gumką i sprężyną ale mam w domu duże pojemnościowo tak że dam sobie spokój i zastosuję trik z rękawiczką lateksową lub folią. Edytowane 8 Października 2016 przez Tomek1984 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 8 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2016 (edytowane) Już nie raz to pisałem w różnych tematach, ale i tu odświeżę Rant słoika owijam taśmą izolacyjną. Nawet jeśli przyschnie i trzeba podważać (zdeformować dekielek) żeby otworzyć, to po zamknięciu taśma uszczelni . Zdarzyło się że po 2 latach, stary Domalux ze słoiczka, był lepszy od nowego zakupu; ale tu i jakość tego nowego półmatu się pogorszyła...Jeśli poziom lakieru spada nie przykrywając woblera, to albo dolewka (uwaga na spienienie), a najlepiej wrzucić coś (co jest pod ręką, stary bezpiecznik topikowy, kawałek listewki itp.) do słoiczka co podniesie poziom lakieru. Edytowane 8 Października 2016 przez *Hektor* 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba666 Opublikowano 28 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2016 Mam pytanie moczę korpus w caponie a pózniej biała farba tylko jaka?Używam caponu domalux,spraye motip,lakier domalux. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 28 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2016 Mam pytanie moczę korpus w caponie a pózniej biała farba tylko jaka?Używam caponu domalux,spraye motip,lakier domalux.Biała Śnieżka nitro albo Guntomal Dekorala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3k_lubin Opublikowano 28 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2016 Ja używam takiego podkładu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi